• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Έκκληση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας για την έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

November 08, 2020 3552

 

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας αναφέρεται στη μεγάλη έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

Αναλυτικά :

Οι φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας όντας καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, κράτησαν ανοικτά και ασφαλή τα φαρμακεία τους. Πρωτοστάτησαν με το να είναι οι πρώτοι επαγγελματικοί χώροι που τηρήθηκαν όλες οι υγειονομικές συνθήκες για την σωστή και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έβγαλαν εις πέρας μια αποστολή χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση επωμιζόμενοι εξολοκλήρου το κόστος της υγειονομικής θωράκισης του χώρου τους και κατ΄επέκταση των πολιτών που επισκέφθηκαν τα φαρμακεία τους. Ήταν μια υποχρέωση που απορρέει από την ανθρωπιστική φύση  και το επιστημονικό υπόβαθρο του επαγγέλματός του φαρμακοποιού.

Ερχόμενοι αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα πανδημίας συνεχίζουμε να έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε άμεσα αλλά και έμμεσα τους πολίτες. Σύμφωνα λοιπόν με τις επιδημιολογικές συνθήκες αλλά και τις επιστημονικές μελέτες οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν για την εποχική γρίπη έτσι ώστε να αφαιρέσουμε από ένα επιπλέον βάρος το ήδη επιβαρυμένο ΕΣΥ. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι φέτος πιο σημαντικός από ποτέ. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερο ποσοστό του πληθυσμού έχει καλλιεργήσει εμβολιαστική συνείδηση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενημέρωση που έχει από τον φαρμακοποιό του.

Φέτος παρόλο που οι αρχικές εξαγγελίες για διπλάσιο αριθμό εμβολίων τα οποία η χώρα θα έκανε εισαγωγή κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στην αγορά. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί δεν το έχει πράξει καθώς οι ποσότητες που έχουν παραλάβει τα φαρμακεία είναι αναντίστοιχες της ζήτησης. Οι φαρμακαποθήκες δεν έχουν καμία ενημέρωση και οι εταιρείες δεν ενημερώνουν με την σειρά τους για το πότε και εάν θα έρθουν περισσότερα εμβόλια στην Ελλάδα.

Οι φαρμακοποιοί όντας ο τελευταίος κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν φέρουν καμία ευθύνη αλλά δεν έχουν και καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθεί το μείζον αυτό πρόβλημα. Συνεπώς τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών παρότι είναι δικαιολογημένες δεν πρέπει να περιλαμβάνουν τους φαρμακοποιούς που πραγματικά δίνουν αγώνα για την εξασφάλιση μεγαλύτερων ποσοτήτων με κάθε δυνατό τρόπο. Το έχουν αποδείξει διαχρονικά άλλωστε με τον καθημερινό αγώνα που κάνουν για την εξεύρεση ελλειπτικών φαρμάκων που ολοένα και πληθύνονται.

Σαν Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας κάνουμε έκκληση στο Υπουργείο Υγείας για την γρήγορη εισαγωγή της ποσότητας των εμβολίων που αρχικά εξαγγέλθηκε.

Τέλος συνιστούμε στους πολίτες υπομονή και σεβασμό στον κάθε συνάδελφο που δίνει καθημερινά αγώνα για την σωστή εξυπηρέτηση τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search