• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: Τα «ΑΝΘΗ» της αστικής/αντιλαϊκής πολιτικής.

October 05, 2020 3723

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα «ΑΝΘΗ» της αστικής/αντιλαϊκής πολιτικής.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν, το τελευταίο διάστημα, οι τοποθετήσεις και οι δηλώσεις του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Άνθη. Με συχνή παρουσία στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, γίνεται άλλοτε επικίνδυνος και άλλοτε γραφικός.

Ως ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Είναι γνωστός ο ρόλος του συγκεκριμένου, που καταφέρνει να βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια σε θέσεις ευθύνης (Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ.α.) προσαρμοζόμενος σε όλες τις κυβερνητικές και κομματικές αλλαγές. Τελευταίο παράδειγμα αυτής του της ικανότητας είναι ότι ο κ. Άνθης παρέμεινε Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας τόσο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και με κυβέρνηση ΝΔ. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του συστήματος, πάντα πρόθυμος να υπηρετήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή/αντιεκπαιδευτική πολιτική του ανατεθεί. Σε αυτό το ευάρεστο έργο δίνει όλο του το είναι και χρησιμοποιεί κάθε τρόπο, όπως ειρωνείες, ύβρεις, συκοφαντίες, τραμπουκισμούς, λαϊκισμούς κλπ.

Ο κ. Άνθης είχε ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα από τότε που σαν «αγανακτισμένος πολίτης/γονέας» έκανε τραμπουκισμούς σε μαθητές και έκοβε αλυσίδες με τανάλιες σε κατάληψη στο 1ο – 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας. Σήμερα, με το ίδιο σθένος, «νουθετεί» τους μαθητές να σταματήσουν τους αγώνες τους, «δασκαλεύει» τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας για το πως να «σπάνε» καταλήψεις, απειλεί με εισαγγελείς και στέλνει αναφορές σε συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, συκοφαντεί δημοτικούς συμβούλους και όσους επιλέγουν να κάνουν κριτική στα λόγια και τις πράξεις του.

Οι απόψεις του κ. Άνθη όμως δε μένουν στην υπεράσπιση των αντιλαϊκών και τυχοδιωκτικών του επιλογών. Η συστράτευσή του με ακροδεξιές αντιλήψεις δεν μπορούν να κρυφτούν όσο και να θέλει. Ακόμη «κοσμεί» τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook η συμβουλή του προς την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τη «διπλωματία της λεπίδας» στον Έβρο. Δηλαδή να «κόψει με λεπίδι τους λαιμούς από τα μεμέτια μέσα στη νύχτα... και να κλαίει το πρωί για το αποτρόπαιο έγκλημα από άγνωστους προβοκάτορες»! Αυτόν διάλεξε το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ για να έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγηση των χιλιάδων μαθητών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου της Κέρκυρας τοποθετώντας τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Άνθης ενοχλήθηκε από τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καταδείκνυαν τις τακτικές του. Έτσι έχει εξαπολύσει αήθεις επιθέσεις και απαξιωτικά σχόλια μέσα από τα ραδιόφωνα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Χρησιμοποιεί ακόμη και την παλιά συνταγή της στοχοποίησης κάποιου μέλους ή στελέχους του ΚΚΕ. Παρουσιάζει δηλαδή τη στάση των μελών του κόμματος έξω από την πολιτική του δράση του ΚΚΕ. Βεβαίως η προσπάθεια αυτού του διαχωρισμού δεν συνιστά πρωτοτυπία. Έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες από διάφορους ασφαλίτικους και χαφιέδικους μηχανισμούς χωρίς επιτυχία, όπως και τώρα.

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση του κ. Άνθη. Να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιου είδους πρακτικές και αντιλήψεις. Η ΤΕ Κέρκυρας σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει σε κανενός είδους συζήτηση με φορείς τέτοιων απόψεων. Παραδίδουμε τον κ. Άνθη στην κρίση και τη χλεύη του κερκυραϊκού λαού…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search