• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Σαν σήμερα το 1936 ο δικτάτορας Μεταξάς μακελεύει τους εργάτες του Βόλου που τόλμησαν να διεκδικήσουν το δίκιο τους

June 02, 2020 444

 

 

 

Ήταν σαν σήμερα το 1936 που η αστική τάξη, με όργανο της την κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, δολοφονεί εργάτες που "τόλμησαν" να διεκδικήσουν το δίκιο τους, από τους αιματορουφήχτες καπιταλιστές..

 

Αυτή την φορά ήταν οι εργάτες του Βόλου τα θύματα του ταξικού πολέμου. Κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και δέχονται καταιγισμό πυρών από τους χωροφύλακες. Σκοτώνεται ένα εργάτης και τραυματίζονται 30.

 

Την επομένη ο "Ριζοσπάστης" με πρωτοσέλιδο του απαιτεί  «Να παραιτηθεί αμέσως η κυβέρνηση του δολοφόνου Μεταξά που απειλεί να ματοκυλίσει όλη την Ελλάδα» και στο ρεπορτάζ του γράφει μεταξύ άλλων:

 

Δεν στέγνωσε ακόμα το αίμα των δολοφονημένων εργατών της Θεσσαλονίκης. Ακόμα δεν έσβησαν οι βόγκοι κι οι αναστεναγμοί των χαροκαμένων μανάδων και των ορφανών. Και ο αρχιδολοφόνος, ο μακελάρης του ελληνικού λαού, ο χιτλερόφιλος φασίστας Μεταξάς σκόρπισε και άλλους νεκρούς, πλημμύρισε με καινούργιο εργατικό αίμα τους δρόμους και τα πεζοδρόμια του Βόλου.

 

Οι εργάτες ζήτησαν ψωμί. Οι υφαντουργίνες του Βόλου που δουλεύουν απεριόριστες ώρες μόνο για 10-15 δραχμές, ζήτησαν αύξηση του μεροκάματου τους, της πείνας...

Κι επειδή οι υφαντουργοί και μεταλλουργοί ζήτησαν μια αύξηση ικανοποιητική από τα εκατομμύρια που κερδίζουν ο Παπαγεωργίου, ο Γκλαβάνης και ο Σταματόπουλος, επειδή απαίτησαν να καθοριστεί ένα κατώτατο επίπεδο στα μεροκάματα πείνας που πάιρνουν, επειδή στο πλευρό των υφαντουργών και μεταλλουργών κατέβηκαν και οι καπνεργάτες γι' αυτό τους ματοκύλισαν.

Αντί για ψωμί τους έδωσαν σφαίρες,

Έτσι συνέβη στην Θεσσαλονίκη, το ίδιο συμβαίνει και στο Βόλο

 

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search