• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Η αποκοπή από τον λόγο του Θεού η αιτία των προβλημάτων μας!

July 09, 2022 4143

 

Όταν ο ανορθολογισμός και ο παραγκωνισμός επικρατούν, τότε τα κοινωνικά προβλήματα, όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η φτώχεια και άλλα, όπως η βία και η ακραία έκφρασή της ο πόλεμος, παρουσιάζονται από διάφορους επιτήδειους ως φυσικά φαινόμενα. Ακόμα χειρότερη είναι η μεταφυσική τους διάσταση και η απόδοσή τους στην αποκοπή «από τον λόγο και τη διδασκαλία του Θεού», όπως υποστήριξε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος στη χθεσινή ομιλία του στον Άγιο Προκόπιο. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του:  «Σήμερα η σύγχρονη κοινωνία αντιτάσσετε στον ευαγγελικόν λόγον, ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την εποχή στην οποία ζούμε και επειδή οι άνθρωποι απεκόπησαν από τον λόγο και την διδασκαλία του Θεού πιστεύοντας ότι είναι ξεπερασμένος, παρατηρούμε τα κοινωνικά φαινόμενα και τις καταστάσεις καθημερινά να εκρήγνυνται. Η ασέβεια του ενός ανθρώπου προς τον έτερον, η κοινωνική αδιαφορία, η υποκρισία της κοινωνίας, η ηδονιστικές καταστάσεις, η εμποροποίηση του ανθρώπου που είναι η εικόνα του Θεού, η αντιμετώπιση της έννοιας της οικογένειας, συνιστούν τις πολλές κοινωνικές και θεσμικές ανακατατάξεις στην ζωή μας.» (Διατηρείται η ορθογραφία του κειμένου, όπως παρατίθεται στο ekklisiaonline.gr)

Τα παραπάνω λόγια εκτός από άρνηση του ορθού λόγου και της επιστήμης που αποδεικνύει ότι τα κοινωνικά προβλήματα είναι γεννήματα της ίδιας της κοινωνικής οργάνωσης που βασίζεται στην ταξική διαστρωμάτωση και ανισότητα, στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (Homo homini lupus) και τον νόμο του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού των λίγων, δείχνουν και την αποκοπή της εκκλησίας από τα προβλήματα των ανθρώπων της βιοπάλης. Όλα αυτά εξαφανίζονται από τον λόγο της ιεραρχίας της εκκλησίας, όπως εξαφανίζονται και οι πολιτικές που ασκούνται από κάθε κυβέρνηση και εξουσία, έτσι που να αθωώνονται ή και να αγιάζονται!

Δε χρειάζονται περισσότερα. Ο καθένας, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του μπορεί να καταλάβει, αν η ιεραρχία της εκκλησίας -δεν αναφερόμαστε στη στάση και τη δράση εμπνευσμένων απλών ιερέων -  με αυτό τον λόγο και τις πράξεις της  βοηθάει ή δε βοηθάει κάθε αδύναμο και αδικημένο να κατανοήσει την αλήθεια και να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search