• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

24 σοβαροί λόγοι για να πάμε φέτος Κέρκυρα. Ξεκινάμε με τις παραλίες…

June 03, 2020 5969

 

 

Η Κέρκυρα, ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα, ίσως το πιο πράσινο με την πυκνότερη βλάστηση αλλά και με το πιο πυκνό οδικό δίκτυο. Ένα νησί με μεγάλη και σπουδαία ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ελληνικό πολιτισμό και παράδοση για περισσότερα από 3000 χρόνια.

Το νησί που παντρεύει ομορφιά, κρυστάλλινα νερά, ενετικά κάστρα, γεύσεις και αρώματα σας περιμένει φέτος το καλοκαίρι να το ανακαλύψετε. Φυσικά, εμείς η ομάδα του travelstyle είμαστε εδώ για να σας δείξουμε 24 σοβαρούς λόγους για να κάνετε πραγματικότητα αυτήν την επίσκεψη!

 

1. Άγιος Γόρδιος

Αγαπηµένη προτάση ντόπιων και επισκεπτών για βουτιές και µεζεδάκια, 50 χλµ. από την πόλη. Ξεχωρίζει για τον βράχο που βρίσκεται στη νότια µεριά της µέσα στη θάλασσα, το Ορθολίθι.

180 ευρώ για 4 ημέρες: 10 ιδανικά νησιά για οικονομικές διακοπές

2. Παραλία Γλυφάδας

Παραλία Γλυφάδας, Κέρκυρα

Η χρυσαφένια αµµουδιά και τα κρυστάλλινα νερά της την έχουν αναδείξει στην πιο κοσµική παραλία της Κέρκυρας. Βρίσκεται 18 χλµ. από την πόλη και είναι πλήρως οργανωµένη και εύκολα προσβάσιµη.

3. Παραλία Αχαράβης

Πλήρως οργανωµένη, εκτείνεται µπροστά από το οµώνυµο τουριστικό χωριό. Με το κοσµοπολίτικο κοµµάτι αλλά και πολλά σηµεία αποµόνωσης και ηρεµίας, καλύπτει όλα τα γούστα. Στο βάθος, στα δυτικά διακρίνεται και η Ερείκουσα, ένα από τα τρία κατοικηµένα Διαπόντια νησιά της Ελλάδας. Απέχει 40 χλµ. από την πόλη.

4. Κανάλι της Αγάπης (Canal d’ amour)

Κανάλι της Αγάπης, Κέρκυρα

Το πιο ροµαντικό αξιοθέατο της Κέρκυρας, αποτελείται από βραχώδεις σχηµατισµούς που δηµιουργούν φυσικές «πισίνες»! Tip: Eξερευνήστε µε µάσκα τις σπηλιές κατά µήκος του Καναλιού. Απέχει 36 χλµ. από το κέντρο της Κέρκυρας.

5. Παραλία στο Καλάµι

Μυθιστορηµατική παραλία, σε έναν πανέµορφο, καταπράσινο κόλπο στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού (35χλµ από την πόλη), µπροστά από τον οµώνυµο οικισµό. Προς το τέλος της παραλίας, βρίσκεται το σπίτι που έζησε ο συγγραφέας Lawrence Durrell.

Aegean: Πόσο κοστίζει να πετάξουμε τώρα για Κέρκυρα;

6. Χαλικούνας

Παραλία Χαλικούνας, Κέρκυρα

Tεράστια εξωτική αµµουδιά στη δυτική Κέρκυρα, η µεγαλύτερη του νησιού. Mια λωρίδα άµµου περιτριγυρίζεται από κέδρους… Απέχει µόλις 28 χλµ από την πόλη.

7. Γιαλισκάρι

Μόλις 15 χλµ. από το κέντρο του νησιού, βρίσκεται µια κατάλευκη λωρίδα µε σµαραγδένια νερά και αµέτρητα πεύκα. Αν και οργανωµένη, διατηρεί τη φυσική της οµορφιά!

