• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Βαρέα μέταλλα οι ελιές και το λάδι στο Τεμπλόνι

December 14, 2020 1524
 
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία δημοσιοποίησε ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου που δείχνει τις καταστροφικές επιπτώσεις του ΧΥΤΑ στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Συγκεκριμένα αναλύσεις δειγμάτων "έδειξαν συγκεντρώσεις από Μόλυβδο, Ολικό Χρώμιο και Χαλκό. που καθιστούν και τις ελιές και τα ελαιόλαδα ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ".
Αναλυτικά:
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Σας ενημερώνουμε ότι στις 9-11-2020 ιδιοκτήτης αγροκτήματος της περιοχής του Τεμπλονίου έκανε αναλύσεις σε καρπούς ελιάς των δέντρων του για την ύπαρξη βαρέων μετάλλων.
Τα αποτελέσματα που έλαβε στις 17-11-2020 τα οποία και μας παρέδωσε, έδειξαν συγκεντρώσεις από Ολικό Χρώμιο, Χαλκό και Κάδμιο που καθιστούν τις ελιές και τα παράγωγά τους όπως το ελαιόλαδο κλπ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣH .
Στην συνέχεια και σε συνεργασία με μέλη μας στις 30-11-2020 εστάλησαν από τον Σύλλογό μας άλλα τρία δείγματα. Ένα δείγμα από καρπούς ελιάς και δυο δείγματα ελαιόλαδα, όλα από διαφορετικές τοποθεσίες αγροκτημάτων της περιοχής Τεμπλονίου και ευρύτερα (τοποθεσία Κυρά Χρυσικού).
Την Παρασκευή 11-12-2020 λάβαμε τα αποτελέσματα!!!
Με μεγάλη μας λύπης σας ανακοινώνουμε πως και αυτά τα τρία έδειξαν συγκεντρώσεις από Μόλυβδο, Ολικό Χρώμιο και Χαλκό. που καθιστούν και τις ελιές και τα ελαιόλαδα ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΒΡΩΣΗ.
Εμείς ως Σύλλογος έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης θεωρούμε ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας τους συμπολίτες μας, να δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματα των τεσσάρων αυτών αναλύσεων που αποδεικνύουν ότι η μόλυνση έχει πια εισχωρήσει στην τροφική αλυσίδα με ότι αυτό συνεπάγεται........ , όπως επίσης και να κινήσουμε διαδικασίες σε αυτοδιοικητικό και σε νομικό επίπεδο.
Παρακαλούμε δε όσους κάνουν σχετικές αναλύσεις το επόμενο διάστημα να ζητούν για γίνουν στα στοιχεία Μόλυβδος, Υδράρδυρος, Αρσενικό, Κάδμιο, Χαλκός ,Ολικό χρώμιο και να προσκομίζουν στον Σύλλογό μας αντίγραφο των απαντήσεων τους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα για να αξιολογηθεί και να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Επικοινωνία στο τηλ. 6934504049
Μάγδα Παπανικολοπούλου
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search