• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στην Κέρκυρα για το ξεπούλημα του Ερημίτη ο πρωθυπουργός - Ετοιμάζεται …θερμή υποδοχή - Σε ετοιμότητα συλλογικότητες και κοινωνικά κινήματα

June 06, 2020 7489

Corfu Erimitis Villa | By UniqueVillas

Επίσκεψη αυθημερόν στην Κέρκυρα προγραμματίζει λίαν συντόμως, ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με ρεπορτάζ του newbeast προκειμένου αφενός να καταδείξει στο εξωτερικό ότι το νησί αποτελεί ιδανικό (και ασφαλή) προορισμό για διακοπές και αφετέρου να δώσει έμφαση στη μεγάλη τουριστική επένδυση της Κασσιόπης. Προ ημερών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής υπέγραψε άλλη μία εγκριτική απόφαση για τη συγκεκριμένη επένδυση που φθάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ που αφορά στην ανάπτυξη του παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιώπη Κέρκυρας», το οποίο θα αποτελείται από  ξενοδοχειακό συγκρότημα 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων και συγκρότημα διαμερισμάτων στη θέση Ερημίτης της περιοχής Αγίου Στεφάνου. Πρόκειται για μια επένδυση που είχε μπλοκάρει για πολλά χρόνια.

Μια επίσκεψη που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις με δεδομένη την αρνητική στάση του κερκυραϊκού λαού όσον αφορά την «επένδυση» δηλαδή το ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη. Ήδη περιβαλλοντικές και άλλες κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση.

Πολύ περισσότερο που από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μεταβιβαστεί για ξεπούλημα στο ΤΑΙΠΕΔ και άλλες περιοχές της Κέρκυρας, όπως ο Νήσος (Ίσσος), μια από τις πιο όμορφες περιοχές Natura της Μεσογείου. Μάλιστα με το περιβαλλοντικό νόμο – έκτρωμα που ψηφίστηκε πρόσφατα μειώνεται δραματικά το θεσμικό πλαίσιο προστασίας αυτών των περιοχών.

Παραλία Ίσσος | | Δώδεκα

Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον και ο αγώνας των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινημάτων αφορά όχι μόνο στην προστασία του “Ερημίτη”, ή του Νήσου, αλλά τη συνολική προστασία του φυσικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα και την Κέρκυρα.

Από την άλλη η Κέρκυρα που αντιμετωπίζεται σαν την παχιά αγελάδα λόγω τουρισμού έχει πληγεί από την πανδημία και τις πολιτικές της κυβέρνησης και κυρίως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό - επισιτισμό που στην πλειονότητά τους βιώνουν την ανεργία και τη φτώχεια. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για τα οποία ήδη έχουν θέσει τις βάσεις με την καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων το τελευταίο τρίμηνο, με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας διαμορφώνουν ένα γκρίζο και εκρηκτικό τοπίο.

 

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search