• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Αίτημα για προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας .

September 24, 2020 3491
Κατατέθηκε στη διορισμένη προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας έγγραφο αίτημα για προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας .
Το κείμενο που κοινοποιούμε παρακάτω υπογράφουν 56 αντιπρόσωποι.
Συνάδελφοι,
Διοριστήκατε με την υπ’ αριθμόν 245/2020 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας με σκοπό να προχωρήσετε στην διεξαγωγή συνέλευσης και αρχαιρεσιών του εργατικού κέντρου με προθεσμία έως τις 13/04/2020.
Εντελώς αδικαιολόγητα καθυστερήσατε τη συγκρότηση και ουδέποτε κινήσατε διαδικασίες εκλογών μηδέ συνεδριάσατε γι’ αυτό το σκοπό το διοικητικό συμβούλιο μέχρι που ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊου στα τέλη Μάρτη.
Παρότι τα 4 από τα 9 μέλη της διοίκησης που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των αντιπροσώπων με την από 10/3/20 επιστολή τους σας έχουν ζητήσει τόσο την διεξαγωγή συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου όσο και πραγματοποίησης γενικής συνέλευσης σύμφωνα με άρθρο 19 παρ. 5 του καταστατικού του ΕΚΚ εσείς αδιαφορήσατε προκλητικά αποφεύγοντας όχι μόνο να συνεδριάσετε αλλά και να απαντήσετε.
Εκμεταλλευτήκατε την παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων έως της 10 Ιουνίου όχι για να προετοιμάσετε τις διαδικασίας του συνεδρίου αλλά να παρατείνεται το χρόνο της θητείας σας και παρότι τα περιοριστικά μέτρα άρθηκαν από 11 Μαΐου 2020 εσείς συγκαλέσατε το διοικητικό συμβούλιο λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας με θέμα εκλογές για να ανακοινώσετε στα μέλη του χωρίς δεύτερη συζήτηση ότι επίκειται παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων έως τις 30/9/2020 και θα παρατείνετε τη θητεία σας.
Το διάστημα αυτό και μέχρι σήμερα ουδέποτε συνεδριάσατε το διοικητικό συμβούλιο, ουδέποτε ασχοληθήκατε με τα φλέγοντα θέματα της εργατικής τάξης της Κέρκυρας και παρερμηνεύοντας το νόμο (που παρατείνει τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων για να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση των διαδικασιών με ασφαλή τρόπο και όχι να τις αναστείλετε επ’ αόριστο) εξαντλήσατε για άλλη μια φορά την παράταση της θητείας.
Είναι βέβαια προφανές ότι η δική σας θητεία με διορισμό από την δικαστική απόφαση δεν έχει καμιά σχέση με τη θητεία των εκλεγμένων συνδικαλιστικών οργάνων και ήδη έχετε παραβιάσει τη δικαστική απόφαση του διορισμού σας ενώ δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι 4 από τα 5 μέλη της διορισμένης πλειοψηφίας έχουν εξαπατήσει το δικαστήριο προκειμένου να πετύχουν το διορισμό τους στην προσωρινή διοίκηση.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο ένας από εσάς έχει με οριστική απόφαση συνταξιοδοτηθεί από 01/05/2018 έχει απολέσει την ιδιότητα του μέλους και του αντιπροσώπου του σωματείου του στο εργατικό κέντρο και τον Απρίλιο του 2019 υπέγραψε το δικόγραφο της αίτησης διορισμού αποκρύπτοντας τα πραγματικά στοιχεία.
Ο δεύτερος έχει εμφανιστεί ως αντιπρόσωπος στο εργατικό κέντρο χωρίς να έχει ψηφίσει νομίμως ο απαιτούμενος αριθμός (25) μελών στο σωματείο του, αφού οι 5 εκ των 25 ψηφισάντων του σωματείου του, ψήφισαν κατά παράβαση του νόμου με επιστολική ψήφο, ενώ άλλος ένας ανήκει σε σωματείο άλλης περιφέρειας και δεν δικαιούται να ψηφίσει για αντιπροσώπους στο ΕΚΚ.
Ο τρίτος αναφέρει ψευδώς στο δικόγραφο της αίτησης διορισμού ότι ήταν αναπληρωματικό μέλος του Δ/Σ του ΕΚΚ ενώ στις τελευταίες αρχαιρεσίες ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής.
Ο τέταρτος όπως προκύπτει από τα πρακτικά των σωματείων έχει ψηφίσει για Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο κλαδικό του σωματείο και για Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στο επιχειρησιακό.
