• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ύμνος για την παραλία και τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων (BINEO) - Δείτε τις δυο παραλίες της Ελλάδας ανάμεσα στους 10 πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη για όσους σκοπεύουν να κάνουν διακοπές εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού

May 26, 2020 4792

 

Έχει γραφτεί δεκάδες φορές πως η φετινή τουριστική σεζόν θα έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα, κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι, έχει φέτος ένα ακόμη ασύγκριτο πλεονέκτημα στην προσέλκυση τουριστών.

Ατελείωτες χρυσές αμμουδιές, πεύκα μέχρι τη θάλασσα -Οι άγνωστες παραλίες του Ιονίου, στην Πρέβεζα [εικόνες]

Αυτό είναι η ασφάλεια που παρέχει στον ταξιδιώτη αναφορικά με την πανδημία. Βρίσκεται μεταξύ των χωρών που σημείωσαν τα λιγότερα κρούσματα, ενώ έχει συγκριτικά μικρότερο αριθμό θυμάτων από άλλες περιοχές της Ευρώπης που παραδοσιακά προσελκύουν τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Μετά την τεράστια διάκριση με τις «γαλάζιες σημαίες», όπου η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, τώρα περιοχές της χώρας μας κερδίζουν και στον παράγοντα ασφάλεια, για το φετινό καλοκαίρι.

Πανοραμική φωτογραφία από οργανωμένη παραλία, την παραλία Λούτσα στην Πρέβεζα

Πανοραμική φωτογραφία από οργανωμένη παραλία, την παραλία Λούτσα στην Πρέβεζα

Το Forbes αναδημοσιεύει την Τρίτη τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη, βασιζόμενο στην έρευνα του EBD (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη) το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του δικτύου EDEN (Εξαιρετικοί Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) της Κομισιόν. Στη δεκάδα, εκτός από τις δύο ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται παραλίες στην Πορτογαλία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής που επίσης σημείωσαν μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

 

Πώς προκύπτουν οι ασφαλείς παραλίες εν μέσω πανδημίας

Το EBD λοιπόν συνέταξε μια λίστα στην οποία περιλαμβάνει προορισμούς ανά την Ευρώπη όπου είναι πιο ασφαλές για τον τουρίστα να ταξιδέψει και να απολαύσει τη θάλασσα και τις διακοπές του. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η επιλογή έγινε με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα (από 10 ως και 600 φορές λιγότερα κρούσματα, όπως σημειώνει), το μέγεθος της παραλίας και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να απολαύσει κάθε άτομο σε αυτή.

Επιπλέον, η επιλογή έγινε με βάση τις παροχές και τα τουριστικά καταλύματα στην περιοχή πέριξ της παραλίας και συγκεκριμένα την επιλογή ιδιωτικών εξοχικών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείων που διασφαλίζουν έτσι την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης στους επισκέπτες τους.

Τουρίστες στα γραφικά σοκάκια της Κέρκυρας

Τουρίστες στα γραφικά σοκάκια της Κέρκυρας

Σημείο κλειδί για την επιλογή, αποτελεί σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό και το πρωτόκολλο υγείας των ξενοδοχείων (κάτι που η Ελλάδα έχει αναπτύξει διεξοδικά για το σύνολο της Επικράτειας), αλλά και η ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

 

Κάπως έτσι προέκυψε το Τοπ 10, στο οποίο η Ελλάδα διαθέτει δύο προορισμούς, ομολογουμένως όχι από τους πιο προφανείς σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Οι πιο εναλλακτικοί προορισμοί φαίνεται να ξεχωρίζουν φέτος, με δεδομένες τις δυσκολίες που προβάλει ο κορωνοϊός, κάτι που σημειώνεται και σε άλλα δημοσιεύματα ξένου Τύπου, όπως εκείνο της BILD, τη Δευτέρα.

 

Η Ελλάδα στις ασφαλέστερες παραλίες με το Μονολίθι Πρέβεζας

Πρώτη, πρώτη στη λίστα του EBD βρίσκεται η παραλία Μονολίθι Πρεβέζης, καθώς όπως σημειώνει η δημοσίευση η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που επηρεάστηκαν λιγότερο από τον κορωνοϊό (σχεδόν 50 φορές λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα).

