• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας: Όλοι στη Γενική Συνέλευση Κυριακή 16/10 & την απεργία 9/11

October 14, 2022 3469

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10 (18:00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) & ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 9 ΝΟΜΕΒΡΗ (10 π.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

Συναδέλφισσα, συνάδελφε εμποροϋπάλληλε,

η κυβέρνηση, τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της "ανταγωνιστικότητας" της οικονομίας, τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Μας λένε για τους νέους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνουμε, για την "προσαρμοστικότητα" που πρέπει να επιδείξουμε! Είναι χαρακτηριστική η κυνική δήλωση του Πέτσα ότι "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει…"! Αυτό όμως που δε μας λένε όλοι αυτοί είναι ότι ο "δύσκολος χειμώνας" που έρχεται δεν είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο, ούτε οφείλεται στο κακό μας το ριζικό! Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους επιλογών για να αυξάνει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων!

Την ίδια ώρα που παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν ανοίγουμε τους λογαριασμούς ρεύματος, που κοντεύουμε να λιποθυμήσουμε όταν πάμε στο βενζινάδικο (όχι από τις αναθυμιάσεις), που τον χειμώνα που έρχεται θα παθαίνουμε κρυοπαγήματα μέσα στα ίδια μας τα σπίτια (βάλτε και κανένα δεύτερο πουλόβερ βρε παιδιά!), που παθαίνουμε απανωτά εγκεφαλικά όταν φτάνουμε στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, την ίδια ώρα μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, των καυσίμων, των μεταφορών, του εμπορίου κ.ά. τρίβουν τα χέρια τους για τα υπερκέρδη που αποκομίζουν από το ξεζούμισμά μας! Βλέπουν να καταγράφουν τρελά κέρδη και από πάνω το κράτος τους να τους επιδοτεί από τα δικά μας χρήματα, για να βγάλουν ακόμα περισσότερα! Για εμάς στην καλύτερη κανένα voucher ή pass λίγων ευρώ (πάλι από τα δικά μας)...!

Η κόλαση αυτή που ζούμε όλοι μας έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται "πράσινη ανάπτυξη", "απελευθέρωση" και χρηματιστήριο ενέργειας, λέγεται εμπορευματοποίηση, λέγεται κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που τελικά τις πληρώνουμε εμείς και οι άλλοι λαοί!

Παράλληλα, η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας μας βάζουν στο "μάτι του κυκλώνα" με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους μας! Το παραμύθι, ότι αν κάνουμε τα πρωτοπαλίκαρα του ΝΑΤΟ, οι "ισχυροί μας σύμμαχοι" δήθεν θα μας σώσουν από την επιθετικότητα της συμμάχου (στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας καταρρέει για άλλη μια φορά με πάταγο. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τελικά οι ίδιοι οι "ισχυροί μας σύμμαχοι", για τους οποίους πληρώνει ο λαός μας τα μαλλιά της κεφαλής του, είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση της επιθετικότητας της Τουρκίας χάριν της συνοχής της συμμαχίας!

Καθόλου άσχετη με όλα τα παραπάνω είναι η κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς μας! Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σιγά, σιγά δε μπορούμε να αγοράσουμε ούτε τα βασικά από αυτά που πουλάμε στα καταστήματα που εργαζόμαστε! Παρά το γεγονός ότι η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα, οι μισθοί μας παραμένουν κολλημένοι στα τάρταρα, η ημιαπασχόληση κυριαρχεί σε πολλές αλυσίδες (Lidl κ.ά.) και οι εργαζόμενοι δουλεύουμε σε διάφορα πόστα, πολλές φορές άσχετα με το αντικείμενο της σύμβασής μας! Η εντατικοποίηση, που σπάει κόκαλα, έρχεται ως αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, καθώς

λίγοι εργαζόμενοι καλούμαστε να βγάλουμε την δουλειά που αντιστοιχεί σε πολλούς, με αύξηση βεβαίως της κερδοφορίας της εργοδοσίας αλλά και με εξουθένωση όλων μας! Για μέτρα προστασίας της υγεία ούτε λόγος... Εξάλλου, η περίοδος της πανδημίας μέχρι και σήμερα είναι αποκαλυπτική για την παντελή έλλειψη τέτοιων μέτρων! Τα "εργατικά ατυχήματα" και οι "επαγγελματικές ασθένειες" θερίζουν! Τα ωράρια λάστιχο, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας (που δήθεν θα σταματούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), οι αποφάσεις της Περιφέρειας ΙΝ (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ από κοινού) για δουλειά μέχρι στις 12 τα μεσάνυχτα καθιστούν άγνωστες τις λέξεις ξεκούραση, προσωπική και οικογενειακή ζωή, μητρότητα... Και σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω έρχεται και η αβεβαιότητα, οι βλαπτικές μεταβολές και οι απολύσεις που συνδέονται με αγοραπωλησίες και συγχωνεύσεις μεταξύ επιχειρήσεων του εμπορίου με βάση το δικό τους συμφέρον, όπως παλαιότερα στα "Public" και στον "Μαρινόπουλο", μέχρι τις πρόσφατες στα "Δήμητρα" και στα "SYNKA" αλλά και στην φημολογούμενη στο "Diellas"...

Για όλα τα παραπάνω που κάνουν συνολικά την ζωή μας κόλαση, ο ένοχος είναι ένας! Είναι η κερδοφορία των μεγάλων αφεντικών, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων, της δικής μας ζωής!

Και όσο κι αν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υποκλίνονται στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων προσπαθούν να εμφανιστούν με χαοτικές διαφορές μεταξύ τους, η πραγματικότητα είναι αποκαλυπτική...! Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει. Το κράτος εξάλλου έχει συνέχεια! Δεν είναι τυχαίο πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν στη Βουλή από κοινού όλους τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

τα πράγματα όσο κι αν φαίνονται μαύρα, ΔΕΝ είναι! Η ελπίδα είναι εδώ! Η ζωή έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Ότι δεν υπάρχουν σωτήρες! Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο και με βάση τα δικά μας συμφέροντα προσανατολισμένο αγώνα! Το Σωματείο μας, τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. δίνουμε καθημερινά αγώνες μέσα στους χώρους δουλειάς καταφέρνοντας να αποσπούμε κατακτήσεις. Τέτοιοι ήταν οι νικηφόροι αγώνες των συναδέλφων στην e-food, των λιμενεργατών της COSCO, οι αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των πετρελαίων και λιπασμάτων Καβάλας, οι αγώνες του Σωματείο μας που έβαλαν εμπόδια στο παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας την περίοδο της πανδημίας, που ανάγκασαν εργοδότες να πάρουν πίσω απολύσεις, να καταβάλουν δεδουλευμένα, να πάρουν μέτρα για την προστασία της υγείας και άλλα! Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι τίποτα δεν κινείται, η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Η δύναμή μας είναι μεγάλη και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω! Τώρα είναι η ώρα να την δοκιμάσουμε, τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε συνολικά την ζωή μας στα δικά μας χέρια!

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την δική μας απάντηση στα σχέδια μεγαλοεργοδοτών και του κράτους τους!

Συμμετέχουμε μαζικά στην μεγάλη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Web: http://sidypker.blogspot.gr

FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon, twitter: @employeescorfu e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ.: 6978404989, 6997233616

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search