• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στ. Γκίκας: «Πιο επίκαιρο από ποτέ το Μήνυμα της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα»

May 21, 2020 4824

 

Δελτίο τύπου

Με αφορμή την 156η Επέτειο την Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η 21η Μαΐου του 1864 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τα Ιόνια Νησιά. Είναι η ημέρα της πολυπόθητης Ένωσης των Επτανησίων με την μητέρα Ελλάδα. Αποτελεί το επιστέγασμα των αγώνων και των θυσιών των Επτανησίων οι οποίοι ανέκαθεν πίστευαν στο ιδεώδες της Ελευθερίας.

Η ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στον Εθνικό κορμό επέδρασσε θετικά στους τομείς του Πολιτισμού, της Παιδείας και της Οικονομίας, ενώ μετέφερε στον υπόδουλο ακόμη Ελληνισμό την ελπίδα της ελευθερίας από τον τουρκικό ζυγό.

Οι Επτανήσιοι, έχοντας έντονες επιρροές από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και τις Φιλελεύθερες ιδέες του, ανανέωσαν με τον τρόπο αυτό την πολιτική ζωή της Ελλάδας, μπολιάζοντάς την με τις ιδέες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Φέτος γιορτάζουμε την 156η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Ωστόσο, εξαιτίας των περιορισμών που μας επιβάλλει η πανδημία του Covid-19 δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι εορτασμοί. Το μήνυμα όμως της Ένωσης, ειδικά σήμερα, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Όλοι Έλληνες ενωμένοι, με ομόνοια, συνεργασία και υπευθυνότητα θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και αυτής της κρίσης και θα βγούμε ξανά νικητές.

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά, Υγεία και Δύναμη σε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search