• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Η συρρίκνωση της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων

June 11, 2022 4347

Η συρρίκνωση της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων

Η δήθεν αγανάκτηση από τους Βουλευτές των Κομμάτων, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΤτΕ στην Κέρκυρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Είναι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που συμφώνησαν και προώθησαν, την στρατηγική της απελευθέρωσης του Χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία οδηγεί στο κλείσιμο των καταστημάτων, στην μείωση θέσεων εργασίας, στην καθιέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στην ακόμη πιο μεγάλη εκμετάλλευση της λαϊκής οικογένειας.

Η συρρίκνωση της ΤτΕ, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και του τραπεζικού κεφαλαίου για να διατηρηθεί και να μεγιστοποιηθεί η κερδοφορία του. Εμπεριέχονταν στην συνθήκη του Μάαστριχ, που όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ ψήφισαν, και στην οποία η ΤτΕ μετατρέπονταν σε υποκατάστημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το κλείσιμο του καταστήματος της ΤτΕ στην Κέρκυρα, όπως βέβαια και των χιλιάδων καταστημάτων όλων των τραπεζών σε όλη τη χώρα, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και έχει συνέχεια. Δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση και την υπογραφή, των συνδικαλιστικών δυνάμεων, στην ΤτΕ, που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Συνολικά οι αντιδραστικές εξελίξεις στον κλάδο είχαν την "υπογραφή" της ηγεσίας της ΟΤΟΕ και αυτό οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες το γνωρίζουν καλά.

Στον αντίποδα όλων αυτών, το ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή καταψήφισε και αποκάλυψε τον χαρακτήρα αυτής της πολιτικής και τις συνέπειές της, ανέδειξε και στήριξε τους αγώνες των εργαζομένων, στον κλάδο, και στην ΤτΕ στην Κέρκυρα.

Οι βουλευτές και παράγοντες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με το υποκριτικό και όψιμο ενδιαφέρον τους, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, να κρύψουν τις ευθύνες τους και για άλλη μια φορά να αποπροσανατολίσουν το λαό από την πολιτική αιτία των προβλημάτων που βιώνουν.

Οι διοικήσεις της ΤτΕ επί όλων των κυβερνήσεων μπορεί να άλλαζαν αλλά η πολιτική τους παρέμενε η ίδια οδηγώντας στο κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων της. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη περίπτωση στρατηγικής σύμπλευσης αυτών των κομμάτων και όσων συγκυβέρνησαν μαζί τους, παρά την προσπάθεια που κάνουν να δείξουν ότι διαφέρουν.

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ είναι αντίθετη με το κλείσιμο του υποκαταστήματος και παραμένει στο πλευρό των εργαζόμενων ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Ο λαός αξιοποιώντας την πείρα του μπορεί να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα, να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική και τους πολιτικούς της εκπροσώπους.

 

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search