• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

269 κρούσματα κορονοϊού - Στο «κόκκινο» η Αττική με 197 - Χωρίς κρούσμα η Κέρκυρα

September 28, 2020 4873

 

 

Καμπανάκι για τη διασπορά του κορονοϊού στην περιφέρεια Αττικής είναι η γεωγραφική κατανομή των περιστατικών που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ, καθώς σε πανελλαδικό σύνολο 269 μολύνσεων οι 197 ήταν στην Αττική. 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε συνολικά 269 νέα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα για τις τελευταίες 24 ώρες.

Κάτω από το όριο των 300, κινήθηκε ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.707, εκ των οποίων το 55,9% άνδρες, ενώ 2.837 (16,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.349 (41,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 73 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 69 έτη, ενώ 17 (23,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μάλιστα, τo 87,7% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ στα ευχάριστα, 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τις ζωές τους ακόμη τέσσερις άνθρωποι, ανεβάζοντας σε 383 συνολικά τους νεκρούς από την πανδημία στην Ελλάδα.

Εκ των θανόντων, 142 (37,1%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική κατανομή

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 269 επιπλέον κρούσματα, τα 257 είναι εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα και σήμερα η Κέρκυρα.

  • 11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
  • 197 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
  •  4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Αργολίδας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
  •  2 κρούσματα στην  Π.Ε. Αχαΐας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 3 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα από Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 15 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση  

12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Συναγερμός έχει σημάνει σε κρουαζιερόπλοιο με 1658 επιβαίνοντες, στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να βγαίνουν θετικά στον SARS Cov 2. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει 992 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

 

 

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Το κρουαζιερόπλοιο επιστρέφει τα ξημερώματα στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί της Τρίτης θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

32 εργάτες γης θετικοί στον κορονοϊό στη Λακωνία

Νωρίτερα ανησυχία επικράτησε και στον στον Ευρώτα της Λακωνίας μετά τα 32 κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης, ανέφερε πως όλοι οι εργάτες που βρέθηκαν θετικοί, είναι άνθρωποι χωρίς στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κτλ) και αυτό έχει κάνει εξαιρετικά δύσκολη την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή. «Πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή όπου έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και η περιοχή έχει μπει από χθες σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού. Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό» ανέφερε ο ίδιος.

Στην περιοχή μετέβη το μεσημέρι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είπε ότι τα κρούσματα ανιχνεύτηκαν από υπάρχον πρόγραμμα που καταγράφει την εμφάνιση της ελονοσίας στην περιοχή. Είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε, εξήγησε ο καθηγητής.

 

Συγκεκριμένα, είπε πως εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε ένα περιβάλλον ευάλωτου πληθυσμού μεταναστών. Ήδη έχουν απομονωθεί οι θετικοί στον ιό, είπε και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ιχνηλάτηση. Μάλιστα, τόνισε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search