8. Παραλία Παλαιοκαστρίτσας

Παραλία Παλαιοκαστρίτσας, Κέρκυρα

Εντυπωσιακή παραλία, 25 χλµ. από την πόλη, φηµίζεται για τα γαλαζοπράσινα – πολύ παγωµένα- νερά της! Top επιλογή για βουτιές και επίσκεψη στο οµώνυµο γραφικό χωριό.

9. Κερασιά

Η βορειότερη παραλία του νησιού, 40 χλµ από την πόλη, ενδείκνυται για βουτιές και χαλάρωση κάτω από τα καταπράσινα δέντρα.

10. Παραλία Ίσσος

Παραλία Ίσσος, Κέρκυρα

Τεράστιοι αµµόλοφοι, ένα σπάνιο κεδροδάσος και η λίµνη Κορισσίων, ο σηµαντικότερος υδροβιότοπος στο νησί, συνθέτουν αυτή τη µαγική παραλία. Απέχει 30 χλµ. από την πόλη.

11. Παραλία Μπαρµπάτι

Aπό τις πλέον δηµοφιλείς της Κέρκυρας, µε κρυστάλλινα νερά, βραβευµένα µε τη Γαλάζια Σηµαία της Ευρωπαϊκής κοινότητας και προσεγµένες υποδοµές. Περιτριγυρισµένη από ένα φυσικό καταπράσινο τοπίο, αποτελεί µια από τις πλέον κοντινές παραλίες, ιδανικές για all day χαλάρωση! Εxtra tip: Ενδείκνυται για όσους αγαπούν τo ψαροντούφεκο! Απέχει: 20 χλµ. από την πόλη της Κέρκυρας.

12. Ιστορικός πλούτος

Για να γνωρίσεις τον θησαυρό του ιστορικού πλούτου της, τα βενετσιάνικα μνημεία, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα ενετικά κάστρα….Τότε σου έρχονται στον νου εικόνες από κρινόλινα, δαντελένια ομπρελίνα, καπέλα με φτερά με έντονο βενετσιάνικο στοιχείο!

 

13. Περίπατος στον περίφημο Λιστόν

Κέρκυρα χώρα

Γιατί ένας περίπατος στον περίφημο δρόμο-οικισμό «Λιστόν», γαλλικής αρχιτεκτονικής, με τα βενετσιάνικα φανάρια θα σε κάνει να ερωτευτείς το νησί με την πρώτη ματιά. Ο «δρόμος των ευγενών», διατηρώντας την αίγλη του σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να ζεις στο χθες… με την διαφορά, ότι σήμερα μπορείς να απολαύσεις ένα ρόφημα, η κάποιο κερκυραϊκό έδεσμα και να νομίζεις, ότι βρίσκεσαι στην Rue de Rivoli στο Παρίσι … (δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των ευγενών).

14. Τα καντούνια και οι πλατείες

Για να χαθείς στα δαιδαλώδη καντούνια που διατρέχουν όλη την πόλη με τα καφενεδάκια, τα νεοκλασικά και τα πλατώματα (μικρές πλατείες). Το μοναδικό αυτό, για τα ελληνικά δεδομένα, σκηνικό, ανταγωνίζεται σε ομορφιά τα μικρά campi (πλατείες) της Βενετίας!!!

Αυτή είναι η πιο πολυτελής βίλα στην Κέρκυρα που πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ! (Photos)

15. Η εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών

Γιατί μπροστά στο Κανόνι εάν δεν είσαι ποιητής, θέλεις να γίνεις… αν δεν είσαι ζωγράφος, θέλεις να ζωγραφίσεις… αν δεν είσαι ερωτευμένος, θέλεις να ερωτευτείς!!! Το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Κέρκυρας, το νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών που βρίσκεται μπροστά από το Ποντικονήσι ίσως είναι και το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος στην Κέρκυρα!

