• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Σχόλιο ΑΣΕ/ΠΑΜΕ για την κάλυψη που παρέχουν οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ στο συνδικαλιστικό τους στέλεχος και διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ-Π.ΕΠΑΛ

December 19, 2022 2425

Σχόλιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Ακόμα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, προκαλεί, η κάλυψη που παρέχουν οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ στο συνδικαλιστικό τους στέλεχος και διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ-Π.ΕΠΑΛ, ο οποίος συνεχίζει την αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά του, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του.

Τελευταίο περιστατικό, η απόφασή του να πάει το σχολείο εκδρομή, την ημέρα της πανεκπαιδευτικής απεργίας της ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Παρά την επανειλημμένη υπενθύμιση εκπαιδευτικών του σχολείου, ότι σε ημέρα απεργίας του κλάδου δεν μπορεί το σχολείο να πηγαίνει εκδρομή και ότι η εκδρομή θα μπορούσε να μεταφερθεί την επόμενη μέρα, ο διευθυντής, με άκρως επιθετικό ύφος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή. Με τη στάση του αυτή, ακύρωσε επί της ουσίας, το νόημα της Απεργίας στο συγκεκριμένο σχολείο, προσφέροντας έτσι, την καλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσε, στη Διοίκηση.

Αυτό είναι μόνο ένα, από τα πολλά περιστατικά που έχουν συμβεί στο 2ο ΕΠΑΛ, από όταν έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος διευθυντής. Είναι πολλαπλές οι καταγγελίες από εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων, της ΕΛΜΕ, γονιών και μαθητών για αυταρχική συμπεριφορά. Αποκορύφωμα των πρακτικών του, αποτελεί και το βίαιο περιστατικό με μαθητή το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα, εκτός από την αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, και την μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα. Αλγεινή, επίσης, εντύπωση προκάλεσε το «στρίμωγμα» του συγκεκριμένου στελέχους των ΣΥΝΕΚ, δίπλα στην «κακιά Κεραμέως» για τις ανάγκες της φωτογράφησης. Αλήθεια συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ, τίποτα από όλα αυτά δε σας συγκινεί;

Αυτός, όμως, είναι από ότι φαίνεται ο συνδικαλισμός, που οραματίζονται οι ΣΥΝΕΚ! Εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης, οι οποίοι στέκονται απέναντι από το ζωντανό εκπαιδευτικό κίνημα, απέναντι από τον κλάδο, απέναντι από οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι.

 

Εμείς, ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, όχι μόνο δεν τον θέλουμε τέτοιου είδους συνδικαλισμό αλλά τον αντιμαχόμαστε. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στο Δημόσιο (όπως η πλειοψηφία ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ της ΟΛΜΕ), αλλά και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στον ιδιωτικό τομέα με τους κάθε είδους Παναγόπουλους, μόνο εμπόδια αποτελούν στην ισχυροποίηση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Η δικιά μας δράση γίνεται με κριτήριο την ανασύνταξη του κινήματος, για μία αταλάντευτη και μαζική δύναμη αγώνα και διεκδίκησης μέσα στον κλάδο. Για να βαδίσουμε μαζί στον αγώνα, με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες στη ζωή, τη δουλειά και τη μόρφωση!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search