• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Απογοητευτική εικόνα στο Βίδο

May 23, 2022 3962

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας αναφέρεται στην "απογοητευτική¨ εικόνα στο Βίδο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:  Διαπιστώσαμε ότι το νησί ήταν καθαρό και ασφαλές μόνο γύρω από το χώρο του εστιατορίου, που εξυπηρετεί τους πελάτες του ξενοδοχείου ΙΚΟΣ. Πιο πέρα εικόνα εγκατάλειψης, σκουπίδια, κάνουλες χωρίς νερό, πηγάδι ξερό και ανοιχτό, ξερά κλαδιά και κορμοί δέντρων από πέρσι, εκτεθειμένα καλώδια, ακόμη και βλήμα πεταμένο από ην εποχή του Β΄ΠΠ! Υπάρχει μόνο μία ποτίστρα για τα ζώα σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα να γυρνούν διψασμένα και να αναγκάζονται να πίνουν θαλασσινό νερό. Επιπλέον, η τωρινή περίοδος είναι περίοδος αναπαραγωγής και υπάρχουν πολλοί νεοσσοί και το σωστό είναι να γίνονται έργα συντήρησης 2 μήνες πριν και 2 μήνες μετά."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ακούμε ότι ο δήμος τελευταία ασχολείται με τον καθαρισμό του Βίδο, καθώς και τη συντήρηση και αποκατάσταση των υποδομών, έτσι ώστε το νησάκι να είναι έτοιμο να δεχτεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Εχτές, Κυριακή 22 Μαίου, πήγαμε στο Βίδο με ιδιωτικό σκάφος για να δούμε από κοντά σε τι κατάσταση είναι το νησάκι, δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε το καϊκι της γραμμής γιατί ακόμη δεν υπάρχει δημοτικό καϊκι για την μεταφορά των πολιτών. Υπάρχει σκάφος, που μεταφέρει πράγματα για το ΙΚΟΣ αλλά το ένα δρομολόγιο είναι 14.30 και το επόμενο 23.30.

Η εικόνα ήταν παραπάνω από απογοητευτική! Διαπιστώσαμε ότι το νησί ήταν καθαρό και ασφαλές μόνο γύρω από το χώρο του εστιατορίου, που εξυπηρετεί τους πελάτες του ξενοδοχείου ΙΚΟΣ.

Πιο πέρα εικόνα εγκατάλειψης, σκουπίδια, κάνουλες χωρίς νερό, πηγάδι ξερό και ανοιχτό, ξερά κλαδιά και κορμοί δέντρων από πέρσι, εκτεθειμένα καλώδια, ακόμη και βλήμα πεταμένο από ην εποχή του Β΄ΠΠ!

Υπάρχει μόνο μία ποτίστρα για τα ζώα σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα να γυρνούν διψασμένα και να αναγκάζονται να πίνουν θαλασσινό νερό. Επιπλέον, η τωρινή περίοδος είναι περίοδος αναπαραγωγής και υπάρχουν πολλοί νεοσσοί και το σωστό είναι να γίνονται έργα συντήρησης 2 μήνες πριν και 2 μήνες μετά.

Πού είναι το Βίδο, που έσφυζε από ζωή με τις κατασκηνώσεις, με τους λουόμενους που μετέφερε το δημοτικό καϊκι όλη μέρα! Εδώ και 3 χρόνια το Βίδο χάνεται, ενεργοί πολίτες είχαν καταγγείλει ότι διαφημίζεται ως ιδιωτικό νησί (private island) από την ξενοδοχειακή μονάδα.

Περιμένουμε απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ειδοποιήσαμε το λιμενικό για το βλήμα που βρήκαμε στην ακτή, απάντησαν ότι θα φέρουν ειδικούς πυροτεχνουργούς για να το απομακρύνουν από την περιοχή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος,                               Η Γραμματέας,

Βέρα Κορωνάκη                        Ελένη Μαρτζούκου

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search