Μονή Βλαχέρνων, Κέρκυρα

16. Η Φιλαρμονική της

Γιατί θα «μεθύσεις» από ευχαρίστηση με την μελωδική ομιλία και τον εύθυμο χαρακτήρα των Κερκυραίων, που τραγουδούν για την αγάπη, τον έρωτα, τη χαρά. Είναι το νησί του χορού, των καντάδων και των φιλαρμονικών. Εδώ, μάλιστα, ιδρύθηκε η πρώτη Φιλαρμονική της Ελλάδας.

17. Η Σπιανάδα

Γιατί οπωσδήποτε πρέπει να περπατήσεις στην Σπιανάδα, την μεγαλύτερη πλατεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των Βαλκανίων, που περιβάλλεται από εντυπωσιακά κτίρια!!!

18. Ο Άγιος Σπυρίδωνας

Γιατί ο πολιούχος του νησιού, ο θαυματουργός Άγιος Σπυρίδωνας, έσωσε πολλές φορές το νησί των Φαιάκων με τα θαύματα του, από την καταστροφή και την πείνα και στο Ναό του συντελείται πανορθόδοξο προσκύνημα.

Κέρκυρα: Έχει την τιμητική της με την γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος!

19. Οι κρυστάλλινες παραλίες

Για να μαγευτείς, από τις παραλίες, στις οποίες καθρεφτίζεται το πράσινο των δασών της επάνω στα κρυστάλλινα νερά. Γαλαζοπράσινες και σμαραγδένιες ακρογιαλιές, άλλοτε αμμώδεις, άλλοτε βοτσαλωτές και άλλοτε περιτρυγιρισμένες από απόκρημνα βράχια!

20. Τα ψαροχώρια της Κέρκυρας

Γιατί αυτά τα παραδοσιακά ψαροχώρια που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής όπως η Αγνή, ο Άγιος Γόρδιος, η Παλαιοκαστρίτσα και το Σιδάρι, γεμάτα πεύκα, ελαιώνες, και μαγαζάκια πάνω στο κύμα, θα κερδίσουν από την πρώτη στιγμή μια θέση στην καρδιά σου!

21. Αχίλλειο & Μόν Ρεπό

Αχίλλειο, Κέρκυρα

Γιατί θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε και να μείνετε «εκστασιασμένοι» από τη χλιδή των ανακτόρων της Κέρκυρας, όπως είναι το Αχίλλειο, όπου έμενε η πριγκίπισσα Σίσσυ, αλλά και το Μον Ρεπό!

22. Τα Διαπόντια νησιά

Από το κοσμοπολίτικο Σιδάρι μπορείς να κάνεις μονοήμερες εξορμήσεις στις Διαποντίους νήσους, την Ερρικούσσα, το Μαθράκι, τους Οθωνούς και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα σε αυτόν τον γαλήνιο «παράδεισο». Εκεί ο ήλιος βασιλεύει αργότερα από ότι σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας!!!

23. Το Πάσχα στην Κέρκυρα

Πάσχα στην Κέρκυρα! Μια μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη, καθώς στα πλαίσια του εθίμου «Μπότηδες», όλοι οι δρόμοι γεμίζουν με θραύσματα από στάμνες, οι οποίες πέφτουν από ψηλά…. από τα μπαλκόνια των κτιρίων της πόλης!

Πάσχα στην Κέρκυρα

24. Η κουζίνα της

Η κερκυραϊκή κουζίνα περιλαμβάνει εδέσματα, που κάθε απλός ταξιδιώτης ή κάθε «gourmet περιηγητής» θα πρέπει να αναζητά. Σεφ βραβευμένοι με αστέρια mishellin, σε εστιατόρια και ξενοδοχεία ανεβάζουν την ποιότητα στα ύψη και διαμορφώνουν την χαρακτηριστική γαστρονομική εμπειρία του νησιού! Δοκιμάστε γεύσεις που ταυτίζονται με τον τόπο όπως η παστιτσάδα, το παστίτσιο ντόλτσε, οι πορπέτες, το σοφρίτο και το μπουρδέτο!

ΠΗΓΗ: travelstyle.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search