Print this page

Labranda Sandy Beach Σωματείο Εργαζομένων: Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης - Αιτήματα

April 06, 2021 2700

Labranda Sandy Beach Σωματείο Εργαζομένων /union Of Workers

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του κλάδου για την νέα τουριστική χρονιά και την οργάνωση των κινητοποιήσεων της 9 και 20 Απρίλη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα συνέλευση των εργαζομένων της MeetingPoint έξω από το ξενοδοχείο SANDYVILLAS. Η συνέλευση μεταξύ άλλων κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι εργαζόμενοι της MEETINGPOINTστην Κέρκυρα που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο ξενοδοχείο SandyVillasμετά από ενημέρωση που είχαμε από το κλαδικό και το επιχειρησιακό μας σωματείο τονίζουμε τα ακόλουθα:
Εργαζόμαστε στην εταιρία MeetingPoint παρέχοντας την εργασίας μας κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς και αμειβόμαστε με ψίχουλα.
Ο αριθμός των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της εταιρεία υπολείπεται κατά πολύ του αριθμού που απαιτείται να εργάζεται για να βγει η εργασία με ανθρώπινους ρυθμούς. Απαιτούμε άμεσα την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του 4στερου SANDY και των 5στερων SANDYVILLASMYTHOS που ενιαία διαχειρίζεται η εταιρεία.
Απαιτούμε την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας στους χώρους εργασίας. Ζητάμε μαζικά δωρεάν rapidtest και δωρεάν εμβολιασμό όλων όσων το επιθυμούν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε συναδέλφου δεν θελήσει να εμβολιαστεί.
Είναι για μας αδιαπραγμάτευτο αίτημα η επαναπρόσληψη όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων που εργάστηκαν το 2020 ή τέθηκαν σε αναστολή καθώς και όσων εργάστηκαν το 2019 και αναγκάστηκαν λόγω της πανδημίας να μην εργαστούν. Κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει εκτός ξενοδοχείων μετά τις 25 Μάϊου. Όλοι θα επαναπροσληφθούν με όλα τα δικαιώματά τους που απορρέουν από την κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων, την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, τους διαμορφωμένους όρους, την εργατική νομοθεσία και νομολογία.
Δηλώνουμε με σαφήνεια ότι δεν θα ανεχτούμε την εφαρμογή κανενός αντεργατικού μέτρου που θα θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ή θα προκύψει με άλλο νομότυπο ή παράνομο τρόπο και θα υποβαθμίζει τα ελάχιστα κατοχυρωμένα δικαιώματα που είχαμε έως το 2019, πριν ληφθούν μέτρα για την πανδημία. Τέτοια μέτρα είναι η ΣΥΝεργασία, το 10ωρο, η κατάργηση των διαδοχικών ρεπό, οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία και άλλα παρόμοια.
Ζητάμε την άμεση διεκπεραίωση της διαδικασίας τακτοποίησης της συνδικαλιστικής μας συνδρομής όπως γινόταν τα τελευταία 8 χρόνια. Δεν επιτρέπουμε στην εταιρεία να παραβιάζει με οποιοδήποτε πρόσχημα την διαδικασία που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια και οφείλει να ακολουθήσει στο θέμα αυτό τις οδηγίες του συνδικάτου μας ‘όπως αυτές έχουν εγγράφως διατυπωθεί.
Ζητάμε την καταβολή 2.5 ημέρες ανά μήνα άδεια για όσους έχουμε υπερβεί την 10ετη προϋπηρεσία όπως προβλέπει ο νόμος. Να καταβληθεί η διαφορά σε όσους την δικαιούμαστε αναδρομικά για τα έτη 2018,2019,2020.
Τέλος απαιτούμε από την εργοδοσία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα σωματεία μας ενώπιον του ΟΜΕΔ ώστε να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που θα καθορίζει υπεύθυνα τους κανόνες εργασίας και αμοιβής και δεν θα επιτρέπει την ανάπτυξη της εργασιακής ζούγκλας.
Με την ελπίδα ότι η εταιρεία θα σεβαστεί τον κόπο μας (από τον οποίο εξασφαλίζει αποκλειστικά τα κέρδη της) και θα δεχτεί τα παραπάνω ελάχιστα αιτήματα που θέτουμε, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά πιστεύοντας ότι δεν θα εξαναγκαστούμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα με εντάσεις και κινητοποιήσεις .
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.