• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Τρίτη 17 Νοέμβρη (ώρα 6:00 μ.μ.),

November 17, 2020 3780

 

 

Με ανακοίνωσή της η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας καλεί τα σωματεία του δημοσίου στην συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κέρκυρας την Τρίτη 17 Νοέμβρη (ώρα 6:00 μ.μ.), ακολουθώντας όλες τις οδηγίες απόστασης και της τήρησης των μέτρων ασφάλειας λόγω της πανδημίας. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ …ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ !!!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σαράντα επτά χρόνια μετά… και ο ηρωϊκός ξεσηκωμός των φοιτητών και του λαού το ’73 στο Πολυτεχνείο, παραμένει άσβεστος φάρος του αδούλωτου λαϊκού φρονήματος και πλούσια παρακαταθήκη αγωνιστικών αξιών. Το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα και του Πολυτεχνείου εμπνέουν, καθοδηγούν και τροφοδοτούν διαχρονικά με νέες αστείρευτες δυνάμεις το σύγχρονο νεολαιίστικο και το εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Το σύνθημα των φοιτητών του ‘73 στα πλακάτ «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», αποκτά σήμερα σύγχρονη επίκαιρη διάσταση, μέσα από τις συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που βιώνει ο λαός μας. Μιας κρίσης που η εξάπλωση της πανδημίας γίνεται ο καταλύτης, αλλά και η ευκαιρία για τους κυβερνώντες της ΝΔ, να χτυπήσουν ακόμα πιο ανελέητα τα εναπομείναντα κοινωνικά εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Το χτύπημα του Πανεπιστημιακού Ασύλου, συνοδεύεται με την είσοδο των εταιριών στα προγράμματα σπουδών, με ακόμα λιγότερες δαπάνες για τα Πανεπιστήμια και τη φοιτητική μέριμνα.
Συνεχίζει έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ στη ρότα της ίδιας πολιτικής που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με στόχο να βγει το κεφάλαιο αλώβητο απ’ την κρίση. Τα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι φοροαπαλλαγές αυτό το σκοπό κι αυτή την πολιτική υπηρετούν. Το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, η επίθεση στα συνδικάτα, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τα εμπόδια στην απεργία και οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, στρώνουν το έδαφος να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή. Ο φόβος και η σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία προωθούνται με τα αλλεπάλληλα αντιδραστικά νομοσχέδια, ώστε να εμπεδωθεί η υποταγή των εργαζομένων με τους μισθούς πείνας, με το τσάκισμα της μόνιμης σταθερής εργασίας και την ανακύκλωση της ανεργίας, τις συντάξεις πείνας στα βαθιά γεράματα, τη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Μας θέλουν να ζούμε μαζί με τα παιδιά μας στη μισο-ζωή της αβεβαιότητας, χωρίς δικαιώματα στην περίθαλψη, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια και στην ξεκούραση.
Κορυφαία όμως επίκαιρη διάσταση, αποκτούν και σήμερα τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα:
«ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» και «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», που γράφτηκαν στην πύλη του Πολυτεχνείου και βροντοφωνάζονταν από μυριάδες στόματα, ξεσκεπάζοντας την Αμερικανοκίνητη Χούντα των συνταγματαρχών και των αστών υποστηρικτών τους, που πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους στην 7χρονη διάρκειά της.
Σήμερα η χώρα μας είναι περισσότερο δεμένη παρά ποτέ στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτικούς οικονομικούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς (ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) που γεννούν πολέμους και δυστυχία στους λαούς της Ν/Α Μεσογείου, την Μ. Ανατολή, τη Συρία, το Ιράκ και απειλούν με γενικευμένη ανάφλεξη το Αιγαίο και τα Βαλκάνια… Όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ούτε προστάτεψαν, ούτε θα προστατέψουν ποτέ το λαό και τα σύνορα της χώρα μας (όπως και κανέναν άλλο λαό). Γι’ αυτούς το μόνο που προέχει είναι η μοιρασιά της λείας των πετρελαίων και των σφαιρών οικονομικής επιρροής.
Οι πρόσκαιρες συμμαχίες τους, δεν είναι παρά μόνον «λυκοσυμμαχίες» και μετά… «όποιον πάρει ο χάρος». Το γκριζάρισμα του Αιγαίου και της Ν/Α Μεσογείου με ευθύνη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ είναι η αιτία της Τουρκικής επιθετικότητας και των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αναπτύσσονται σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου σημαδεύεται από τις ζοφερές συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας με το λαό ακάλυπτο και ανοχύρωτο. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί ν’ ακούσει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των υγειονομικών και ν’ αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε δυνατότητα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και μέσων (αύξηση ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών κλπ.), προτίμησε να τζογάρει τους κόπους και την υγεία του λαού στο άνοιγμα του τουρισμού άνευ όρων και σχεδίου. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις και στα κέρδη των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών και εφοπλιστικών εταιριών.
Οι δίκαιες αγωνιστικές διεκδικήσεις εκπαιδευτικών – μαθητών – γονιών για την ανάγκη ενίσχυσης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας, μείωση των μαθητών ανά τάξη κλπ. αντιμετωπίστηκαν με ωμή καταστολή και συκοφαντία.


