• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Κάτω τα κέρδη τους για να ζήσουμε εμείς! Όλοι & όλες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση Δευτέρα 1 Μαΐου, 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

April 27, 2023 2686

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Κάτω τα κέρδη τους για να ζήσουμε εμείς! Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!

Όλοι & όλες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Δευτέρα 1 Μαΐου, 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Στις σημερινές συνθήκες, που κατακτήσεις και δικαιώματα ξεθεμελιώνονται, η συλλογική μνήμη επιστρέφει στη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έχυσε το αίμα της διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη μέρα τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και τις εργατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς, πολλές φορές αιματηρούς, αγώνες. Είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση όλου του κόσμου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ακρίβειας, φτώχειας, επιστροφής στους ματωμένους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, που μεταφράζεται σε νέα μνημόνια και μέτρα σκληρής λιτότητας, πολεμικών συγκρούσεων και ανταγωνισμών που μαίνονται, καταστολής στα δικαιώματα και βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι/ες για ακόμα μία φορά είναι τα θύματα και αυτοί/ές που υφίστανται τις συνέπειες.

Τα κέρδη τους, οι ζωές μας είναι το σύνθημα των μεγάλων διαδηλώσεων για το έγκλημα στα Τέμπη, που αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα ενός συστήματος που δε διστάζει να δολοφονεί, μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει τη νεολαία, τις εργαζόμενες/ους, τους συνταξιούχους ως αναλώσιμους/ες, που η μόρφωση, η υγεία, ο πολιτισμός, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι συγκοινωνίες, το ρεύμα, το νερό ξεπουλιούνται, ιδιωτικοποιούνται και υποτάσσονται στις ανάγκες της αγοράς, το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα!

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους, είναι το σύνθημα διεκδίκησης κι αγώνα, το σύνθημα-αίτημα που συμπυκνώνει τη μοναδική πολιτική πρόταση απέναντι στη λεηλασία του κέρδους και των φορέων του (εταιρείες κι επιχειρήσεις, κυβερνήσεις ιδιωτικοποιήσεων, μνημονίων, εργατικής λεηλασίας, διεθνείς οικονομικοί και πολιτικοί οργανισμοί).

Το κεφάλαιο θέλει να τα πάρει όλα: τον μισθό, τον ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα στην απεργία, ακόμα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων με την απειλή του πολέμου και της ανέχειας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοχή και συναίνεση δυνάμεων της αντιπολίτευσης, έχει εγκληματικές ευθύνες για την πολιτική που αφήνει τη χώρα να μετράει χιλιάδες νεκρών-στα σύνορα, στα νοσοκομεία, στις ράγες-, έχει φροντίσει να εμπλακούμε ολοένα και περισσότερο στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, ενώ ταυτόχρονα, σε πλήρη σύμπλευση με τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, μοιράζει ψίχουλα -επιδόματα, pass και καλάθια της ντροπής- επιδιώκοντας να αντιμετωπίσει την λαϊκή οργή.

Στην εκπαίδευση με την αξιολόγηση, τις εξετάσεις PISA, την κατηγοριοποίηση, τις διώξεις αγωνιστών απεργών εκπαιδευτικών, τις απειλές και τον αυταρχισμό, την εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ-κολλεγίων, την επέκταση της ελαστικής εργασίας και πλήθος άλλων αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων και πρακτικών συνεχίζει την αποδόμηση και απαξίωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα και ανάγκες των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Οδηγεί κάθε απεργιακό

αγώνα στα δικαστήρια με τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, προσπαθεί να επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

136 χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Μάη του 1886, ο καπιταλισμός παγκόσμια επιτίθεται σε όλα τα δικαιώματα μεγιστοποιώντας την εκμετάλλευση, με αύξηση των ωρών εργασίας, καταργώντας το 8ωρο, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Φέρνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες και το κεφάλαιο.

Στις συνθήκες αυτές η εργατική τάξη, οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγουν στην αντεπίθεση για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Η ηφαιστειακή έκρηξη του οργισμένου απεργιακού Μάρτη, οι μεγάλοι αγώνες στην εκπαίδευση ενάντια στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, στην E-food, τη Wolt, την COSCO, οι μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία, στην Πορτογαλία, στην Αγγλία, η εισβολή των εργαζόμενων στο χρηματιστήριο της Γαλλίας που απαιτούν να πληρώσουν οι μεγάλες εταιρείες το κόστος των συντάξεων, η διακοπή από τα εργατικά συνδικάτα του ρεύματος στις πλούσιες συνοικίες και στις μεγάλες βιομηχανίες, ψηλαφούν τον δρόμο για μια νικηφόρα εργατική αντεπίθεση.

Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ να μην υποτάξουμε τους αγώνες στις συνθήκες ομαλότητας κι ελεγχόμενων κινητοποιήσεων, στους εκλογικούς σχεδιασμούς όπου ο πυρήνας της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ θα παραμένει αδιασάλευτος! Σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ ένα μαχητικό σχέδιο απεργιακής κλιμάκωσης από πρωτοβουλίες συντονισμού σωματείων, εργατικών αγώνων και κινητοποιήσεων που θα ξεπερνούν τη συναίνεση και την υποταγή του εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τη γραμμή των συμβολικών διαμαρτυριών και με προμετωπίδα τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας θα διεκδικούν να νικήσουν.

Κάτω τα κέρδη τους για να ζήσουμε εμείς

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του ‘36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητ(ρι)ές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές. Εμείς οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες περισσότερο από ποτέ δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, για το σχολείο των όλων, των ίσων των διαφορετικών που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, χωρίς ταξικούς φραγμούς κι αξιολογήσεις, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο με 2χρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση.

Όλοι & όλες στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

1η Μάη, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής, ρήξης κι ανατροπής, νικηφόρων αγώνων

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search