• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - 21 διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο Κέρκυρας

July 01, 2020 5080

 

Θεοχάρης: «Ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ»

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

Τις πύλες της ξανάνοιξε από το πρωί της Τετάρτης η Ελλάδα για να υποδεχτεί με ασφάλεια πάνω από 230 διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για σήμερα είναι προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις. Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54, Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες, επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία. Επίσης, με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Αισιόδοξος ο υπουργός Τουρισμού

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό έστειλε την Τετάρτη από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, την ίδια ώρα με την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί από τη Βουδαπέστη.

Σήμερα είναι μια αισιόδοξη μέρα, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, ενώ έδωσε και έναν συμβολικό χαρακτήρα στην επιλογή του να βρίσκεται στην Κέρκυρα, το νησί που έφερε τον τουρισμό στην Ελλάδα το τέλος της 10ετιας του 1950.

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

«Βρίσκομαι στην Κέρκυρα, στο πρώτο αεροδρόμιο την πρώτη ημέρα που ανοίγει ο ελληνικό τουρισμός. Από την Κέρκυρα θα ανοίξει και πάλι η τουριστική στη χώρα μας. Θα ανοίξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης είπε πως η «φετινή χρονιά δεν θα είναι όπως πέρυσι, ήδη έχουμε χάσει αρκετό χρόνο» για να επισημάνει πως «οι προτεραιότητες έπρεπε να είναι άλλες: ο άνθρωπος και η υγεία, που ήταν πάντα στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης».

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

 Με το σταδιακό αυτό ασφαλές άνοιγμα, τόνισε, η χώρα μας θα αποδείξει ότι -όπως ήταν στην πρωτοπορία της αντιμετώπισης του κορονοϊού στο πρώτη στάδιο- και τώρα θα είναι στην πρωτοπορία στο άνοιγμα του τουρισμού. Είμαστε σίγουροι πως είμαστε ασφαλείς και είμαστε σίγουροι πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένο γι΄αυτό που χρειάζεται ο κόσμος: την ηρεμία, την ξεγνοιασιά, να ξαναγυρίσει σε ένα όμορφο περιβάλλον που δεν μπορεί να βρει πουθενά καλύτερο από τη χώρα μας.

Ο κ. Θεοχάρης ευχήθηκε καλή αρχή και υπογράμμισε: «θα είμαστε δίπλα σας κάθε μέρα που περνάει, θα λύνουμε ζητήματα εάν προκύψουν. Δεν θα αφήσουμε τον ελληνικό τουρισμό στην τύχη του». Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ», σε πείσμα «όσων θέλουν την απαισιοδοξία και τη μιζέρια να κερδίζει».

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

Με πρώτο σταθμό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ξεκίνησε σήμερα το πρωί σειρά επισκέψεων στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με αφορμή την έναρξη των διεθνών πτήσεων. Ειδικότερα ο κ. Θεοχάρης επισκέπτεται σήμερα τα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Μυκόνου, της Ρόδου και του Ηρακλείου.

Ο υπουργός Τουρισμού θα παραμείνει στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τουριστικούς φορείς των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

Εννέα προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού στα Χανιά

Με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού «ανοίγει» σήμερα το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, υποδεχόμενο τους πρώτους επισκέπτες από τη Λιθουανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Αυστρία και τη Δανία.

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

«Ποδαρικό» έκανε στο αεροδρόμιο Χανίων, στις 10:00, η πτήση FR 5338 της Ryanair από το Βίλνιους της Λιθουανίας μεταφέροντας 126 επιβάτες. Οι πρώτοι επισκέπτες αποβιβάστηκαν τηρώντας όλα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας και δήλωσαν ότι επέλεξαν την Κρήτη για τις διακοπές τους καθώς είναι μία ασφαλής περιοχή. Παράλληλα, τόνισαν ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε σωστά την πανδημία λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, οπότε είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Η επόμενη πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 11:50. Πρόκειται για πτήση της Easy Jet από το Βερολίνο με 164 επιβάτες.

.
EUROKINISSI
.

Στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», όπως και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, εφαρμόζονται όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ σε καθημερινή βάση θα λαμβάνονται 275 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορονοϊό. Τα δείγματα θα λαμβάνονται από υγειονομικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού με τη συνδρομή προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Fraport και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Τα τεστ και οι έλεγχοι των επιβατών γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του αεροδρομίου.

