• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Μπάχαλο στην καθαριότητα των σχολείων - Στην ανεργία οι συμβασιούχες

September 10, 2020 4022
ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ
 
Συνεχίζεται το μπάχαλο που έχουν προκαλέσει κυβέρνηση και δημοτικές αρχές γύρω από το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων λίγες μόνο ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Μετά την υποστελέχωση των σχολείων και στο ζήτημα της καθαριότητας, με σχετικό αίτημα των δήμων του νησιού για προσωπικό που δεν αντιστοιχεί αριθμητικά ούτε καν ένας εργαζόμενος ανά σχολική μονάδα, έρχεται και νέο χτύπημα για την δημόσια υγεία!
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων πετάει έξω από τα σχολεία έμπειρους εργαζόμενους στην καθαριότητα, σε πολλές περιπτώσεις με πάνω από δέκα χρόνια σχετικής προϋπηρεσίας! Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας!
Έτσι, μετά τη δημοσίευση των προσωρινών πινάκων έγινε φανερό σε όλους αυτό που εδώ και καιρό φωνάζει το Σωματείο μας, ότι αυτού του είδους οι συμβάσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα για την καθαριότητα των σχολείων και συμβάλουν στην εργασιακή ομηρία των συναδέλφων και στην ανακύκλωση της ανεργίας! Με αστείες δικαιολογίες η δημοτική αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας πετά στην ανεργία δεκάδες συναδέλφισσες με πολλά μόρια (βάση των οποίων θα έπρεπε να είναι επιτυχούσες) με την δικαιολογία ότι δεν συμπλήρωσαν "σωστά" την αίτηση! Τονίζουμε ότι οι υποψήφιοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους με βάση τις οδηγίες που προβλέπει σχετικό παράρτημα της προκήρυξης, το οποίο ακόμα και σήμερα (9/9/2020) είναι δημοσιευμένο στον ιστότοπο του Δήμου! Θυμίζουμε επίσης ότι, όπως είχαμε καταγγείλει στις 24/8, ενώ "έτρεχε" η προκήρυξη και ενώ είχαν ήδη υποβληθεί αιτήσεις, το υπουργείο άλλαζε συνεχώς τους όρους της προκήρυξης, χωρίς όμως σχετική ενημέρωση των υποψηφίων από τους δήμους. Να σημειωθεί ότι στην ίδια καταγγελία του Σωματείου μας, υπογραμμίζονταν πως υποψήφιοι που ζήτησαν διευκρινήσεις από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την συμπλήρωση των αιτήσεων εκδιώχθηκαν κακήν κακώς χωρίς να λάβουν καμία οδηγία! Διασκεδάζοντας μάλιστα με την δυστυχία αυτών των ανθρώπων, η δήμαρχος κυρία Υδραίου προκλητικά είπε σε συναδέλφισσες που πήγαν δικαίως να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο της, μετά την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων, ότι ο σωστός τρόπος (κατά την ίδια αλλά όχι κατά το παράρτημα που έχει δημοσιευμένο ο Δήμος) συμπλήρωσης των αιτήσεων είναι πασιφανής και πως "θα μπορούσε να τον είχε σκεφτεί και ένα παιδάκι" πώς όχι οι καθαρίστριες;;;!!!
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής να εξαπατήσει και να παραπλανήσει τους υποψήφιους, καθώς άλλες οδηγίες έχει αναρτημένες και με άλλες (της δημάρχου) έγινε η "αξιολόγηση"! Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η δημόσια υγεία δεν αποτελεί πρωτεραιότητά της!
 
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- οι συναδέλφισσες να κριθούν με βάση τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει και να συμπεριλήφθουν στους πίνακες επιτυχόντων
- κανείς συνάδελφος να μην χάσει τη δουλειά του
- σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας, με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα
- Σύγχρονα μέσα για να κάνουν οι συνάδελφοι τη δουλειά τους
- Μέσα και μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας εργαζομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών
Καλούμε τους συναδέλφους στην καθαριότητα των σχολείων, όλους τους εργαζόμενους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά αύριο Πέμπτη 10/9 στη 1 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Μαράσλειο! Με την υγεία των παιδιών μας δεν παίζουμε!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search