• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Το ερωτικό σκάνδαλο με τον Καζανόβα στην Κέρκυρα

December 06, 2020 412



Τζιάκομο Καζανόβα. Ο Βενετός καρδιοκατακτητής προκάλεσε ερωτικό σκάνδαλο στην Κέρκυρα με μια παντρεμένη νεαρή Ιταλίδα και κατέληξε στη φυλακή. Στη ζωή του είχε σχέσεις με εκατό γυναίκες, αλλά τελικά πέθανε μόνος...

O μεγαλύτερος γυναικοκατακτητής της ιστορίας, ο Ιταλός Τζιάκομο Καζανόβα, στη διάρκεια της ζωής του είχε ερωτικές σχέσεις με περισσότερες από εκατό γυναίκες. Λόγω των επιτυχιών του στο γυναικείο φύλο, το όνομα του έγινε συνώνυμο του άντρα που γοητεύει, αλλά δεν μένει σταθερός σε μια γυναίκα. Μεγάλωσε στη Βενετία και αφού σπούδασε νομικά ξεκίνησε να εργάζεται ως κληρικός.

Τα επόμενα χρόνια έκανε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Εργάστηκε ως μάγος, βιβλιοθηκάριος και γραμματέας. Όταν μυήθηκε στον αποκρυφισμό, ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με την καλή κοινωνία. Τζιάκομο Καζανόβα Οι γνώσεις του για το κόσμο και το εκλεπτυσμένο του παρουσιαστικό γοήτευαν τον γυναικείο πληθυσμό. Όπως είχε δηλώσει αρκούσε να είναι περιποιητικός και να τις φροντίζει για να τις ρίξει στο κρεβάτι του. Όταν δεν ασχολούνταν με το φλερτ, έγραφε τα απομνημονεύματά του και έκανε ταξίδια στην Ευρώπη.

 Έρωτας στην Κέρκυρα με μια παντρεμένη Ιταλίδα

 Σε ένα από τα ταξίδια του βρέθηκε στην Ελλάδα και επισκέφτηκε το νησί της Κέρκυρας. Η βενετσιάνικη ατμόσφαιρα του νησιού, τον έκανε να επιστρέψει άλλες δύο φορές. Το 1745, ενώ βρισκόταν στη Κέρκυρα, συνάντησε την 17χρονη Ιταλίδα,την Αντριάνα Φασκαρίνι.


Ο Καζανόβα ερωτεύτηκε την όμορφη κοπέλα και άρχισε να βρίσκει ευφάνταστους τρόπους για να τη προσεγγίσει.

Το γεγονός ότι η Φασκαρίνι ήταν παντρεμένη με τον sopracomito Βιντσέντζο Φασκαρίνι δεν πτόησε τον ερωτύλο Καζανόβα. Το φλερτ του για τη νεαρή Ιταλίδα όμως, άρχισε να ενοχλεί τον κύκλο των Ιταλών με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τον γενικό προβλεπτή Ντάνιελ Ντόλφιν. Ο Καζανόβα τον αποκάλεσε ψευτοπρίγκηπα και αυτός με τη σειρά του τον επικήρυξε. Ο Καζανόβα δεν ήταν πλέον ευπρόσδεκτος στη πόλη της Κέρκυρας και γι’αυτό βρήκε καταφύγιο σε ένα απομακρυσμένο χωριό, την Κασσιώπη.

 Όσο καιρό κρυβόταν, βρήκε χρόνο να προσθέσει στο βιβλίο του, «Οι ιστορίες της ζωής μου», το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Κέρκυρα και τις περιπέτειες στις οποίες περιήλθε εξαιτίας του έρωτά του. Η απομόνωση στην Κασσιώπη έκανε τον Καζανόβα να ασφυκτιά και έτσι ξεκίνησε να κυκλοφορεί ξανά στο νησί. Τότε εντοπίστηκε από τον Ντάλιελ Ντόλφιν και φυλακίστηκε. Μετά από λίγο καιρό ελευθερώθηκε και έφυγε από το νησί. Στη διάρκεια της ζωής του ερωτεύτηκε και άλλες γυναίκες, αλλά τελικά πέθανε μόνος σε ηλικία 73 ετών, το 1798....

ΠΗΓΗ: /www.mixanitouxronou.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search