• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Δ. Μπιάγκης: Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

December 30, 2020 3156

Η έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid – 19 αποτελεί αναμφίβολα μια εξέλιξη που γεννά ελπίδες και προσδοκίες. Το 2020, η χρονιά που σε μερικά εικοσιτετράωρα μας αποχαιρετά, θα μείνει στην ιστορία ως μια χρονιά που δοκιμάστηκαν οι αντοχές της ανθρωπότητας. Από τη μια τα εκατομμύρια θύματα και όσοι νόσησαν και νοσούν, οι χαμένες ζωές, η αλλοτρίωση του τρόπου ζωής μας, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που στερηθήκαμε αλλά και το οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο όλων όσων χρειάστηκαν για να εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα που μας κράτησαν ζωντανούς. Από την άλλη, όσοι πάλεψαν και παλεύουν νυχθημερόν στις δομές υγείας για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη ζωή αλλά και η επιστημονική κοινότητα που έδωσε και δίνει το δικό της αγώνα για να εξασφαλίσει στην ανθρωπότητα το δικαίωμα στην ελπίδα.

Η νέα χρονιά που έρχεται μοιάζει περισσότερο ευοίωνη από αυτήν που φεύγει. Αρκεί να αδράξουμε την ευκαιρία ως κοινωνία και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα νέα δεδομένα. Δυστυχώς, σε τοπικό επίπεδο είναι πασιφανές πλέον και στον τελευταίο κάτοικο ετούτου του νησιού, πως μια επιπολαιότητα και προχειρότητα διακρίνει τις κινήσεις των αρμοδίων. Ακόμα και τούτο, το μέγιστο εγχείρημα του εμβολιασμού μοιάζει να διακατέχεται από τις ίδιες παθογένειες που χαρακτήρισαν την αντίληψη των τοπικών ηγεσιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Χωρίς σχέδιο, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση, χωρίς έναν αξιόπιστο μηχανισμό που να γεννά στους πολίτες το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας.

Με όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως οφείλουμε ως κοινωνία να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μεριμνήσουμε όλοι μαζί για το άνοιγμα της αγοράς και την επιστροφή στην καθημερινότητα, τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών και την αξιοποίηση των δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, Ιατρικός Σύλλογος, Παρατηρητήριο), ώστε να βγάλουμε επιτέλους συμπεράσματα και να παρεμβαίνουμε όπου και όποτε χρειάζεται προς όφελος της κοινωνίας, που δεν μπορεί άλλο να περιμένει.

Τώρα, περισσότερα από ποτέ, ας αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν κι ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των παράπλευρων απωλειών ετούτης της κρίσης.

Όλοι με μια φωνή, ας διεκδικήσουμε την ιδιαίτερη αντιμετώπιση που επιβάλλει το σύνταγμά μας για τις νησιωτικές περιοχές.

Ας περιφρουρήσουμε με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας την υγεία στην περιοχή μας. Ας  οργανώσουμε κατάλληλα τις δομές υγείας μας για το εγχείρημα του εμβολιασμού.

Ας δώσουμε ελπίδα στον κόσμο που παλεύει μήνες τώρα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς κοιτώντας με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το 2021.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search