• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Γενική Συνέλευση αντιπροσ'ωπων Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας: Καμία ανοχή στην παρούσα διορισμένη διοίκηση

October 25, 2020 3856
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΡΚΥΡΑ 25/10/2020
Με το από 22/9/2020 αίτημα της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, ζητήθηκε από τη διορισμένη προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου η σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων.
Μετά την άρνηση της διορισμένης διοίκησης να υλοποιήσει την καταστατική της υποχρέωση (άρθρο 16 παρ. 4) συγκαλώντας τη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων έως της 22/10/2020 η πλειοψηφία των αντιπροσώπων σήμερα σε γενική συνέλευση, όπως είχε προαναγγείλει, στην οποία συμμετείχαν τα 2/3 του συνόλου των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο και προχώρησαν στην ακόλουθη απόφαση:
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ
Της πλειοψηφίας των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
Κέρκυρα 25/10/2020
Οι αντιπρόσωποι των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου έχοντας άποψη:
Την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εργατική τάξη στη χώρα μας και την Κέρκυρα από τις αλλεπάλληλες αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας με αφορμή την οικονομική και υγειονομική κρίση.
Την ανάγκη ουσιαστικής λειτουργίας του εργατικού κέντρου ως συμπαραστάτη και στήριγμα των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Την άρνηση σύγκλισης συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης του εργατικού κέντρου από την απερχόμενη διοίκηση, με την επίκληση διαφόρων προσχημάτων και τη συστηματική παραβίαση του καταστατικού, του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων.
Αποφασίζουμε τα ακόλουθα:
Δεν παρέχουμε καμία πλέον ανοχή στην παρούσα διορισμένη διοίκηση η οποία αφενός έχει στην σύνθεσή της μέλη που εξαπάτησαν το δικαστήριο, για να πετύχουν το διορισμό τους σε αυτήν και αφετέρου παραβιάζουν την δικαστική απόφαση διορισμού τους αφού δεν πραγματοποίησαν συνέλευση και εκλογές ενώ έχει παρέλθει και η χρονική διάρκεια που ορίζει η δικαστική απόφαση για τη θητεία τους.
Την λειτουργία του εργατικού κέντρου, τη δράση του στην κερκυραϊκή εργατική τάξη και τους χώρους δουλειάς, αναλαμβάνουμε τα σωματεία που το συγκροτούν και η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του.
Προκηρύσσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις για την αναχαίτιση του νέου αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση και συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση των εποχιακών εργαζομένων στις 2 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
Δίνουμε εντολή στους προέδρους των σωματείων και τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης που συμμετέχουν στην παρούσα να συντονίσουν τη λειτουργία και τη δράση του εργατικού κέντρου, όπως και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης, τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών, την εφαρμογή του καταστατικού καθώς και τον ορισμό νέας διοίκησης που θα διεκπεραιώσει τις παραπάνω διαδικασίες.
Οι αντιπρόσωποι των σωματείων
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search