 

Η αχανής παραλία στην Πρέβεζα που χαρακτηρίζεται μια από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη εν μέσω κορωνοϊού

Η αχανής παραλία στην Πρέβεζα που χαρακτηρίζεται μια από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη εν μέσω κορωνοϊού

Στην περιγραφή, πριν οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες παρακολουθήσουν τα υπέροχα νερά της Δυτικής Ελλάδας, αναφέρεται πως τα φίλτρα των κλιματιστικών στα καταλύματα αντικαθίστανται κάθε φορά που στο δωμάτιο μπαίνει νέος επισκέπτης, αλλά και η υποχρεωτική τήρηση 4 μέτρων από ομπρέλα σε ομπρέλα.

Άνδρας σε παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και βράχους στο νερό στην Πρέβεζα

Τα γαλαζοπράσινα νερά στην ακτογραμμή της Πρέβεζας αποτελούν εγγύηση εναλλακτικού και ασφαλούς τουρισμού φέτος το καλοκαίρι

Το Μονολίθι περιγράφεται ως μια από τις πιο μακριές παραλίες στην Ευρώπη, με 22χλμ ακτογραμμής και πλάτος τουλάχιστον 80 μέτρων. Η καμπάνια "Πρέβεζα 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!" όπως λανσαρίστηκε από το Δήμο Πρέβεζας στα πρώτα τηλεοπτικά αφιερώματα προβολής της Πρέβεζας για το 2020, αφορά το κεντρικό concept του μοναδικού συνδυασμού ασφάλειας και ελευθερίας που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες ο Δήμος Πρέβεζας, το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

 

Η αχανής παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα αποτελεί εγγύηση για τήρηση αποστάσεων λόγω κορωνοϊού

Αυτό αναπτύσσεται χάριν στην ασφαλέστερη και ατελείωτη παραλία ενιαίας αμμουδιάς αλλά και τα αμέτρητα τετραγωνικά μέτρα αμμουδιάς σε όλες τις πανέμορφες παραλίες καθώς και του μη βιομηχανικού μαζικού αλλά οικογενειακού τουριστικού σκηνικού με υψηλό επαγγελματισμό και ποιότητα παροχών, το οποίο απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την παραλιακή, πεδινή, ορεινή και αστική ζώνη του «νησιού της Ηπείρου» όπως πλέον αποκαλείται η Πρέβεζα.

 

Η δεύτερη παραλία της Ελλάδας στο Τοπ 10 των ασφαλέστερων, βρίσκεται στην Κέρκυρα

Μια λωρίδα άμμου στη νοτιοδυτική Κέρκυρα που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα ανάμεσα στην ανοιχτή θάλασσα του βόρειου Ιονίου και τη λίμνη Κορισσίων, σε άλλα σημεία λεπταίνει και σε άλλα γίνεται αρκετά πλατειά.

 

Μια λωρίδα άμμου στην Κέρκυρα, η αχανής παραλία Χαλικούνας στις πιο ασφαλείς της Ευρώπης

Μια λωρίδα άμμου στην Κέρκυρα, η αχανής παραλία Χαλικούνας στις πιο ασφαλείς της Ευρώπης

Η παραλία Χαλικούνας καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για την ατελείωτη αμμουδιά της και το γεγονός πως βρίσκεται στη φύση, μακριά από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στον Χαλικούνα της Κέρκυρας μπορούν να έχουν την απαραίτητη απόσταση

Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στον Χαλικούνα της Κέρκυρας μπορούν να έχουν την απαραίτητη απόσταση

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κέρκυρα κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος του οποίου αποτελεί και κομμάτι, και σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Έχει καφέ ψιλή άμμο και μόνιμα κύματα ότι πρέπει για ιστιοπλοΐα και αθλητικές δραστηριότητες.

Λόγω της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων είναι προστατευμένη περιοχή natura, δεν έχει ξενοδοχεία ούτε εστιατόρια, υπάρχει μια καντίνα στη μέση περίπου της παραλίας, αλλά το καλύτερο θα είναι για όσους θέλουν να περάσουν εκεί μερικές αξέχαστες ώρες να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα.

Παρακάτω το Βίντεο: Η υπέροχη παραλία μπροστά στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων

Πηγή: iefimerida.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search