• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Επιστολή από "Ομάδα Ενεργών Πολιτών Κέρκυρας - Τα Παράπονά σου στον Δήμαρχο"

December 08, 2020 3330

 



Η επιστολή
Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι,
δυστυχώς για ακόμα μια φορά στην Κέρκυρα χάσαμε ακόμα ένα παιδί μας στο δρόμο.
Ένα παιδί μας το οποίο υπό κάποιες συνθήκες ίσως και να είχε σωθεί.

 


Εκπροσωπούμε μια ομάδα συμπολιτών σας, που με αφορμή το τελευταίο τραγικό γεγονός ζητούμε να διαβαστούν και να μελετηθούν οι παρακάτω παρατηρήσεις και προτάσεις μας, που έχουν ως κύριο γνώμονα να συμβάλουν στη γόνιμη συζήτησή σας, για την επίλυση των προβλημάτων του οδικού δικτύου του νησιού μας.

Αναφορικά με το δυστύχημα, παρακαλούμε:

1) Ανεξάρτητα από το εάν ο φωτισμός του δρόμου είχε σημαντικό μερίδιο στο δυστύχημα, να ερευνηθεί για ποιο λόγο δεν υπήρξε η ενημέρωση της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και όποιου άλλου οργάνου για την άμεση επέμβασή του αντίστοιχου φορέα.

2) Από μαρτυρίες συμπολιτών μας φαίνεται ότι υπάρχει συχνό πρόβλημα με τη λειτουργία των σηματοδοτών και του φωτισμού στην περιοχή. Την περίοδο του καλοκαιριού για πάνω από 15 μέρες δε λειτουργούσε ο φωτισμός στην ΕΟ στο ύψος της Σωτηριώτισας. Ζητούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να μελετηθεί :

 


α. εάν είναι ιδιωτική εταιρεία που επισκευάζει και συντηρεί τον εξοπλισμό να γίνει αλλαγή του ιδιώτη (με καταγγελία σύμβασης) με αναζήτηση νέου πιο έμπειρου ιδιώτη ή αλλαγή στους όρους της σύμβασης.
β. εάν είναι συνεργεία της περιφέρειας που συντηρούν τον ηλεκτρικό εξοπλισμό, να ζητηθεί η άμεση εκπαίδευση τους και η υποστήριξή τους με τα αντίστοιχα μέσα ώστε να μπορεί ο δρόμος να συντηρείται με ασφάλεια στο μέλλον.
γ. Εαν χρειαζονται δομικές αλλαγές στο ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό της Ε.Ο. να γίνουν οι απαραίτητες ενεργειες για τη μελέτη και την άμεση επισκευή – αντικατάσταση τους .

Προτάσεις για το μέλλον:
1) Να γίνουν άμεσα και κατά προτεραιότητα παρεμβάσεις με ειδικές διαβάσεις με φωτισμό led στα 2 σημεία που σκοτώθηκαν παιδιά τα τελευταία 2 χρόνια, στις Αλυκές και στην οδό Αχιλλείου.

2) Να υπάρξει άμεση επιδιόρθωση όλων των ζημιών του πεζοδρομίου, που είναι γεμάτο τρύπες, στην ΕΟ Παλαιοκαστρίτσας. Το διάστημα αυτό και λόγω της καραντίνας δεκάδες συμπολίτες μας πηγαίνουν για την προσωπική τους άσκηση στο συγκεκριμένο σημείο.


3) Να υπάρξει εντατικός καθαρισμός καλαμιών και δέντρων σε όλη την ΕΟ που δημιουργεί προβλήματα ορατότητας των οδηγών αλλά και πεζοπορίας στα πεζοδρόμια των συμπολιτών μας.

4) Να γίνει μελέτη για την αντικατάσταση του φωτισμού με συγχρόνους φωτισμούς, τύπου Led, σε κομβικές αρτηρίες και σημεία του νησιού


5) Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να υπάρχει άμεση αυτοματοποιημένη ειδοποίηση των αρχών μέσω αισθητήρων σε κεντρικά κομβικά σημεία των βλαβών που θα υπάρχουν σε σηματοδότες και φωτισμό.

6) Να ενταχθούν οι μελέτες αυτές στους προϋπολογισμούς των 3 δήμων και της περιφέρειας για το 2021.

7) Να συμμετέχει ο δήμος, εάν είναι δυνατόν, με το πρόγραμμα smart city που υλοποιείται αυτη τη στιγμή στο σχεδιασμο της ασφάλειας του οδικού δικτύου μεσω αισθητήρων σε κομβικές αρτηρίες και διαβάσεις.

8) Με κάθε ειδοποίηση της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής ή Περιφερειας, Δήμου για αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον, συσκότισης λόγω βλάβης κεντρικών αρτηριών, να υπάρχουν αυτοκίνητα των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών ή της πολιτικής προστασίας για έγκαιρη ειδοποίηση των οδηγών στην κάθε περιοχή.


9) Να υπάρξει μελέτη και όλες οι διαβάσεις των σχολείων να φωτιστούν με κίτρινα φωτά που θα αναβοσβήνουν τη μέρα καθώς και με έντονο φωτισμό στα νυχτερινά σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές της πόλης κατά τη νύχτα.

10) Να τεθεί η παρακολούθηση των εργασιών αυτών σε συγκεκριμένο αντιδήμαρχο ή αντιπεριφερειάρχη με ανάθεση νέας αρμοδιότητας.

11) Να υπάρξει καμπάνια με τη συμμετοχή των ΜΜΕ του νομού για την ασφάλεια στους δρόμους

12) Να υπάρξει άμεσα ξεχωριστός ενιαίος αριθμός (ανεξάρτητα αν ο δρόμος ανήκει στο δήμο ή στην περιφέρεια) για το νομό για προβλήματα του οδικού δικτύου με απαραίτητη την καταγραφή των τηλεφωνικών κλήσεων.


13) Να υπάρξει συνεχής ενημέρωση των συμπολιτών μας για αυτόν τον αριθμό ειδοποίησης των αρχών από τους πολίτες. Εάν υπάρχει ήδη κάποιος αντίστοιχος αριθμός να γίνει καμπάνια ενημέρωσης των συμπολιτών μας.

Σας ευχαριστούμε

Ομάδα Ενεργών Πολιτών Κέρκυρας «Τα Παράπονά σου στον Δήμαρχο»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search