• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Πρόταση Στέφανου Γκίκα για την Στήριξη Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

May 16, 2020 4738

 

 

Δελτίο τύπου

Πρόταση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας που αφορά στην στήριξη μικρών και πολύ μικρών εποχιακών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής μετέφερε μία πρόταση ανθρώπων της αγοράς, που έχει ως στόχο την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με εποχιακή δραστηριότητα που λειτουργούν κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Πρόκειται για επιχειρήσεις που θα σημειώσουν σοβαρή μείωση των εσόδων τους εξαιτίας της συρρίκνωσης της φετινής τουριστικής περιόδου και της αναμενόμενης μειωμένης τουριστικής κίνησης.

Προκειμένου να ανοίξουν και να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις, προτείνεται η δημιουργία ενός εργαλείου στήριξης το οποίο θα αναλάβει την κάλυψη σημαντικού μέρους των Ανελαστικών Δαπανών των επιχειρήσεων. Επί παραδείγματι μπορεί να καλυφθεί το 75% των εξόδων της ΔΕΗ, τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης, ενοικίων κλπ.

Ο Στέφανος Γκίκας δίνει έμφαση στο γεγονός ότι με την λειτουργία των επιχειρήσεων θα διασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας τους. Παράλληλα στηρίζοντας αυτόν τον κλάδο, διασφαλίζεται η έμμεση και εν μέρει επιστροφή της δαπάνης, καθώς οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν φόρους και λοιπές εισφορές.

Ο Βουλευτής πρότεινε η χρηματοδότηση του εργαλείου στήριξης να γίνει μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας ή μέσω αντίστοιχων εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Σημειώνεται πως η πρόταση αναφέρεται αποκλειστικά στις μικρές και πολύ μικρές εποχιακές επιχειρήσεις με έως 10 υπαλλήλους, που λειτουργούν σε Περιφέρειες με πολύ έντονη τουριστική δραστηριότητα, όπως είναι τα Ιόνια Νησιά, η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ θα προβλέπεται και χρονικός περιορισμός της στήριξης, πχ. έως τέλος του 2020.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search