• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "Χαμόγελο του παιδιού" στην πρώην Νομαρχία

December 21, 2022 2990

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αυτές τις μέρες , που τα περισσότερα παιδιά περιμένουν με χαρά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα 14 παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή, Χαμόγελο του Παιδιού, στους Μαγουλάδες Κέρκυρας αντιμετωπίζουν το κλείσιμο του σπιτιού τους και τον αποχωρισμό από τη θαλπωρή του περιβάλλοντος, που αποτελεί την οικογένειά τους, καθώς και τον αποχωρισμό από τους συμμαθητές και φίλους τους. Αυτά συμβαίνουν γιατί δεν είναι δυνατές οι αλλαγές στο οίκημα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΚΥΑ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φορείς του νησιού μας και τους συμπολίτες μας, που λένε ότι τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να φύγουν από την Κέρκυρα! Καλούμε τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας να δώσουν μία λύση για να μην ξεσπιτωθούν τα παιδιά. Θα θέλαμε μια απάντηση από τους αρμόδιους στο ερώτημα γιατί δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο διατηρητέο κτήριο εσωτερικά, έτσι ώστε να παραμείνουν τα παιδιά στον οικείο τους χώρο και στην περιοχή, όπου έχουν δημιουργήσει δεσμούς φιλίας, το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία έχει διαχρονικά υποστηρίξει τη δομή συμβάλει στη γενικότερη βιωσιμότητά της και στην καλή λειτουργία της. Δεν γνωρίζουμε αν όλες οι νέες προϋποθέσεις είναι ουσιαστικές για την καλή λειτουργία της μονάδας, όμως μέχρι τώρα α) η διαβίωση των παιδιών ήταν άριστη και β) υπάρχει ολόκληρο κτήμα, για να παίζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή στη φύση. Αυτοί οι παράγοντες έπρεπε να συνεκτιμηθούν όσον αφορά στις προϋποθέσεις λειτουργίας. Δε θα έπρεπε να υπάρχουν προϋποθέσεις που να οδηγούν σε κλείσιμο μία τέτοια μονάδα. Επίσης ζητάμε να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους αλλά και γιατί έχουν δεσμούς οικογένειας με τα παιδιά.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Μαθητικής Κοινότητας Λυκείου Αγρού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πρώην Νομαρχία

Κέρκυρας, την Πέμπτη, 22 Δεκέμβρη, 2022 στις 11 π.μ. , ας δώσουμε το παρών όλοι μαζί!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Κέρκυρα, 21/12/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search