• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Κερδοϊός και Κορονοϊός: «Διάλεξε ένα από τα καταλύματά μας στην #Κέρκυρα & τους #Παξούς Τηλεφώνησέ μας … #μείνε_δίπλα_τους» - Σάλος από διαφήμιση…

March 20, 2020 2876

 

Ο κερδοϊός δεν υπολογίζει ούτε κορονοϊό, ούτε ανθρώπινες ζωές. Τουριστικό γραφείο στην Κέρκυρα εν μέσω κορονοϊού και απαγορευτικών μέτρων καλεί πελάτες να ενοικιάσουν καταλύματα στην Κέρκυρα γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια και παραφράζοντας το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» με το δήθεν ανθρωπιστικό, αλλά κερδοφόρο « #μείνε_δίπλα_τους»

Αναλυτικά η διαφήμιση  που δημοσιεύτηκε και σε «μεγάλο» και «έγκριτο» site της Κέρκυρας και όχι μόνο, και στη συνέχεια, μετά από τον σάλο που ξέσπασε αποσύρθηκε: «Δε χρειάζεται να βρίσκεσαι μακριά τους, απλά μείνε δίπλα τους με τη βοήθεια της Konnect - Professional Accommodation Services.  Διάλεξε ένα από τα καταλύματά μας στην #Κέρκυρα & τους #Παξούς Τηλεφώνησέ μας στο 26617-00770 (10.00 - 15.00) και πες μας τις ανάγκες σου (άτομα, περιοχή)  Μείνε στο κατάλυμα της επιλογής σου έως το τέλος των έκτακτων μέτρων». Με άλλα λόγια ας γεμίσουν τα νησιά και η επαρχία από κορωνοτουρίστες διασπορείς του ιού, μολονότι οι υποδομές υγείας είναι παντού υποτυπώδεις, αρκεί να τα οικονομήσουν ορισμένοι. Πως το έλεγε ο Ι.Β. Λένιν; Ότι ο καπιταλιστής είναι ικανός να σου πουλήσει και το σχοινί που θα τον κρεμάσεις

 

KONNECT.GR
 
Μείνε σε ένα από τα καταλύματά μας στην Κέρκυρα & τους Παξούς έως το τέλος των έκτακτων μέτρων

Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη εταιρεία, στο βωμό του κέρδους αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία, για την ανθρώπινη ζωή παραβιάζοντας και το μέτρο της απαγόρευσης της λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων και προς άγραν πελατών προτείνει μέχρι το τέλος των έκτακτων μέτρων να  έρθουν και να ενοικιάσουν σπίτια στην Κέρκυρα.

 

 Επιστολή της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ο κλάδος των τουριστικών καταλυμάτων από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών από τον COVID-19 τα εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια. Δυστυχώς όμως, λίγες ημέρες μετά, στην Κέρκυρα καταγράφονται φαινόμενα που μας βάζουν σε μεγάλη ανησυχία, καθώς απειλείται το σχέδιο της Κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών, από αυθαιρεσίες και «μαύρες τρύπες» που ενδεχομένως να αποτελέσουν την «Κερκόπορτα» στο «τείχος» που έχει υψωθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και εξηγούμαι. Κατά πρώτον, μας ξάφνιασε και μας προβλημάτισε το γεγονός όταν ανακαλύψαμε σε τοπική ιστοσελίδα, διαφήμιση κατοικιών για την προστασία από τον Κορωνοιό. Συγκεκριμένα η διαφήμιση απευθύνεται σε υποψήφιους πελάτες εκτός Κερκύρας και τους προτρέπει να προτιμήσουν την ενοικίαση κατοικιών στην Κέρκυρα για να είναι κοντά στους δικούς τους και έχει ως εξής: «Δε χρειάζεται να βρίσκεσαι μακριά τους, απλά μείνε δίπλα τους με τη βοήθεια της Konnect – Professional Accommodation Services. Διάλεξε ένα από τα καταλύματά μας στην #Κέρκυρα & τους #Παξούς Τηλεφώνησέ μας στο 26617-00770 (10.00 – 15.00) και πες μας τις ανάγκες σου (άτομα, περιοχή) Μείνε στο κατάλυμα της επιλογής σου έως το τέλος των έκτακτων μέτρων».

Δηλαδή του προτείνει μέχρι το τέλος των έκτακτων μέτρων να παραμείνουν στο κατάλυμα την στιγμή που έχει απαγορεύσει η Κυβέρνηση την λειτουργία των καταλυμάτων. Αντιλαμβάνεστε τι κινδύνους κρύβει ένα τέτοιο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ρήγμα στα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει και σωστά το έχει πράξει η Κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών.Κυρίως μεγιστοποιεί το ρίσκο της επιμόλυνσης με την αντίστοιχη αύξηση των ατόμων που κινούνται στις τοπικές μας κοινωνίες, κάνοντας πιο πιθανή την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στο ξέσπασμα ταυτόχρονων κρουσμάτων και στην κατάρρευση των δομών υγείας στα νησιά μας.

Ένα δεύτερο φαινόμενο που μας απασχολεί είναι ότι, ήδη στην Κέρκυρα υπάρχουν αρκετοί για τις ειδικές περιστάσεις που ζει όλη η Ευρώπη, τουρίστες από την Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και άλλα κράτη της Ευρώπης, την στιγμή που τα καταλύματα είναι κλειστά, αλλά και τα ξενοδοχεία με την απόφαση της Κυβέρνησης.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ευλόγως, αν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ποιος ελέγχει την είσοδο αυτών των τουριστών, ποιος εξασφαλίζει στους πολίτες ότι είναι και θα παραμείνουν ασφαλείς και το βασικότερο ποιος εγγυάται ότι τηρούνται τα εξαγγελθέντα μέτρα της Κυβέρνησης.

Κύριε Υπουργέ

Δεν τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού, που δημιουργείται έτσι και αλλιώς με τη συνέχιση της λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η Ελληνική κοινωνία, συντεταγμένα δίνει έναν αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της αόρατης απειλής του Κορωνοιού, είναι αποφασιστικής σημασίας να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και ο σχεδιασμός που έχει εξαγγελθεί ώστε να επιτευχθεί ο μεγαλύτερος βαθμός αποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει άμεσα και όχι μόνο στα νησιά μας αλλά σε όλη την Ελλάδα να κλείσουν με διαταγή του κράτους αυτές οι «ημιεπίσημες» καταλυματικές δομές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στηρίζονται στον φόβο για τον κορωνοϊό. Αντίστοιχα με το κλείσιμο των ξενοδοχείων/τουριστικών καταλυμάτων και εφόσον θέλουμε το μέτρο να λειτουργήσει πρέπει να σταματήσουν σε όλες τους τις μορφές και οι προσφορές RBNB/βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search