• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ) στα Ιόνια Νησιά

May 04, 2023 2157

Οργή, θυμός, αγανάκτηση. Μπορούν να χωρέσουν στην κάλπη; Πώς να χωρέσουν οι ζωές που χάθηκαν σ’ ένα κουτί; Αλλά και τα βάσανα, η απελπισία, τα προβλήματα, μαζί με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τους αγώνες του λαού μας, έχουν θέση στις επερχόμενες εκλογές;

Πάντα τέτοιες μέρες οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, ανακηρύσσονται “κυρίαρχος λαός”. Πριν και μετά τη ψήφο γίνονται ο “εχθρός λαός”, που τα δικαιώματά του είναι ξένα για το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και το πολιτικό προσωπικό που το υπηρετεί. Πρέπει να ξεριζωθούν.

Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι να γίνουν δούλοι στο σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Οι αγρότες να ξεκληριστούν, οι συνταξιούχοι να πεινάσουν, η νεολαία να ξενιτευτεί, φράζοντάς της τον δρόμο στις σπουδές, στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Να είναι παράνομοι οι αγώνες. Τα ΜΑΤ ν’ ανοίγουν κεφάλια, να ψεκάζουν με δακρυγόνα, να απαγορεύουν, να τρομοκρατούν, να καταστέλλουν κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Να εξαπλώνουν τη φασιστικοποίηση θέτοντας “εκτός νόμου” την απεργία, την διαδήλωση, το σωματείο.

Σπέρνουν φτώχεια, εξαθλίωση, ανασφάλεια, “καίγοντας” τις λαϊκές κατακτήσεις και επιχειρούν με επιδόματα, pass και καλάθια να “αλείψουν με λάδι” τις πληγές στην καθημερινότητα του λαού, την ίδια στιγμή που “οι καρποί των λεφτόδεντρων” γεμίζουν τις τσέπες λίγων.

Σε μια Ελλάδα που βαθαίνει η εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές. Με Γερμανικά αεροδρόμια, Κινέζικα λιμάνια, Ιταλικούς σιδηροδρόμους και Αμερικάνικες βάσεις. Η χώρα μας γίνεται τόπος λεηλασίας ληστείας του πλούτου της, των σπιτιών των λαϊκών οικογενειών και πλατφόρμα εξόρμησης για τα πολεμικά σχέδια των αμερικανονατοϊκών, μπλέκοντας το λαό μας στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία που απειλεί τους λαούς με ένα γενικευμένο μακελειό.

Η παραμονή του Μητσοτάκη, η προαγωγή ξανά του Τσίπρα, η συμμετοχή του Ανδρουλάκη, οι τσακωμοί, τα διλήμματα και οι υποσχέσεις τους, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, δεν μπορούν να κρύψουν ότι μετά το παραβάν, η πολιτική της βαρβαρότητας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Στοχεύουν παράλληλα μαζί με τα δεξιά και “αριστερά” δεκανίκια του συστήματος, να υποτάξουν, να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή. Να αποσυρθεί από το δρόμο του αγώνα που πορεύτηκε το προηγούμενο διάστημα.

“Αυτοί έχουν τους νόμους, εμείς έχουμε τους δρόμους”. Εκεί κατακτιέται το δίκιο. Στο δρόμο της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ. Της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ με το σύστημα, την “τοπική διοίκηση” και την “τηλεδιοίκηση”τα ξένα αφεντικά. Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα στην ειρήνη, την εργασία, την παιδεία, την υγεία, τη στέγη, τη συγκοινωνία, το ρεύμα, το νερό. Το δικαίωμα στη ζωή. Σ’ αυτόν τον δρόμο μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την προοπτική της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

Δεν επιλέγουμε διαχειριστές της αιματοβαμμένης εκμετάλλευσης και εξαθλίωσής μας. Δεν διαλέγουμε προστάτες. Δεν αναπαράγουμε (αυτ)απάτες για εύκολες, ανέξοδες, εδώ και τώρα λύσεις. Επιμένουμε ότι “αν οι εκλογές έφερναν την αλλαγή θα ήταν παράνομες”. Η συμμετοχή μας στις εκλογές έχει έναν βασικό στόχο: την προετοιμασία για τις μάχες της επόμενης μέρας. Τη στερέωση της οργής σε ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ για τα δίκια των εργατών, της νεολαίας, του λαού.

Απευθυνόμαστε στους εργάτες, εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, συνταξιούχους, στους νέους μας
να συμπορευθούμε σ’ αυτό τον δρόμο.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

υποψήφιοι με το ΚΚΕ(μ-λ) στα Ιόνια Νησιά

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΡΟΥΚΑΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ιωάννη

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΟΤΡΩΝΟΥΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Δημητρίου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΚΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου

image.png

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search