• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΦΩΤΟ enimerosi.com ΦΩΤΟ enimerosi.com

Ομολογία ενοχής ο φωτισμός του δρόμου – καρμανιόλας σήμερα! – Μετά τον θρήνο η Δήμαρχος καλεί σε σύσκεψη την ΠΙΝ!

December 02, 2020 3515

 

Η τραγωδία στον δρόμο – καρμανιόλα (ΕΟ Παλαιοκαστρίτσας – Κέκρυρας) και στο σημείο, όπου ήταν στο σκοτάδι με τον θάνατο του 14χρονου συγκλονίζει το νησί. Για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή ενός έφηβου και τον τραυματισμό σωματικό και ψυχικό ενός άκόμα ανθρώπου βυθίζοντας οικογένειες στο πένθος υπάρχουν ευθύνες. Προηγούμενο ρεπορτάζ του drepani.gr (argyrades.gr) e;κεντρικό τίτλο: Ποιος ευθύνεται για τον δρόμο – καρμανιόλα και τον θάνατο του 14χρονου; . Ανάμεσα στα άλλα τόνιζε:

«Τα πιο σοβαρά και τεκμηριωμένα ρεπορτάζ για τη χθεσινή τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Κέρκυρα και όλη την Ελλάδα με το 14χρονο αγόρι που ξεψύχησε στην άσφαλτο σε συγκεκριμένο σημείο της "Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας - Κέκρυρας στις Αλυκές Ποταμού καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σημείο - καρμανιόλα. Πέρα από τα συλλυπητήρια οι υπεύθυνοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ή θα συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν;»

Ότι υπάρχουν ένοχοι και πρέπει να αναζητηθούν δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ως δια μαγείας στο σημείο του θανάτου υπάρχει φωτισμός. Έπρεπε να θρηνήσουμε μια ανθρώπινη ζωή για να γίνει το αυτονόητο. Αυτό άλλωστε συνιστά και ομολογία ενοχής!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com “την συντήρηση του δημόσιου φωτισμού στην ε.ο. έχει αναλάβει ιδιωτική εργολαβία”. Αναλυτικά στο ρεπορτάζ μεταξύ άλλων τονίζεται: «Η χρόνια απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου προκάλεσε την αγανάκτηση των Κερκυραίων, που την εκδήλωσαν επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά καταγγελίες για την έλλειψη φωτισμού και το παρατεταμένο έρεβος που επικρατεί στην ε.ο. και αλλού, εδώ και πολλά χρόνια. Με μικρές ίσως χρονικές εξαιρέσεις.

Επικεντρώνοντας στο θέμα της έλλειψης φωτισμού, η δημοσιογραφική έρευνα, διαπίστωσε ότι την συντήρηση του δημόσιου φωτισμού στην ε.ο. έχει αναλάβει ιδιωτική εργολαβία. Ο δ/ντής του ΔΕΔΔΗΕ Κερκύρας, Ν. Σοφιανός διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε την Τρίτη το βράδυ διακοπή στην επίμαχη περιοχή και ότι δεν υπάρχει γενικότερα πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας.

Σε επικοινωνία των περιφερειακών Αρχών, υπό το κράτος της χθεσινής πίεσης και της βαριάς ατμόσφαιρας, στην δικαιοδοσία των οποίων είναι η κατάσταση του δρόμου, ο εργολάβος κλήθηκε και απάντησε ότι δεν έλαβε ποτέ καμιά καταγγελία για την προβληματική κατάσταση του φωτισμού!

Επιπροσθέτως, η Τροχαία θεωρεί ότι δεν είναι στη δική της δικαιοδοσία η επισήμανση για τον φωτισμό (σ.σ. προς την Περιφέρεια και τον εργολάβο). Απ' όλα αυτά προκύπτει, και χωρίς να αναφερθεί κανείς σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ότι κανείς δεν έχει το νου του στο αν φωτίζεται ή όχι η εθνική οδός.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε 24 ώρες μετά.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής στην ε.ο. παρέμενε μέχρι την Τετάρτη, στο σκοτάδι. Ο δημόσιος φωτισμός αποκαταστάθηκε και στο επίμαχο σημείο, λίγο πριν τις 19:00, το βραδάκι της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 2020»

 

Όσο για τους φορείς της τοπική αυτοδιοίκησης τι να πει κανείς;  Η δημοτική αρχή της Μ. Υδραίου μετά τον τραγικό θάνατο του 15χρονου αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη με την «περιφέρεια, που έχει την αρμοδιότητα για τους οδικούς άξονες της εθνικής οδού». Γιατί με δεδομένη την κακή κατάσταση και την επικινδυνότητα του δρόμου δεν το έκανε μέχρι τώρα; Έπρεπε πρώτα να θρηνήσουμε θύματα;  Γιατί δηλώνει «Αν χρειαστεί ο Δήμος θα βοηθήσει την Περιφέρεια.» και δεν το έπραξε μέχρι τώρα;

Αν δεν είναι αυτό επιεικώς αμέλεια και ομολογία ενοχής, τι είναι;

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσας κόστισε τη ζωή σε ένα νέο παλικάρι.

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, για μένα προσωπικά είναι μια επώδυνη ανθρώπινη απώλεια αφού συνδέομαι φιλικά με την οικογένεια του παιδιού και με τους γονείς που δεν υπάρχουν λόγια για να παρηγορηθούν.

Έστω και αν η αρμοδιότητα για την οδική ασφάλεια και τον φωτισμό στην Εθνική Οδό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου, δεν μπορώ να παραμένω αμέτοχη. Το ίδιο ισχύει για όλους.

Την Τρίτη θα συγκαλέσω με δική μου πρωτοβουλία σύσκεψη ανάμεσα στην Περιφέρεια, που έχει την αρμοδιότητα για τους οδικούς άξονες της εθνικής οδού, στο Δήμο, στην Τροχαία και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε διαγραμμίσεις και σήμανση έξω από τα σχολεία μας για την ασφάλεια των μαθητών.

 

Αυτή η σύσκεψη δεν θα είναι μια επιφανειακή συνάντηση, αντίθετα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την οδική ασφάλεια. Και ο Δήμος έχει συγκεκριμένη πρόταση που περιλαμβάνει:

-Βελτίωση του οδικού φωτισμού σε συγκεκριμένα σημεία της Εθνικής Οδού. Αν χρειαστεί ο Δήμος θα βοηθήσει την Περιφέρεια.

-Κοινό πενταετές πρόγραμμα έργων του Δήμου και της Περιφέρειας για παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας

-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια στα σχολεία του δήμου μας. Θα το υλοποιήσει ο Δήμος σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

-Υλοποίηση, μετά από μελέτη και καταγραφή, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σήμανσης στους δρόμους του Δήμου μας και ιδιαίτερα στα σημεία επικινδυνότητας σε κάθε δημοτική ενότητα.”

 

Όσο για την περιφερειακή αρχή της Ρ. Κράτσα τι να πει κανείς; Μπορεί ένα συλλυπητήριο μήνυμα να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, όπως και οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές για το πανάθλιο οδικό δίκτυο της Κέρκυρας; Ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα της χώρας με 117(!) σημεία – καρμανιόλες!

Ευθύνες, λοιπόν, υπάρχουν και μάλιστα εγκληματικές. Και δυστυχώς οι διάφοροι αρμόδιοι και αναρμόδιοι, μόλις περάσουν τα ζόρια της πίεσης και των αντιδράσεων από την τραγωδία θα συνεχίσουν να βαδίζουν στον δρόμο της αδιαφορίας…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search