• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Για τις καμπάνες τον Άγιο Σπυρίδωνα και τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

December 11, 2020 3344
Του Γεράσιμου Μουρμούρη
 
Από ότι θυμάμαι, οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα όταν πεθαίνει ο Μητροπολίτης!!!
Έτσι νόμισα και σήμερα!!!!!  Μετά θυμήθηκα το πείσμα και το αντάρτικο του Μητροπολίτη της Κέρκυρας και θύμωσα.
 
Από το 1456, που το λείψανο του Αγίου έφτασε στην Κέρκυρα, οι Κερκυραίοι έθεσαν τον Άγιο τους στο κέντρο της ζωής τους. Τον τιμούν, Τον σέβονται και Τον λατρεύουν σαν δικό τους άνθρωπο, σαν σεβαστό μέλος της κοινωνίας τους και της οικογένειάς τους, γι αυτό άλλωστε και κάθε οικογένεια, σήμερα, γιορτάζει!! Σε κάθε σπίτι, υπάρχει ένας Σπύρος, προς τιμή του Αγίου μας! Για τους Κερκυραίους, η γιορτή του Αγίου είναι Πάσχα για το νησί. Χαρά, ζωντάνια, έθιμα, παράδοση, ευχές, αγάπη, γέλιο! Όχι όμως φέτος.
 
Φέτος δε γιορτάζουμε γιατί έτσι το θέλει ο Μητροπολίτης. Κάνει επίδειξη δύναμης στο λαό του, που τάχθηκε να διακονεί! Αλήθεια, γιατί δε χτύπησαν οι καμπάνες πένθιμα του Αγίου Νεκταρίου? Γιατί όταν ήρθε ο Πρωθυπουργός στην Κέρκυρα δεν έκανες την «επανάστασή» σου, παρά έτρεξες να τον υποδεχτείς? Γιατί κάθε φορά, μας κάνεις ρεζίλι στην υπόλοιπη Ελλάδα? Δεν είμαστε καθόλου υπερήφανοι για όλο αυτό που ζούμε!
 
Μας κάνατε (εννοώ η ομάδα) να νιώθουμε πλέον την εκκλησία του Αγίου μας ξένη και να μας πιάνει θυμός και οργή με τις ορδές των Ρώσων και των Ρωσίδων που έχουν κάνει κανονική κατάληψη στο ναό, παραγκωνίζοντας τους Κερκυραίους, και τα παραμάγαζα που έχετε στήσει μέσα στην Εκκλησία! Με το e-shop, που στήσατε για την κονόμα, πουλώντας ακόμη και κομποσκοίνια και μάλιστα σε ποικιλίες χρωμάτων. Ταχτήκατε να διακονήσετε μια Μητρόπολη «ξένη» προς την κουλτούρα σας! Αυτό σας τρόμαζε και δεν το θέλατε, φαίνεται άλλωστε και από τον λόγο σας κατά την χειροτονία σας.
Γι αυτό και ποτέ δε νιώσατε Κερκυραίος. Ποτέ δεν αγαπήσατε το νησί και τον λαό του. Προσπαθήσατε, (εννοώ και πάλι την ομάδα) και εν πολλοίς το πετύχατε, να αλλοιώσετε τα έθιμα και την παράδοσή μας και ποτέ, όπως και σήμερα, δεν ακούσατε τις εκκλήσεις των Κερκυραίων. Μας αγνοείτε παντελώς! Και αυτό έχει περάσει στους Κερκυραίους, για τους οποίους είστε αδιάφορα ανεπιθύμητος! Γι’ αυτό και στα χωρίς αντίκρισμα πλέον κηρύγματά σας, βγάλτε από την Κέρκυρα το «Μας» και αντικαταστήστε το με το «Σας». Δεν είναι δική σας η Κέρκυρα. Ποτέ δεν τη νιώσατε και ποτέ δε σας νιώσαμε δικό μας άνθρωπο. Να ξέρετε, ότι για τους Κερκυραίους, «πεθάνατε» σήμερα!
 
Χρόνια Πολλά Κέρκυρα!!! Χρόνια Πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!
 
Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search