• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό

April 07, 2021 2826

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Η συνάντηση έγινε στη Βουλή στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά στην ενσωμάτωση οδηγίας της ΕΕ σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και στόχο έχει την εναρμόνιση με την Κοινοτική Νομοθεσία και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα.

Αρχικά ο Βουλευτής ζήτησε αύξηση των διαθέσιμων πόρων για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Τόνισε πως υπάρχουν πολλοί νέοι αγρότες και στην Κέρκυρα που επιθυμούν να ασχοληθούν με την πρότυπη Ελαιοπαραγωγή και την Βιολογική Καλλιέργεια. Ο Υπουργός τον ενημέρωσε πως η πρόσκληση του Προγράμματος Νέων Αγροτών αναμένεται να αναρτηθεί ως την ερχόμενη Παρασκευή. Επίσης τα κονδύλια που θα διατεθούν για το πρόγραμμα θα είναι αυξημένα σε σχέση με το παρελθόν και η συνολική επιδότηση μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 35.000 Ευρώ ανά Παραγωγό.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της έναρξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ. Ο Υπουργός δήλωσε πως η περίοδος υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης των Παραγωγών θα αρχίσει στις 15 Απριλίου 2021 με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Ιουνίου 2021.

Όσον αφορά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Leader, ο Βουλευτής ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από την ΠΕ Κέρκυρας, ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση και υλοποίησή τους.

Τέλος τέθηκε το θέμα των Δασικών Χαρτών, όπου παρατηρήθηκε το φαινόμενο, εκτάσεις που είναι επιλέξιμες στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ και για τις οποίες λαμβάνουν επιδότηση οι παραγωγοί, να εμφανίζονται ως Δασικές. Σημειώνεται πως κάποιες εξ αυτών έχουν αποτυπωθεί λανθασμένα στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ και χρίζουν διόρθωσης που θα πρέπει να γίνει με ευθύνη των παραγωγών. Το ζήτημα αυτό εξετάζεται από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σε ότι αφορά στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων παρατηρούνται συχνά σημαντικές ανισορροπίες στη διαπραγματευτική ισχύ μεταξύ προμηθευτών και αγοραστών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων που οδηγούν σε αθέμιτες εμπορικές

πρακτικές με αρνητικές επιπτώσεις. Στόχος του Νομοσχεδίου είναι η προστασία των παραγωγών αγροτικών προϊόντων με άμεσες θετικές συνέπειες και για τον καταναλωτή.

Επίσης περιλαμβάνονται άρθρα που αφορούν στην διευκόλυνση της διαδικασίας ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο. Παρατείνεται η δυνατότητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να συνάπτουν και να ανανεώνουν συμβάσεις δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας. Ενώ τέλος, διευκολύνεται η υλοποίηση του υπομέτρου 2.1 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στον γεωργικό τομέα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με ανοιχτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, υπό την παρακολούθηση και τον έλεγχο του Υπουργείου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search