• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ανοιχτή επιστολή Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας προς τον πρωθυπουργό: "Κρυφτήκατε απ΄ τους εργαζόμενους, δεν καταφέρατε όμως να κρύψετε και τα προβλήματα..."

July 18, 2020 4139
 
ΠΡΟΣ Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό
Υπουργό Εργασίας
ΣΕΠΕ Κέρκυρας
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πριν λίγες ημέρες επισκεφτήκατε την Κέρκυρα και κρυφτήκατε απ τους εργαζόμενους, δεν καταφέρατε όμως να κρύψετε και τα προβλήματα των εργαζομένων , ούτε την στήριξη και την ασυλία που παρέχετε απλόχερα στην εργοδοσία.
Έχουμε φτάσει στα τέλη Ιουλίου του 2020 , οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και της αντεργατικής πολιτικής σας , δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί, δανείζονται και χρεώνονται όπου βρουν και αν βρουν.
Την ίδια ώρα ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με την ανοχή της κυβέρνησης σας , του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ συνεχίζουν να χρωστούν από το 2019 ή και από προηγούμενα χρόνια στους εργαζόμενους.
Πιο συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία ΠΑΡΚ , ATLANTIKA GRAND MEDITERRANEO , SUNSHINE, SUMMER TIME, ITHEA SUITES , MEMENTO, BINTZAN INN (ξενοδοχείο αναφοράς) ΜΕΤΩΠΗ GELINA , χρωστούν στους εργαζόμενους και αδιαφορούν .
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εσείς που …’’σώσατε τον ΕΡΗΜΙΤΗ από την φωτιά’’…τι θα κάνετε για να σβήσει η ‘’φωτιά’’ απ τα σπίτια των εργαζομένων στον τουρισμό;
Η οργή ξεχειλίζει και έχει ως αιτία της την ανέχεια, τον εμπαιγμό , τον εξευτελισμό της προσωπικότητας του τίμιου ανθρώπου του μόχθου. Δεν πάει άλλο !
Αυτή η ληστεία των εργαζομένων στον τουρισμό δεν ξεκινάει τώρα , έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και τώρα επιχειρείτε με την πολιτική σας και την ευκαιρία που παρέχει η κρίση σε εσάς και τα μονοπώλια να δώσετε την χαριστική βολή.
Ανοίξατε τα ξενοδοχεία των μονοπωλιακών ομίλων και τους έχετε δώσει το δικαίωμα να κάνουν στους εργαζόμενους ότι θέλουν.
Δεν τηρούνται ωράρια, προγράμματα εργασίας και ρεπό , διαλλείματα , συμβατικοί μισθοί, επιδόματα , προσαυξήσεις εορτών, αργιών, νυχτερινών .
Τα ξενοδοχεία που άνοιξαν εφαρμόζουν την απόλυτη εργοδοτική ζούγκλα με κυρίαρχο στοιχείο της την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τον αυταρχισμό.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά , τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων είναι το καλοκαιρινό ανέκδοτο του κερκυραϊκού τουρισμού.
Που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σας ; Που είναι ο ΕΟΔΥ; Που είναι ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς που μας κουνάγανε το δάχτυλο τον Χειμώνα;
Γιατί δεν κάνετε το ίδιο και στους μονοπωλιακούς ομίλους που για την κερδοφορία τους δεν λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας;
Περιμένουμε Κύριε Πρωθυπουργέ ,όχι όμως για πολύ να παρέμβετε για:
-Την εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποδοχών των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
-Την πραγματοποίηση ελέγχων και την ουσιαστική προστασία της υγείας των εργαζομένων.
-Την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και το σταμάτημα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
-Την διασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος για την επιβίωση των εργαζομένων στον τουρισμό.
Όσους νόμους και να κάνετε για τις απεργίες , τα σωματεία και τις διαδηλώσεις, αν δεν λύσετε τα παραπάνω με τρόπο θετικό για τους εργαζόμενους θα ακυρωθούν οι νόμοι σας στην πράξη απ την δύναμη των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search