• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Όλοι -ες στο συλλαλητήριο στην Ανουντσιάτα την Πέμπτη 2/3 - Το λαϊκό δικαίωμα στην περίθαλψη θα το υπερασπιστούμε με τους αγώνες μας!

March 01, 2023 2267

ΚΚΕ(μ-λ)

ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ, 18:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι άκρως ανησυχητική. Ιδιαίτερα στο νοσοκομείο μας τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού δεν μπορούν να ξεπεραστούν από τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προσωπικό το οποίο δουλεύει κάτω από εξαντλητικές συνθήκες, που προστίθενται στον ήδη τεράστιο φόρτο εργασίας που υπήρξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι παραιτήσεις γιατρών είναι λογικό επακόλουθο της καθημερινής πίεσης και της αδυναμίας να ανταπεξέλθουν με ανθρώπινους όρους στα καθήκοντα τους.  

Η νέα Διοίκηση του νοσοκομείου -και οι όποιες μικρές αλλαγές ακολουθήσουν- δεν μπορεί να ανατρέψει τη γενική εικόνα της υποβάθμισης και της υπολειτουργίας του νοσοκομείου της Κέρκυρας. Ακριβώς γιατί δεν είναι ζήτημα προσώπων (που παίζουν και αυτά το ρόλο τους), αλλά κυρίως ζήτημα πολιτικής διαχείρισης τόσο του τομέα της Υγείας, όσο και συνολικής διαχείρισης του συστήματος. Και οι πολιτικές επιλογές των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ συγκεκριμένες: μετατροπή της υγείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία των νοσοκομείων, χτύπημα του λαϊκού δικαιώματος στην ίση, πλήρη και δωρέαν περίθαλψη, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  

Με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες για την Υγεία, θεσμοθετείται η πρόσληψη γιατρών με καθεστώς μερικής απασχόλησης και δυνατότητα διατήρησης ιδιωτικού έργου, ενώ καταργείται η πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, με «προϋποθέσεις» για απασχόληση και στον ιδιωτικό τομέα. Αντί λοιπόν να γίνουν μόνιμες μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τα κενά «μπαλώνονται» με εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, που τη μία μέρα θα είναι «χρήσιμοι» και την άλλη όχι. Που τη μία μέρα θα είναι οι «ήρωες» και την άλλη θα οδηγούνται σε αξιολόγηση και απόλυση με ευθύνη της Διοίκησης. Παράλληλα, εγκαθιδρύεται παραπέρα η λειτουργία απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων με αμοιβές από τους ασθενείς. Εν ολίγοις, αν έχεις να πληρώσεις θα παίρνεις προτεραιότητα, αλλιώς θα περιμένεις στη λίστα αναμονής για μήνες ή και χρόνια.  

Αυτή η ταξική επίθεση της κυβέρνησης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της βαρβαρότητας που προωθεί το σύστημα σε όλα τα πεδία. Η διαρκής φτωχοποίηση του λαού, οι αυξήσεις ψίχουλα στους μισθούς και τις συντάξεις και η προσμονή για τα διάφορα επιδόματα, το κουρέλιασμα των εργασιακών σχέσεων και των σταθερών ωραρίων, η φασιστικοποίηση και η καταστολή οποιασδήποτε κινητοποίησης αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική, συνδέονται άμεσα με το χτύπημα του λαϊκού δικαιώματος στην περίθαλψη. 

Στο χέρι μας είναι να ορθώσουμε τείχος προστασίας των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Σε κοινό αγώνα με τους υγειονομικούς και τα σωματεία τους, να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις τους και να προκαλέσουμε πολιτικά γεγονότα με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και απεργίες. Για να βαδίσουμε στο δρόμο του μαζικού αγώνα όπως έκανε ήδη ο λαός μας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Ρέθυμνο, Ιεράπετρα, Γιαννιτσά, Μεσολόγγι κ.ά.), βάζοντας μπροστά τα δίκαια αιτήματα για: 

  • Ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό! 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο! 
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά - Μονιμοποίηση των συμβασιούχων - Καμία απόλυση! 
  • Όχι σε κλεισίματα/συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων! 
  • Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής! 
  • Ένταξη στα ΒΑΕ - αναγνώριση του χώρου των νοσοκομείων ως ανθυγιεινού! 
 
ΚΚΕ(μ-λ)
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search