Παρότι τα παραπάνω σας είναι ήδη γνωστά με προηγούμενη επιστολή μας, εσείς συνεχίζετε με περίσσεια θράσους να σφυρίζεται αδιάφορα και να επιδιώκεται όπως πληροφορούμαστε νέα παράταση της θητείας σας η οποία αντλεί την ισχύ της από την δράση του κορονοϊού.
Συνάδελφοι,
Τι ακριβώς δεν έχετε καταλάβει;
Δεν καταλάβατε τις δικαστικές αποφάσεις του 2019 που σας λένε ότι οι συνταξιούχοι, το παράνομο σωματείο IKOS MANAGEMENT και οι άλλοι παράνομοι αντιπρόσωποι δεν μπορούν να λάβουν μέρος στις διαδικασίες του ΕΚΚ;
Δεν καταλάβατε ότι από τον Απρίλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 (10 μήνες) που διοικήθηκε το ΕΚΚ από άλλη πλειοψηφία άλλαξε άρδην η εικόνα του παρότι η διοίκηση εκείνη λειτούργησε με περιορισμό αρμοδιοτήτων. Το γεγονός ότι αυτό είναι ορατό στις χιλιάδες εργαζομένων του νησιού δεν σας αφορά;
Δεν καταλάβατε ότι έχει αποκαλυφθεί η εξαπάτηση του δικαστηρίου εκ μέρους σας για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στην διορισμένη διοίκηση και το γνωρίζουν ακόμη και τα μικρά παιδιά;
Δεν καταλάβατε ότι από την Πρωτομαγιά του 2019 και ακόμη περισσότερο από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται στο Εργατικό Κέντρο σειρά εκδηλώσεων του εργατικού κινήματος και πρωτοφανέρωτες σε συμμετοχή και συχνότητα αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εσείς είστε παντελώς απόντες από αυτές;
Δεν καταλάβατε ότι ένα-ένα τα σωματεία που στήριζαν την πλειοψηφία σας χάνουν τη δύναμή τους σε αντιπροσώπους ή σας γυρίζουν την πλάτη;
Δεν καταλαβαίνετε ότι στα ζωντανά συνδικάτα συσπειρώνονται και οργανώνονται εκατοντάδες εργαζόμενοι, ενώ στις αρχαιρεσίες τους τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζομένων SANDY, ιδιωτικών υπαλλήλων αύξησαν τους αντιπροσώπους τους στο ΕΚΚ κατά 11, 1 και 1 αντίστοιχα ανατρέποντας τον συσχετισμό δύναμης ακόμη και με τον υπολογισμό των παράνομων εκλεγμένων αντιπροσώπων σας;
Δεν καταλαβαίνετε ότι οι προσπάθειες να παρεμποδιστούν οι εκλογές του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων, και εργαζομένων επισιτισμού-τουρισμού για λογαριασμό σας με καταστολή και δικαστικές προσφυγές φίλων σας καταρρίφθηκε και στις δικαστικές αίθουσες όπως κατέρρευσε και η “νομολογία” σας ότι δεν μπορούν να γίνουν συνελεύσεις και εκλογές συνδικάτων.
Δεν καταλαβαίνετε ότι έχει έρθει η ώρα εδώ και καιρό να αποχωρίσετε και να σταματήσετε να βάζετε εμπόδια στη λειτουργία του εργατικού κέντρου και του εργατικού κινήματος σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την εργατική τάξη η οποία μάλιστα συσπειρώνεται αγωνιστικά και δυναμώνει;
Με την εξάντληση όλης της καλής διάθεσης η πλειοψηφία των αντιπροσώπων των σωματείων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας σας καλεί να συγκαλέσετε στο πλαίσιο των καταστατικών προθεσμιών(κατόπιν αιτήματος των αντιπροσώπων των σωματείων που διατυπώνεται με την παρούσα) το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κατόπιν θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων η οποία είναι το ανώτερο όργανο του εργατικού κέντρου και θα λάβει όλες τις αποφάσεις για την διεξαγωγή του συνεδρίου και των αρχαιρεσιών.
Ως χώρο για τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης προτείνουμε τον πιστοποιημένο χώρο του Μον Ρεπό (θέατρο Ρ. Βλαχοπούλου) ο οποίος σύμφωνα με τα πρωτόκολλα μπορεί να δεχτεί 224 άτομα και επομένως χωράει διπλάσιο αριθμό από το σύνολο των αντιπροσώπων του ΕΚΚ.
Σε κάθε περίπτωση σας προειδοποιούμε πως οι μεθοδεύσεις και ο σχεδιασμός σας να οδηγήσετε το Εργατικό Κέντρο σε εκφυλιστικές διαδικασίες με στόχο να πλήξετε το κύρος του εργατικού κινήματος δεν θα περάσει. Στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search