• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία – Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας καλεί του πιστούς με ψευδείς δηλώσεις να πάνε στις εκκλησιές!

March 27, 2020 2588

 

Τι να πει κανείς; Διαβάζει το μήνυμα του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου και δεν το πιστεύει. Ιεράρχης και καλεί τους πιστούς να κάνουν ψευδείς δηλώσεις για να προσέλθουν στις εκκλησιές και να λάβουν την θεία κοινωνία, παρά τα μέτρα,  την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού θερίζει ανθρώπινες ζωές.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κέρκυρα η αναφορά του μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου  στο μήνυμά του την 25η Μαρτίου, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά. Συγκεκριμένα είπε: «Μπορούν οι άνθρωποι και την άσκησή τους την προσωπική να κάνουν ακόμα και τα σκυλάκια τους έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και του αίματος του Κυρίου μας.

Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι "εξέρχομαι για τη σωματική μου άσκηση" και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας...».

Στο τέλος της λειτουργίας της 25ης Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους ιερούς ναούς στην Κέρκυρα να ανοίξουν τις πύλες τους: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσοι βλέπετε και όσοι εκκλησιάζεστε από το σπίτι και θελήσετε να κοινωνήσετε, έχω δώσει εντολή και στις άλλες εκκλησίες που τελείται κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία, έπειτα από το τέλος να ανοίξουν οι θύρες του ναού και ένας ένας να προσέρχεστε με ευλάβεια, να φιλήσετε τον Ζωοποιό Σταυρό, να πάρετε να αγιασμένα λουλούδια και να κοινωνήσετε των Αχράντων Μυστηρίων».

Αλήθεια δεν υπάρχουν εισαγγελείς, κράτος, να παρέμβουν, όταν με τέτοιες δηλώσεις κινδυνεύει η δημόσια υγεία, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές;

Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Κέρκυρας, όπως το μετέδωσε η ΕΡΤ Κέρκυρας:

https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kerkira/kerkyra-kathierosi-eidikis-adeias-gia-tis-ekklisies-zita-o-mitropolitis

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search