• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στις 6 Απρίλη απεργούμε! - Απεργιακή συγκέντρωση στις 6/4 στις 10:30 π.μ. στα Γενικά Λύκεια

March 29, 2022 4178

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στις 6 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε, οργανώνουμε και συντονίζουμε τη δράση μας!

Απεργιακή συγκέντρωση στις 6/4 στις 10:30 π.μ. στα Γενικά Λύκεια

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στον πόλεμο και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας, στη φτώχεια, την ακρίβεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο σχολείο της αγοράς, την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση, στην καταστολή, τον ν. Χατζηδάκη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας/Παιδείας/Πρόνοιας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν απειλητικά σε απόσταση αναπνοής. Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νέες σφαίρες επιρροής και για απόκτηση ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγορών. Οι ηττημένοι θα είναι οι λαοί αυτών των περιοχών που πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά, ενώ δυναμώνει η απειλή της επέκτασης του πολέμου, της επισιτιστικής κρίσης και φτωχοποίησης για όλους τους λαούς. Η απόφαση για συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο με την αποστολή όπλων, τη συμμετοχή των βάσεων στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά στην περιοχή βάζοντας τη χώρα δημιουργώντας νέα δυσβάσταχτα βάρη στον λαό.

Καταγγέλλουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια και την παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ! Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα! Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

 

Δεν μας πρέπει να σιωπήσουμε αμήχανοι. Αγώνας για Ψωμί, Ζωή κι Ελευθερία!

Η ακρίβεια δεν είναι τυχαία ούτε παροδική, ξεκίνησε πολύ πριν από τον πόλεμο και εντείνεται κατά τη διάρκειά του. Απέναντι στην κοινωνική καταστροφή που εξελίσσεται, κεφάλαιο, ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ ιδιωτικοποιούν κοινωνικές ανάγκες και αγαθά και τα μετατρέπουν σε εμπόρευμα. Η κυβέρνηση λύνει παραπέρα τα «χέρια της εργοδοσίας», καταργώντας κάθε δίχτυ εργασιακής προστασίας, με τις απολύσεις να εκτοξεύουν την ανεργία.

Μετά τα μνημόνια και την πανδημία αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση με την έκρηξη της ακρίβειας. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι, οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, η απογείωση των τιμών στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο) ο διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ρεύματος προκαλούν σοκ στα νοικοκυριά, ενώ ασήκωτο έχε γίνει το κόστος ακόμα και για τη μετακίνηση στη δουλειά. Παράλληλα όμως απογειώνονται τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών (ρεύμα, καύσιμα κλπ).

Η οργή των εργαζόμενων μεγαλώνει και γι΄ αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή και με το ν. Χατζηδάκη επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Με τον νόμο Χατζηδάκη, κυβέρνηση και κεφάλαιο επιδιώκουν να επεκτείνουν την ανεργία, την ελαστικοποίηση της εργασίας, την αύξηση του εργάσιμου χρόνου, τη διάλυση των δικαιωμάτων. Έτσι εξηγείται και η εμμονή να κηρυχθούν ως παράνομες οι απεργίες των εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο και η αντιδημοκρατική, παράνομη και αντισυνταγματική δίωξη των 114 απεργών εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή. Επιπλέον, οι διώξεις, τα απαράδεκτα πρόστιμα και οι περικοπές μισθών στους εργαζόμενους και στην πρόεδρο του Ενιαίου σωματείου στο ΓΝΚ έχουν στόχο να αποκρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα της δραματικής υποστελέχωσης των δομών υγείας, της τραγικής κατάστασης των Κέντρων Υγείας, που ρημάζουν κυριολεκτικά, χωρίς θέρμανση, εξοπλισμό και μέσα, της κατάστασης του Ε.Κ.Α.Β κ.ά. Είναι αναγκαία η ικανοποίηση καίριων αιτημάτων των εργαζομένων, που αντιστοιχίζονται με την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας (η ένταξη των υγειονομικών στα Β.Α.Ε, να μη γίνει καμία

απόλυση υγειονομικών υπαλλήλων, να σταματήσει ο αυταρχισμός και οι διώξεις των εργαζομένων και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης τους, η ένταξη του νοσοκομείου της Κέρκυρας στην Α’ προβληματική περιοχή για την παροχή κινήτρων (οικονομικών, υπηρεσιακών και ηθικών) για την προσέλκυση γιατρών και η γενικότερη παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους, για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, η αύξηση της επιδότησης των γιατρών, που προσλαμβάνονται και τοποθετούνται στα νησιά μας κ.ά). Επιπρόσθετα, αλγεινή εντύπωση προξενεί η αδιαφανής διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων εργαζομένων στην ΠΙΝ. Το δικαίωμα στην εργασία, που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, δεν μπορεί να μπαίνει στη δίνη σκοπιμοτήτων, με πρακτικές αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας με τακτικές διαδικασιών, που εγκαθιδρύουν το κράτος της ευνοιοκρατίας, του ρουσφετιού, του πελατειακού συστήματος και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Απεργούμε μαζικά, συντονιζόμαστε, συνεχίζουμε!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Οικονομικά:

· Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

· Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

· Ξεπάγωμα της διετίας 2015 – 17

· Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

· Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

· Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

5. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου στην Κέρκυρα να συμμετέχουν δυναμικά και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την επιτυχία της απεργίας και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων κάθε κλάδου στη συγκέντρωση. Ενημερώνουμε την κοινωνία και καλούμε σε κοινό αγώνα και στη Γενική Απεργία.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 π.μ. στα Γενικά Λύκεια

και κοινή πορεία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θα βρίσκονται εκείνη τη μέρα στους δρόμους του αγώνα.

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων!

 

H Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search