• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας: Ένα τάμπλετ και μία κάρτα σύνδεσης δεν αρκούν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα!

May 26, 2021 2736

Ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων: "Οι εμβολιασμοί οι οποίοι είναι καθαρά έργο της πρωτοβάθμιας υγείας γίνονται κατα κύριο λόγο στη δευτεροβάθμια . Αλλά για ποια πρωτοβάθμια υγεία μιλάμε η οποία είναι πλήρως υποστελεχωμένη και με ανύπαρκτους προυπολογισμούς . Κέντρα Υγείας χωρίς Ιατρικό , Νοσηλευτικό , Διοικητικό προσωπικό και όσο για Επισκέπτριες Υγείας σχεδόν ανύπαρκτες . Έτσι αναπόφευκτα χωρίς προσλήψεις στην πρωτοβάθμια υγεία όλο το βάρος πέφτει στο Νοσοκομείο το οποίο έχει γίνει ” mega εμβολιαστικό Νοσοκομείο “. Καθημερινά βλέπουμε να στοιβάζονται 80 και πλέον συμπολίτες μας περιμένοντας στη σειρά τους για να εμβολιαστούν ο ένας δίπλα στον άλλο σε ελάχιστα τ.μ με κίνδυνο διασποράς κόβιντ και κυκλοφοριακού εμφράγματος εσωτερικά και εξωτερικά στο χώρο του ιδρύματος ."

Αναλυτικά:

