• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στηρίζουμε την Πανελλαδική απεργία για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους Δήμους

April 05, 2023 3251

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. KEΡKYΡAΣ

Στηρίζουμε την σημερινή Πανελλαδική απεργία (5/4) των συμβασιούχων στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων

Στηρίζουμε την Πανελλαδική απεργία για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους Δήμους την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξή της στο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων που πραγματοποιεί 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023.

Κυρίαρχο αίτημα της Απεργίας είναι να σταματήσει η «ομηρία» των Συμβασιούχων με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται στις αντίστοιχες δομές των Δήμων.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας αριθμούν περίπου 1200 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι ανθρωπιστικών επιστημών όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί κ.α., καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι.

Το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι παρέχουν υπηρεσίες στήριξης σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες (όπως επιδόματα απόρων, ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά Ρομά, αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής κλπ.).

Στην Κέρκυρα οι εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινότητας είναι ελάχιστοι -μόλις 12- και πολύ κάτω απ’ τις πραγματικές ανάγκες. (Αντιστοιχούν 8 στο Δήμο Κεντρ. Κέρκυρας και από 2 στους Δήμους Β. και Ν. Κέρκυρας).

Οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων και στα παραρτήματά τους «σηκώνουν» ένα μεγάλο βάρος από την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής των Ο.Τ.Α., όμως η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία τους

αντιμετωπίζουν με απαξίωση και εμπαιγμό, αδιαφορώντας για τις συνθήκες εργασίας και πολύ περισσότερο για την σταθερότητα της εργασίας τους.

Οι ανακοινώσεις του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Κοινότητας και Παρακολουθημάτων, αποτυπώνουν μια κατάσταση τραγική όσον αφορά με την εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και τον συνεχή εμπαιγμό για την ανανέωση των συμβάσεων, τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και από τις Περιφέρειες. Αυτή η κατάσταση προκαλεί διαρκή αβεβαιότητα στους εργαζόμενους αυτούς.

Το αίτημα της μονιμοποίησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως και οι η ανάγκη για ακόμη περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Κοινότητας είναι απόλυτα δίκαιο.

Το προσεχές διάστημα το Ν.Τ. Κέρκυρας θα αναλάβει πρωτοβουλίες συσκέψεων με τους εργαζόμενους αυτού του κλάδου όπως και με συμβασιούχους άλλων κλάδων, για περαιτέρω συλλογικές παρεμβάσεις και δράσεις σε τοπικό επίπεδο μαζί με τα σωματεία.

Με το παρόν δελτίο τύπου η Ε.Γ του Ν.Τ. Κέρκυρας, στηρίζει και την Πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 10/4, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους Δήμους και στις κοινωνικές δομές τους (Παιδ. Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ κλπ.).

Η απεργία την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 μπορεί και πρέπει να έχει μαζική συμμετοχή από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους. Για να μπει τέλος στην ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Καμιά απόλυση.

· Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.

· Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

· Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search