• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ - ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ανουντσιάτα Πέμπτη 20 Μάη

May 18, 2021 3104

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ                                                                                      Κέρκυρα 18/5/2021

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΥΝΤΣΙΑΤΑ  -  ΠΕΜΠΤΗ 20 Μάη   ΩΡΑ 7:00 μ.μ.  

Καλούμε τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία
της Κέρκυρας, να εκφράσουν πλατιά στήριξη & αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης

     Οι τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη είναι δραματικές! Κάθε ώρα που περνά ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί νέα θύματα, ενώ το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει τις απειλές του. Την ίδια στιγμή δυναμώνει η ανταπόκριση των συνδικάτων της Ελλάδας, στο κάλεσμα για μαζική έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

      Υψώνουμε την φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που βρίσκεται αντιμέτωπος με την δολοφονική πολιτική και την βαρβαρότητα του Ισραήλ. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αδρανείς μπροστά στο έγκλημα.

73 χρόνια από την καταστροφή της «Νάκμπα» 15 Μάη του 1948, όταν μετά την επίθεση του Ισραήλ, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά  χωριά, σκοτώθηκαν πάνω από 10.000  Παλαιστίνιοι και δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, ενώ 760.000 παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν δια της βίας από την πατρίδα τους για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές.  

Σήμερα, ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει μια νέα καταστροφή !...

    Το N.T. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας καταγγέλλει το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, που κλιμακώνει ξανά αυτές τις μέρες, τη δολοφονική του βία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.  Ο ηρωικός λαός της Παλαιστίνης βρίσκεται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με τη θηριωδία του Ισραηλινού καθεστώτος. Η Λωρίδα της Γάζας δέχεται τα απανωτά σφυροκοπήματα των Ισραηλινών αεροπορικών  βομβαρδισμών  που σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο. Πάνω από 200 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 58 αθώα μικρά παιδιά, ενώ περισσότεροι από 1200 είναι οι τραυματίες. 

    Οι τελευταίοι σφοδροί βομβαρδισμοί έρχονται ως συνέχεια της πρόσφατης πολιτικής εκτοπίσεων και  διωγμών των Παλαιστινίων και των οικογενειών τους, από τις γειτονιές της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο πολύπαθος λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται ηρωικά εδώ και δεκαετίες, ξυπόλητος και με σφεντόνες διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να ζει ειρηνικά στη δική του ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, ενάντια στο πάνοπλο κράτος του Ισραήλ, το οποίο είναι οπλισμένο σαν αστακός από τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

    Από κοινού ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ με την πολιτική τους, προσφέρουν απροκάλυπτα κάλυψη στην θηριωδία του Ισραηλινού καθεστώτος, το οποίο έχει αναγορευτεί σε κράτος - τρομοκράτη και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το κράτος του Ισραήλ αξιοποιεί τη στήριξη των ΗΠΑ  και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναινούν στις δολοφονίες αμάχων και την μετατροπή της Γάζας σε υπαίθρια φυλακή.

    Ταυτόχρονα, η Ελληνική κυβέρνηση έχοντας υπογράψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ, βαδίζει στον δρόμο της δημιουργίας συμμαχικού άξονα με το Ισραήλ και με αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της Ελληνικής αστικής τάξης  στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Την ώρα που το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει με βαρβαρότητα το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, ο πρόεδρος Μπάϊντεν των ΗΠΑ δηλώνει κυνικά ότι το Ισραήλ δεν χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία! Η αναγνώριση του αμερικανόπνευστου δήθεν «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αποτελεί αποδοχή της παράνομης κατοχής της Παλαιστίνης και της βίας του κατακτητή, εναντίον ενός λαού που αγωνίζεται για την ελευθερία του.

…Αλλά και Ευρωπαίοι που «συνιστούν» ψυχραιμία (…άραγε σε ποιους, στον θύτη ή στο θύμα;;;) Eνθαρρύνουν έτσι, κι αυτοί με τρόπο τους, το εγκληματικό έργο του Ισραήλ.

    Σε αυτή την γραμμή κινείται και η κυβέρνηση της Ν.Δ η οποία ενισχύει την στρατιωτική συμμαχία με το Ισραηλινό κράτος, αναβαθμίζοντας την συνεργασία που είχε συνάψει προηγούμενα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η Κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
  • Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη στον αδελφό λαό της Παλαιστίνης και στεκόμαστε πάντα σταθερά δίπλα του στον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, που είναι δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
  • Να σταματήσουν ΤΩΡΑ όλες οι πολεμικές και κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά των Παλαιστινίων.
  • Όχι στον πολεμικό και επιθετικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη !                                                          

                                                                                       *(Κοινοποίηση στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία Ελλάδας)

 

                                                                    Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

                              Ο  πρόεδρος                                                                               Η γραμματέας

                    
                       Χριστοδούλου  Βαγγέλης                                                                Ράπτη  Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search