• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Εκκίνηση: "Ένα υπερκοστολογημένο εργοστάσιο δε θα λύσει κανένα πρόβλημα στο νησί"

March 21, 2021 2759

 

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Εκκίνηση” για τη διαχείρισης των απορριμμάτων

 
 

Πλησιάζουμε στα τέλη Μαρτίου και η περιβόητη μεταφορά των απορριμμάτων προς το εργοστάσιο της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη δεν έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάτι που το επιβεβαίωσε και η δήμαρχος, αυτό οφείλεται στην αδυναμία του ΣΥΔΙΣΑ να ανταπεξέλθει στην οφειλή προς τη διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου για τις ποσότητες που μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020. Την ίδια στιγμή η αποκατάσταση των κυττάρων Β και Γ του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου έχει παγώσει, επίσης λόγω οφειλών του ΣΥΔΙΣΑ προς την ανάδοχο εταιρεία. Ενδεχομένως να υπάρχουν οφειλές και προς άλλους εργολάβους και προμηθευτές που έχουν κατά το παρελθόν συνάψει συμβάσεις με τον ΣΥΔΙΣΑ.

Η κατά τα άλλα λαλίστατη δημοτική αρχή, δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα χρέη και τις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επανειλημμένα μάλιστα, με διάφορες δικαιολογίες αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις μας και δηλώνει ότι δε θα χρειαστεί αύξηση των δημοτικών τελών, για να εξοφληθούν οι υπέρογκες συμβάσεις για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Τελικά ποιο είναι το ύψος των χρεών και προς ποιους; Υπάρχει σχεδιασμός αποπληρωμής των εν λόγω χρεών; Ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός και ποιους πόρους θα χρησιμοποιήσει;

Και ενώ τα γεγονότα δείχνουν μια στέρηση εσόδων για το ΣΥΔΙΣΑ, με αποτέλεσμα την δυσκολία υλοποίησης ακόμα και αυτού του ελλιπούς σχεδιασμού, άλλο ένα σύμπτωμα κακοδιαχείρισης έρχεται να προστεθεί στη λίστα. Αυτό είναι η σύμβαση για την ενεργειακή αξιοποίηση του παραγόμενου βιοαερίου. Σύμφωνα με τη σύμβαση, προβλέπεται η απόδοση μέρους των κερδών προς το φορέα διαχείρισης. Μέχρι σήμερα ποιο είναι αυτό το ποσό; Έχει εισπραχθεί έστω και μέρος των εσόδων ή δεν έχει υπάρξει ποτέ αξίωση από πλευράς Δήμου των συγκεκριμένων χρημάτων;

Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός τα περιθώρια στενεύουν και η γύμνια του σχεδιασμού της διαχείρισης των απορριμμάτων φανερώνεται μπροστά στα μάτια και των πλέον δύσπιστων. Πριν να είναι πολύ αργά η κ. Υδραίου, Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ, οφείλει να ενημερώσει με απόλυτη ειλικρίνεια το Δημοτικό Συμβούλιο εφ΄ όλης της ύλης. Να πάψει πια να διαφημίζει ένα επίσης υπερκοστολογημένο εργοστάσιο, που δε θα λύσει κανένα πρόβλημα στο νησί και να αναλάβει τις ευθύνες, όσον αφορά το σχεδιασμό που πρέπει να έχει ο δήμος για την εφαρμογή της διαλογής στην πηγή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search