• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Μαθητές του Πειραιά υπερασπίζονται τον Κερκυραίο καθηγητή τους

March 01, 2023 3037

 

Στο στόχαστρο του γνωστού πολιτικού αντιδραστικών απόψεων Θ. Τζήμερου και σχολιαστών με παρόμοιες απόψεις βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Κερκυραίος εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας, που είναι καθηγητής σε λύκειο περιοχής του Πειραιά και έχει εκλεγεί από συναδέλφους του στη διοίκηση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Με αφορμή συνέντευξη του Γ. Καββαδία σε ραδιοσταθμό, ο Θ. Τζήμερος προχώρησε σε ανάρτηση σε διαδικτυακό λογαριασμό του,

χαρακτηρίζοντας τις δημοκρατικές απόψεις του Γ. Καββαδία, του οποίου φωτογραφία παραθέτει, ως... «σταλινικές». Επίσης, υποστηρίζοντας πως καθηγητές σαν αυτόν «μολύνουν τα παιδιά μας», έκανε λόγο για ανάγκη... «αποσταλινοποίησης» της Παιδείας!

Μαθητές του σχολείου του Κερκυραίου εκπαιδευτικού (τα ονόματά τους τέθηκαν στη διάθεσή μας) έδωσαν στη δημοσιότητα, ως ανοικτή επιστολή, κείμενο με το οποίο υπερασπίζονται τον καθηγητή τους.

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτή την επιστολή με σκοπό να υπερασπιστούμε τον καθηγητή μας και γιατί θεωρούμε καθήκον μας να επιστρατευτούμε στην ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης (...) Ο κ. Καββαδίας έχει ξεχωρίσει για τον γνήσια δημοκρατικό τρόπο και διάλογο με τον οποίο διδάσκει τους μαθητές του και με το παράδειγμά του».

Ο Κερκυραίος συνδικαλιστής εκπαιδευτικός έχει δεχθεί ανυπόστατες κατηγορίες από ραδιοσταθμό, καθώς και από τον Θ. Τζήμερο και ομοίους του, για μιαν αντίδρασή του στην πραγματοποίηση διαδικτυακού μαθήματος σε ημέρα έντονων χιονοπτώσεων στην Αττική.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι πριν από λίγους μήνες διοικητική εκπαιδευτική αρχή της Αττικής είχε καλέσει τον Γ. Καββαδία σε απολογία για δημόσια διατυπωμένες θέσεις του και είχε κινήσει διαδικασίες δίωξης εις βάρος του, τις οποίες όμως ανακάλεσε ύστερα από έντονη αντίδραση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Χ.Κ.

Αναδημοσίευση από το Corfupress.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search