” Ένα τάμπλετ και μία κάρτα σύνδεσης ” και αυτά από δωρεές δεν αρκούν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση .
Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν χωρίς τις απαιτούμενες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση όλων των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου μας . Το πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Κέρκυρα πλέον εδώ και 5 μήνες το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Νοσοκομείο σε βάρος της λειτουργίας όλων των υπολοίπων κλινικών και των τμημάτων .
Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου λειτουργούν 9 γραμμές , σε πρωινή και απογευματινή βάρδια που αυτό ισοδυναμεί με το εξής υπάρχον προσωπικό : 5 Επισκέπτριες , 13 Νοσηλευτές , 8 με 9 διοικητικούς υπαλλήλους , 1 Φαρμακοποιό ,3 Βοηθούς Φαρμακείου , και 18 περίπου Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων .
Καθημερινά ο όγκος των συμπολιτών μας που εμβολιάζεται ανέρχεται περίπου σε 700 άτομα .
Οι εμβολιασμοί οι οποίοι είναι καθαρά έργο της πρωτοβάθμιας υγείας γίνονται κατα κύριο λόγο στη δευτεροβάθμια . Αλλά για ποια πρωτοβάθμια υγεία μιλάμε η οποία είναι πλήρως υποστελεχωμένη και με ανύπαρκτους προυπολογισμούς . Κέντρα Υγείας χωρίς Ιατρικό , Νοσηλευτικό , Διοικητικό προσωπικό και όσο για Επισκέπτριες Υγείας σχεδόν ανύπαρκτες . Έτσι αναπόφευκτα χωρίς προσλήψεις στην πρωτοβάθμια υγεία όλο το βάρος πέφτει στο Νοσοκομείο το οποίο έχει γίνει ” mega εμβολιαστικό Νοσοκομείο “.
Καθημερινά βλέπουμε να στοιβάζονται 80 και πλέον συμπολίτες μας περιμένοντας στη σειρά τους για να εμβολιαστούν ο ένας δίπλα στον άλλο σε ελάχιστα τ.μ με κίνδυνο διασποράς κόβιντ και κυκλοφοριακού εμφράγματος εσωτερικά και εξωτερικά στο χώρο του ιδρύματος .
Γιατροί ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους και την εργασιακή τους σχέση σύμφωνα με την σύμβαση τους , νοσηλευτές οι οποίοι μετακινήθηκαν από τις κλινικές του ιδρύματος , και διοικητικοί υπάλληλοι από τα γραφεία τους σε ένα καθημερινό και εντατικοποιημένο πρόγραμμα .
Οι μετακινήσεις για τους εμβολιασμούς όλου του Ιατρικού προσωπικού γίνονται πάντα με εντολές της διοίκησης . Επίσης με εντολή της διοίκησης έχει δοθεί εντολή για άλλους δύο μήνες τοποθέτησεις στο ΤΕΠ covid πέρα από τους προηγούμενους τρεις του γυναικολόγου κου Χριστουδούλου , μάλιστα να του απαγορεύεται η δυνατότητα να εφημερεύει στην κλινική της ειδικότητας του . Αναρωτιόμαστε το λόγο και επανερχόμαστε σε προηγούμενη μας ανακοίνωση που διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση της διοίκησης και την καλούμε να ανακαλέσει .
Πολλές φορές οι εργαζόμενοι προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς εργάζονται χωρίς τα εβδομαδιαία τους ρεπό ξεκούρασης φτάνοντας στο απίστευτο νούμερο 700 και πλέον εμβολιασμούς καθημερινά . Όλες οι ιατρικές ειδικότητες << του χειρουργικού τομέα , του παθολογικού τομέα >> , επικουρικοί , ειδικευόμενοι και μόνιμοι ιατροί οι οποίοι έχουν προσληφθεί στις αντίστοιχες ειδικότητες των κλινικών έχουν κληθεί από την Διοίκηση να κάνουν βάρδιες εφημέρευσης στο εμβολιαστικό κέντρο μας .
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η υποβάθμιση του έργου όλων των κλινικών με ότι σημαίνει αυτό και για το Νοσοκομείο αλλά και για τους χρήστες υγείας και έχει δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς .
Η κυβέρνηση με τις επιλογές και τις κατευθύνσεις που έχει στείλει στις Υγειονομικές περιφέρειες είναι η υλοποίηση του πολυσυζητημένου ” εμβολιαστικού προγράμματος ” με μηδενικό κόστος και με τις υπάρχουσες δομές και ανθρώπινο δυναμικό .
Στην πραγματικότητα έχει υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο και έχει μετατραπεί όπως όλα τα Νοσκομεία της χώρας μας στη διαχείρηση μιας νόσου << covid >>, και της υλοποίησης των εμβολιασμών .
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για προσλήψεις προσωπικού για το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου , ενώ αντίθετα η 6η Υγειονομική Περιφέρεια στέλνει τελεσίγραφα μετακινήσεων υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Ηπείρου .
Για μια ακόμη φορά έχουμε εκμετάλευση των Υγειονομικών χωρίς να προβαίνουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού . Για μία ακόμη φορά εμείς οι Υγειονομικοί βάζουμε πλάτη στο ΕΣΥ και γινόμαστε όμηροι και θύματα .
Αντιθέτως η αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄βαθμού ανύπαρκτη με τα αντακλαστικά τους παραμένουν στο ποιος θα εξαγγείλει την τοποθεσία του δικού του mega εμβολιαστικού κέντρου αλλάζοντας κτίρια και ημερομηνίες .
Ούτε στον κατάλληλο χώρο δεν έχουν βρει συμφωνία σε ότι αφορά δε τη στελέχωση του σε προσωπικού ακόμη βρίσκονται σε εξαγγελίες . Για τα αναγκαία χρηστικά υλικά όπως σύρριγγες , βαμβάκι κλπ που θα χρειαστεί το εμβολιαστικό κέντρο απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου για να το εξοπλίσουν . Ένας προυπολογισμός τσεκουρεμένος κατά 20 % λιγότερο από πέρσι , ο οποίος δεν επαρκεί για τις ετήσιες ανάγκες του ίδιου του Νοσοκομείου .
Επιτέλους ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ας συμβάλουν όπως απαιτούν οι υγειονομικές ανάγκες και συνθήκες .Το ύψιστο αγαθό της υγείας των πολιτών δεν παίζεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις ούτε σε προσωπικές προβολές ούτε και στα φλας των φωτογραφιών δίπλα σε υπουργούς και όχι μόνο .
Απαιτούμε :
• Άμεση λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του δήμου με ευθύνη της αυτοδιοίκησης ώστε να αποφορτιστούν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου και των ΚΥ .
• Μονιμοποιήσεις όλου του προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας .
• Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΕΑ
• Kάθε θάνατος υγειονομικού προσωπικού από covid 19 να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα .
• Επαναφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο χώρο του Νοσοκομείου .

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search