• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

“Tο αποτέλεσμα της αδιαφορίας του Δήμου μπορεί να είναι η σταδιακή απομόνωση του Βίδο”

May 13, 2021 2786

 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδο μετά από συνάντηση που είχε με τον υπεύθυνο για το νησί, Σπύρο Νεράντζη.

Αναλυτικά:

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδο συναντήθηκε την Παρασκευή 7/5 με τον κο Νεραντζη, υπεύθυνο του Βίδο από το Δήμο, ώστε να ενημερωθούμε για την κατάσταση στη νησίδα και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.
Δυστυχώς, η ενημέρωση που ήδη είχαμε, επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον ίδιο:
1. Δεν έχει γίνει ακόμα η προκήρυξη δημοπρασίας για το δημοτικό καΐκι και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στην καλύτερη περίπτωση θα λειτουργήσει στα τέλη Ιουνίου.
2. Ακόμα χρωστάει ο Δήμος τα έξοδα της περσινής μηχανικής συντήρησης του σκάφους ενώ, χρειάζεται να γίνει και φέτος συντήρηση για λόγους ασφαλείας και συντήρησης. Δεν έχει πληρώσει, επίσης, τον καπετάνιο που πέρσι είχε αναλάβει τη γραμμή.
3. Οι κατασκηνώσεις δεν έχουν αδειοδοτηθεί και, όπως λέει ο κος Νεράντζης, δεν θα πραγματοποιηθούν ΟΥΤΕ φέτος αφού οι εργασίες από τις περσινές εργολαβίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.
4. Δεν έχει προχωρήσει η έκδοση άδειας πυρασφάλειας του Βίδο και δεν έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού, κόψιμο δέντρων και προετοιμασίας της νησίδας για την καλοκαιρινή περίοδο.
5. Γνωρίζει ότι σχεδιάζει να ανοίξει η τουριστική μονάδα ΙΚΟΣ που έχει «πάρει» το εστιατόριο στο Βίδο αλλά δεν γνωρίζει για το επίμαχο οικόπεδο που έχει καταπατήσει η εταιρία ακριβώς πίσω από την εξέδρα. Όπως μας δήλωσε, έχουν γίνει συναντήσεις με την εταιρία αλλά δεν έχει καλεσθεί.
Του καταθέσαμε την ανησυχία του Συλλόγου καθώς και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού που περιμένουν πώς και πώς να ανοίξει το νησί.
Η πρόσβαση στο νησί, που είναι και το κλειδί για να μη γίνει το Βίδο «private island» είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής μεγάλες. Έπρεπε να είχε βγάλει τη δημοπρασία από το Δεκέμβρη ώστε να μπορεί όποιος το αναλάβει να προετοιμάσει και να δώσει τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Κάθε καθυστέρηση έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν σκάφος, είτε ιδιώτες, είτε όπως παλιά οι πελάτες της εταιρίας ΙΚΟΣ που έχει το εστιατόριο και είχε δικό της σκάφος.
Η εγκατάλειψη της κοινωνικής παροχής των κατασκηνώσεων για ακόμα μια χρονιά, οδηγεί σε μεγαλύτερη απαξίωση και φθορές τις εγκαταστάσεις και περιορίζει ακόμα περισσότερο την κίνηση στο νησί. Στερεί το νησί από τον καθημερινό «άγρυπνο φύλακα» που είναι οι κατασκηνωτές και οι επισκέπτες.
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων πυρασφάλειας και καθαρισμού του Βίδο, σε μια περίοδο μάλιστα που ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει περισσότερο από 200 συμβασιούχους, βάζει σε κίνδυνο το ίδιο το νησί.
Οι οφειλές του Δήμου για τη συντήρηση και τη λειτουργία του δημοτικού καϊκιού, προσβάλουν όλους τους δημότες και δημιουργούν προβλήματα για τη μελλοντική λειτουργία του.
Φοβόμαστε ότι το αποτέλεσμα της αδιαφορίας του Δήμου μπορεί να είναι η σταδιακή απομόνωση του Βίδο από τους επισκέπτες του. Από τους κολυμβητές, από τους περιπατητές, από τους προσκόπους και οδηγούς, από τους Σέρβους προσκυνητές, από κάθε έναν και μια που «διαταράσσει» την ηρεμία κάποιων λίγων επισκεπτών του εστιατορίου ενός «private island».
Ζητάμε από τη Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό συμβούλιο να πάρουν άμεσα μέτρα για να «ανοίξει» το Βίδο για όλους!!
Η δική μας απάντηση μας είναι μια…
Ανεβαίνουμε ΟΛΟΙ στο Βίδο. Το χαιρόμαστε, το  απολαμβάνουμε, το γνωρίζουμε στα παιδιά μας και τους φίλους μας,  το συστήνουμε στους επισκέπτες του νησιού, δεν αφήνουμε να γίνει νησί για λίγους!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search