• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Υπό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica στην Κέρκυρα

March 12, 2021 2782


Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν μέλη του πληρώματος και βρίσκεται χωρίς επιβατικό κοινό καθώς δεν εκτελούσε δρομολόγια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κέρκυρας, ύστερα από την γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το κρουαζιερόπλοιο, ήταν δεμένο στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, από τις 30 Ιανουαρίου στο πλαίσιο lay up, χειμερινής διακοπής, με μέρος του πληρώματος και χωρίς επιβάτες.

 

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, με τις φλόγες να «γλείφουν» την εξωτερική δεξιά πλευρά του πλοίου και να «τυλίγουν» γρήγορα τις λέμβους, ενώ ξέσπασε και σε καμπίνες.

‘Αμεσα στο σημείο μεταφέρθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία ρυμουλκά, καθώς και ένα πλοίο ανοιχτού τύπου, όπου επιβιβάστηκαν πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να πλησιάσουν δια θαλάσσης το κρουαζιερόπλοιο. Βοήθεια έχει έρθει και από την Ηγουμενίτσα με πυροσβεστικό πλεούμενο όχημα, ενώ συνδράμουν και οι υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και της περιφέρειας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, όλα εξελίχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Απεδείχθη για ακόμη μια φορά ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις» τόνισε. Αυτή την ώρα το κρουαζιερόπλοιο είναι τυλιγμένο στους καπνούς, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από την Πυροσβεστική η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search