• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Πρώτη προσφυγή στην Κέρκυρα κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής – Την Πέμπτη τα ασφαλιστικά

May 31, 2022 5767

Κατατέθηκε στην Κέρκυρα, η πρώτη προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα. Την Πέμπτη, εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας η αίτηση αναστολής ενός ζεύγους των ηλικιωμένων με προβλήματα υγείας, προκειμένου ο πάροχος του ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας του, να μην μπορεί να προβεί σε διακοπή της σύνδεσής τους, έως ότου εκδικαστεί η προσφυγή που έχουν καταθέσει κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αντίστοιχα ασφαλιστικά μέτρα έχουν γίνει δεκτά έως τώρα, από πρωτοδικεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αύριο Τετάρτη εξάλλου, αναμένεται να εκδικαστούν οι ομαδικές προσφυγές που κατέθεσαν το Ινστιτούτο Καταναλωτών και ο ΕΚΠΟΙΖΩ, εκπροσωπώντας πάνω από 1700 πολίτες που ζητούν την αναδρομική κατάργηση της ρήτρας στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το λόγο αυτό, η ΔΕΗ έκανε χρήση των πρόσφατων αλλαγών στο νομικό κώδικα, ζητώντας από τον Άρειο Πάγο να προχωρήσει σε πιλοτική δίκη κατά των προσφυγών, προκειμένου να μην γίνουν οι δίκες σε επίπεδο πρωτοδικείου και η όποια απόφαση να έχει τελεσίδικο χαρακτήρα για τη χώρα μας.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Καρδάμη, νομικό εκπρόσωπο του ζεύγους των ηλικιωμένων που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, έχει ως στόχο να αποφορτίσει η πίεση που ασκεί η κοινή γνώμη προς τα δικαστήρια, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής ως καταχρηστική, εξαιτίας κυρίως του υπέρογκου πολλαπλασιασμού του τελικού λογαριασμού αλλά και του ακατανόητου τρόπου υπολογισμού της.

Το τελευταίο μάλιστα είναι ένα γεγονός που αντίκειται στον νόμο, ο οποίος ορίζει ότι αντίστοιχες συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να είναι πλήρως κατανοητές και να προβλέπονται στο αρχικό συμβόλαιο των καταναλωτών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρδάμης “ακόμη και αν υπάρχουν οι συνθήκες οι οποίες δικαιολογούν μια αύξηση των τιμών του ρεύματος, θα έπρεπε ο καταναλωτής να είναι επαρκώς ενημερωμένος και η αύξηση αυτή να αποτυπώνεται στους λογαριασμούς με τρόπο που να είναι κατανοητός στον οποιονδήποτε και θα έπρεπε να έχει ο καταναλωτής τη δυνατότητα, πριν την εφαρμογή της αύξησης, να επιλέξει να θα συνεχίσει τη συνεργασία με τον υφιστάμενο πάροχο ή με κάποιον άλλον“.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search