• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Οι δήμαρχοι Βόρειας & Νότιας Κέρκυρας καταγγέλλουν την απόφαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων

May 11, 2020 4726

Δημόσια Ανακοίνωση σχετικά με το 3ο θέμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΣΔΑ ΠΕ Κέρκυρας της 8ης Μαΐου 2020:

«Έγκριση 2 πρακτικών της επιτροπής διαγωνισμού για την μεταφορά των ΑΣΑ των τριών Δήμων της Κέρκυρας στην Κοζάνη».

Σας δηλώνουμε ότι καταγγέλλουμε την εισαγωγή του θέματος και ψηφίζουμε αρνητικά επειδή:

Α. Επί της διαδικασίας:

1. Από τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων μόνο η επιτροπή διαγωνισμού δύναται να επικοινωνεί με τον όποιον υποψήφιο ανάδοχο. Ο νόμιμος εκπρόσωπος του φορέα δύναται να επικοινωνεί με ανάδοχο παροχής υπηρεσιών μόνο μετά την σύναψη της σύμβασης. Ως εκ τούτου η απ’ ευθείας έγγραφη πρόσκληση της κ. Προέδρου για αποστολή βελτιωμένης ανοικτής οικονομικής προσφοράς προς υποψήφιο ανάδοχο πριν ακόμα κυρωθούν τα πρακτικά 1 και 2 της επιτροπής του διαγωνισμού καθιστά την διαδικασία παράτυπη, έκθετη σε νομική προσβολή και εκ του αποτελέσματος άκυρη.

2. Η αναβολή μόνο του θέματος 3 της Ε.Ε. για συζήτηση μία ημέρα αργότερα από την προβλεπόμενη στην πρόσκληση καθιστά την συνεδρίαση ωσεί διακοπείσα και συνεχιζόμενη. Ωστόσο τούτο απαιτεί απόφαση της Προέδρου ενώ το από 8-5- 2020 με Α.Π. 602 σχετικό έγγραφο που αναβάλει το τρίτο θέμα για συζήτηση το Σάββατο 9-5-2020 ώρα 11.00πμ υπογράφεται από υπηρεσιακό παράγοντα που δεν δύναται να εκπροσωπεί και να δεσμεύει νομικά τον φορέα. Ως εκ τούτου η συνεδρίαση της Ε.Ε. της 8ης Μαΐου 2020 έχει τυπικά ολοκληρωθεί στις 2.00μμ ως όριζε η πρόσκληση και το θέμα 3 δεν έχει εγκριθεί.

Β. Επί της ουσίας

1. Η οικονομική προσφορά του μοναδικού (μετά τον αποκλεισμό των λοιπών δύο υποψηφίων για νομοτεχνικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια) υποψηφίου αναδόχου είναι διπλάσια του τιμολογίου της μελέτης της υπηρεσίας βάση της οποίας έγινε η έγκριση δημοπράτησης με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες από την ΕΑΑΔΗΣΥ με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα νομιμότητας της όλης διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου. Η ΕΑΑΔΗΣΥ ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση διαδικασία με βάση μια τιμή μονάδος και μια αναγκαία για τον ΦΟΣΔΑ ποσότητα που με τη σειρά τους προσδιόρισαν το συνολικό ύψος της σύμβασης. Κανένα από τα κριτήρια με τα οποία αποφάνθηκε η ΕΑΑΔΗΣΥ δεν πληρούνται από την εν λόγω προσφορά και με αυτόν τον τρόπο ο ΦΟΣΔΑ αν την αποδεχθεί στην ουσία εξαπατά την ΕΑΑΔΗΣΥ με νομικές συνέπειες για τα μέλη της Ε.Ε. που θα λάβουν την σχετική απόφαση.

2. Η ποσότητα που καλύπτεται από την προσφορά του υποψηφίου αναδόχου είναι η μισή από την προβλεπόμενη στα τεύχη προκήρυξης της υπηρεσίας μεταφοράς με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό διαχείρισης ΑΣΑ της τάξεως των 11.500 τόνων περίπου

3. Η οικονομική επιβάρυνση που θα προκύψει για του Δήμους μέλη του ΦΟΣΔΑ Π.Ε. Κέρκυρας είναι αναντίστοιχη των οικονομικών δυνατοτήτων τους σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα σχετικά έξοδα και την δυσμενή οικονομική συγκυρία την τρέχουσα περίοδο

4. Η μεταβατικότητα της περιόδου που διανύουμε μέχρι την κατάργηση του ΦΟΣΔΑ ΠΕ Κέρκυρας και την διαδοχή του από τον περιφερειακό ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων δεν καθιστά ηθική των δέσμευση σε μια ανάλογη σύμβαση που συνεπάγεται ένα κόστος υπέρμετρο τόσο με απόλυτα νούμερα όσο και σε τιμές μονάδος των παρεχόμενων υπηρεσιών

5. Ο ανάδοχος δεν υποβάλει ανάλυση κόστους ανά τόνο παρεχόμενης υπηρεσίας (παραπέμπει μόνο στο άρθρο 3.2.2 της οικονομικής του προσφοράς) με αποτέλεσμα να υποκρύπτονται ενδεχόμενα πρόσθετα κόστη για τον ΦΟΣΔΑ. Η αναλυτική παρουσίαση της κοστολόγησης της υπηρεσίας είναι απαραίτητη για να κατανοήσουμε πως από τα 58 ευρώ της μελέτης φτάνουμε στην αρχική προσφορά των 115 ευρώ η οποία μέσα σε λίγες ώρες δύναται να συστέλλεται στα 76 ευρώ ανά τόνο μεταφερόμενων ΑΣΑ.

Οι αποκλίσεις ανάμεσα στις τρείς τιμές είναι υπέρμετρες με αποτέλεσμα να απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωσή τους.

Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω εμμένουμε σε προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ ΠΕ Κέρκυρας όπου με βάση την εισήγηση και δέσμευση της κ. Προέδρου η τιμή της απαιτούμενης υπηρεσίας ανά τόνο ΑΣΑ δεν ξεπερνά τα 58 ευρώ και υπενθυμίζουμε στα μέλη της Ε.Ε. την δέσμευση της Κυβέρνησης για επιδότηση του κόστους μεταφοράς των ΑΣΑ στην Κοζάνη. 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search