Ακόμη και η ανάγκη αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αξιοποίηση και χρηματοδότηση κάθε δυνατότητας (συντήρηση, ενοικίαση, αγορά κλπ), λοιδορείται καθημερινά με αποτέλεσμα να γίνονται τα ΜΜΜ υγειονομικές βόμβες διασποράς της νόσου.


Στην κυβερνητική λογική κόστους – οφέλους, δεν χωράνε σκέψεις δαπανών για τις κοινωνικές – λαϊκές ανάγκες, δεν χωράνε σκέψεις για λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και των δομών της εκπαίδευσης. Για την κυβέρνηση οι πραγματικές σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι μαξιμαλισμός(!), γι’ αυτό και τα πάντα παραδίδονται συστηματικά στο πεδίο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση μοιράζει ασύστολα κρατικό χρήμα σε κλινικάρχες, σε ομίλους είσπραξης διοδίων, σε Μ.Μ.Ε. που αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα κλπ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετώντας τον διακαή πόθο της μεγαλο-εργοδοσίας αλλά και των Ευρω-ατλαντικών ιμπεριαλιστών συμμάχων της, δε δίστασε να κάνει αυτές τις μέρες ένα ακόμη βήμα επίδειξης αυταρχισμού. Απαγόρευσε την πορεία του Πολυτεχνείου με αστυνομικές πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές της ιστορίας του τόπου !
Αυτές οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχουν στόχο: Να μην ακουστούν τα επίκαιρα συνθήματα αντίστασης και ανυπακοής στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στις ορέξεις της κερδοφορίας των λίγων. Να μην ακουστούν τα αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα που εκθέτουν το αφήγημα της κυβέρνησης και άλλων αστικών κομμάτων που παρουσιάζουν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ως παράγοντες σταθερότητας και εγγυητές της ασφάλειας της χώρας.
Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θ’ ακουστεί πιο δυνατά και φέτος !
Οι κυβερνητικές προσπάθειες να φιμωθούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία δε θα περάσουν. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός θα καταδικαστεί από την πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας.
Είναι ώρα η κυβέρνηση να πάψει να φορτώνει βολικά και υποκριτικά το δικό της έλλειμμα ευθύνης, στην ατομική ευθύνη του καθενός. Είναι ώρα ν’ αναλάβει την τεράστια ευθύνη που έχει πρώτα και κύρια στην προστασία της υγείας του λαού, κάνοντας πράξη αυτά που διεκδικούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και το λαϊκό κίνημα.
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
Καλεί τα σωματεία του δημοσίου στην συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Κέρκυρας την Τρίτη 17 Νοέμβρη (ώρα 6:00 μ.μ.), ακολουθώντας όλες τις οδηγίες απόστασης και της τήρησης των μέτρων ασφάλειας λόγω της πανδημίας.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ
…ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ !!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search