• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ένωση Γονέων Κέρκυρας: Το ...απροετοίμαστο άνοιγμα των σχολείων

September 02, 2020 3962

 

 
 
 

Η  ανακοίνωση  από την Κυβέρνηση  για  το άνοιγμα  των σχολείων στις  14 Σεπτέμβρη τελικά  συνοδεύτηκε  από το μοναδικό μέτρο προστασίας  για την υγεία των παιδιών μας, αλλά και όλων μας,  την  υποχρεωτική  χρήση   μάσκας  σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης !

Μέσα από απίστευτες αλχημείες για τον μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη (αλήθεια, πώς βγαίνει αυτό το 17 μαθητές ανά τάξη, όταν όλοι γνωρίζουμε πολλά 25άρια τμήματα;), η κυρία Κεραμέως δεν θεώρησε ότι υπάρχει ανάγκη να εξαγγείλει κανένα άλλο μέτρο, πέραν της  υποχρεωτικής χρήσης μάσκας! Καμία αναφορά  σε τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών, σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να τα στελεχώσουν, σε εύρεση νέων χώρων κατάλληλων  για μάθημα, σε πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, σε δωρεάν παροχή υγειονομικού υλικού υπό την ευθύνη του Κράτους. Πράγματι, πόσο ασφαλής θα είναι  η εκπαιδευτική κοινότητα,  όταν θα γίνεται μάθημα ακόμη και σε κοντέινερ με πολλά παιδιά σε κάθε τάξη και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να  απολυμαίνονται οι χώροι, αφού δεν αντιστοιχεί ούτε μία καθαρίστρια με πλήρες ωράριο για κάθε σχολείο;

Για  άλλη  μια  φορά  η Κυβέρνηση  προσπαθεί  με  όχημα την ατομική ευθύνη  να  κρύψει  τις  τεράστιες    κρατικές  ευθύνες  και  παλινωδίες στην προστασία  των μαθητών – εκπαιδευτικών  και  γονιών  από την πανδημία  του covid  19. Η  Κυβέρνηση  έχει τεράστιες ευθύνες   γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος ώστε να σχεδιαστεί στη διάρκεια του καλοκαιριού το άνοιγμα των σχολείων  με όρους  που θα εξασφαλίζουν  την ουσιαστική δημόσια-δωρεάν ενιαία και ασφαλή εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές.

 

Η Ένωση Γονέων Κέρκυρας συντάσσεται με τους αγώνες και τις προσπάθειες που γίνονται πανελλαδικά, αλλά και τοπικά, από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), από Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και διεκδικεί μαζί τους:

 

  • Μόνιμο και  επαρκές προσωπικό  καθαριότητας  πλήρους ωραρίου για  όλα τα  σχολεία.
  • Μόνιμες προσλήψεις  εκπαιδευτικών σε όλες  τις  βαθμίδες  ώστε  να  μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό  κενό  με  το πρώτο κουδούνι.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα  τεστ  στα  σχολεία με  ευθύνη  του Κράτους.
  • Μέσα ατομικής προστασίας δωρεάν  με  ευθύνη  του Κράτους  (όχι των Δήμων)σε  όλα τα σχολεία   για όλους  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κά)
  • Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε  σχολείο. Ενίσχυση  των Μονάδων  Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε  Δήμο  και  διασύνδεσή  τους με  τα σχολεία.
  • Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση  των μαθητών ανά  Τμήμα.
  • Πρόγραμμα σχολικής  στέγης  για  ασφαλή σχολεία  με  επάρκεια σε χώρους εκπαίδευσης  και αναψυχής μαθητών.

 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί η ΕΛΜΕ Κέρκυρας  και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Παρασκευή  4/9 στην Ανουντσιάτα στις 12 το μεσημέρικαι καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να αγωνιστούμε από κοινού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

 

Η  μόρφωση  και η  υγεία  των παιδιών  μας  είναι  αποκλειστική ευθύνη του Κράτους. Δε  θα  δεχτούμε  καμία  μετάθεση στην ατομική ευθύνη μας  ούτε και καμία οικονομική επιβάρυνση  των  γονιών. Ας αναλάβουν επιτέλους οι κυβερνώντες τις ευθύνες τους!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search