Ηράκλειο: Περίπου 4.000 τουρίστες στο αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης

Πτήση από το Ανόβερο της Γερμανίας εγκαινίασε την τουριστική περίοδο στο Ηράκλειο, σήμερα το πρωί, μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης, για πτήσεις από το εξωτερικό. Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και κρητική μουσική που έπαιζαν ζωντανά Κρήτες καλλιτέχνες.

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

Το πρώτο αεροσκάφος έφτασε με πληρότητα 100% στο Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες, όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα, κατά την άφιξή τους στην Κρήτη δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Με την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους ξεκίνησε και η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις προηγούμενες ημέρες, καθημερινά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα λαμβάνονται 825 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορονοϊό.

Οπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, κατά την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό στο Ηράκλειο θα φτάσουν περίπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία και θα μεταφέρουν περίπου 4.000 επιβάτες, τους πρώτους τουρίστες για τη φετινή σεζόν. 

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου διευκρίνισε ότι η ζήτηση από την πρώτη ημέρα καλλιεργεί αισιοδοξία, ενώ υπήρξε και περίπτωση εταιρείας που ενώ είχε προγραμματισμένη πτήση με αεροσκάφος 320, το άλλαξε σε 330 και από 160 επιβάτες θα φέρει 300, καθώς το ενδιαφέρον ήταν έντονο. «Αυτό είναι καλό σημάδι για τον τουρισμό. Μέχρι τις 15 Ιουλίου νομίζω ότι θα κυμανθούμε σε αυτά τα επίπεδα. Θα το βλέπουμε ανά εβδομάδα πώς κινείται το ρεύμα του τουρισμού. Αν οι πρώτοι επισκέπτες που έρχονται μείνουν ευχαριστημένοι και νιώσουν ασφαλείς, θα είναι οι καλύτεροί μας πρεσβευτές. Θέλουμε να μείνουν ικανοποιημένοι γιατί οι δικές τους θετικές εντυπώσεις θα δώσουν περαιτέρω ώθηση» συμπλήρωσε ο κ. Πλιάκας.

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

Ο επικεφαλής της TUI στην Ελλάδα, Γιώργος Δήμας, σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαντική και πως στόχος της TUI να φτάσει ο τουρισμός στο 50% της κίνησης των περασμένων ετών.

«Ξεκινάμε, επιτέλους, την καλοκαιρινή σεζόν και ελπίζουμε να μην έχουμε προβλήματα μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να επιτευχθούν οι αφίξεις που περιμένουμε. Τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς υπάρχει μια ροή κρατήσεων. Βέβαια, είναι νωρίς, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες για να παρακολουθήσουμε ροή» επισήμανε ο κ. Δήμας.

Στο περιθώριο της τελετής υποδοχής των πρώτων τουριστών υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη πέριξ του αεροδρομίου λόγω κινητοποίησης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι αντιδρούν στη μη υπογραφή -έως σήμερα- της συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους ιδιοκτήτες.

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

 

Με 12 πτήσεις τσάρτερ η έναρξη της τουριστικής περίοδος στη Ρόδο

Με δώδεκα πτήσεις στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση για τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες πτήσεις φέρνουν τουρίστες από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η υποδοχή των πρώτων τουριστών έχει μεγάλη σημασία και για επικοινωνιακούς λόγους, γι′ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τον δήμο Ρόδου, όπως τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Ταρασλιά.

Η Ελλάδα ξανάνοιξε τις πύλες της - Εφτασαν οι πρώτοι
EUROKINISSI

Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» πραγματοποιήθηκε χθες άσκηση προσομοίωσης με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. Με την άφιξη των επισκεπτών θα ξεκινήσουν και οι στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού στον ειδικό χώρο που έχει προβλεφθεί για το σκοπό αυτό στην αίθουσα αφίξεων. Καθημερινά θα γίνονται 605 τέτοιοι έλεγχοι.

Οι προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις είναι οι εξής:

- Στις 10.05 της εταιρείας Freebird Airlines από τη Λειψία της Γερμανίας.

- Στις 10.25 της εταιρείας TUI Fly από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

- Στις 10.25 της εταιρείας Edelweiss από τη Ζυρίχη Ελβετίας.

- Στις 10.58 της εταιρείας Ryanair από την Πράγα της Τσεχίας.

- Στις 2 το μεσημέρι της εταιρείας Corendon Airlines από το Μάαστριχτ και από το Αμστερνταμ της Ολλανδίας.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr/με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search