• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

«Έπεσαν» οι υπογραφές για το ξεπούλημα μπιρ παρά του λιμανιού των Μπενιτσών - Στο σφυρί μετά το «Club Mediterranee» και τα λιμάνια!

April 15, 2021 3840

 

Υπογράφτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μαράσλειο, η σύμβαση για την μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου των Μπενιτσών, μεταξύ της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου και του εκπροσώπου της εταιρείας “Maritime Projects” κ. Κουτσοδόντη, που πλειοδότησε στον πρόσφατο διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η καταβολή της εγγύησης (250.000 ευρώ).

Πίσω από τις ωραιοποιημένες δηλώσεις της Δημάρχου Μ. Υδραίου που θα διαβάσετε παρακάτω κρύβεται η πραγματικότητα του ξεπουλήματος του λιμανιού μπιρ παρά. Όπως έχει γίνει γνωστό, το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στα 250.000 ευρώ. Για τόσα ξεπουλήθηκε το λιμάνι των Μπενιτσών (Διαβάστε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ)!

Η μίσθωση θα ισχύσει ως τις 11 Δεκεμβρίου 2035. Σε ό,τι αφορά το μίσθιο, το τουριστικό καταφύγιο δύναται να ελλιμενίσει 96 σκάφη εκ των οποίων σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, δέκα θέσεις διατίθενται δωρεάν στους ψαράδες της περιοχής. Βάσει της προκήρυξης, ο εκμισθωτής αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την έκδοση μελετών και όλων των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου.

Και όσα λέει η Δήμαρχος για «δεκαετή και πλέον αχρησία του εν λόγω έργου» δεν είναι παρά ομολογία αδυναμίας προστασίας και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του κερκυραϊκού λαού. Άλλωστε μέσα στη λογική της ίδιας και της κυβέρνησης  είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που ακολουθούν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ευθυγραμμιζόμενες και υποτασσόμενες στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Στον επόμενο… τόνο ξεπουλάνε και τα λιμάνια της Κέρκυρας – Πόσα και ποια είναι! Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο πατώντας ΕΔΩ. Σε προτεραιότητα και το ξεπούλημα του λιμανιού της Λευκίμμης. Για περισσότερα διαβάστε πατώντας ΕΔΩ ΄Αλλωστε πρόσφατο είναι και το ξεπούλημα 245 περίπου στρεμμάτων του πρώην «Club Mediterranee». Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ

Δηλώσεις Δημάρχου Μ. Υδραίου

Σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε μετά την υπογραφή της σύμβασης, η Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών, το οποίο ήταν προτεραιότητα και στους στόχους μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Τουρισμού Γιώργο Παντελιό και Παναγιώτη Βαρούχα, για τις εργώδεις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλαν για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τη δημοτική αρχή η συγκεκριμένη εξέλιξη. Συνεχίζουμε το έργο μας με γνώμονα την βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας και την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών μας προς όφελος της κοινωνίας.

Με τη μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου, μπαίνει τέλος στην δεκαετή και πλέον αχρησία του εν λόγω έργου, με ό, τι αυτό συνεπάγετο για την καθήλωση της ανάπτυξης του τόπου. Πλέον, με τη μίσθωση, το τουριστικό καταφύγιο των Μπενιτσών, θα λειτουργήσει οργανωμένα και υπό συνθήκες νομιμότητας. Με την εξέλιξη αυτή, αξιοποιείται προς όφελος του Δήμου και των δημοτών ένα έργο το οποίο έμενε ανεκμετάλλευτο για πολλά χρόνια αντί να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και υπεραξία στην περιοχή καθώς και υποδομές για ποιοτικό τουρισμό”.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search