• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Εκκίνηση: Κινητοποίηση - διαμαρτυρία για το Βίδο

June 05, 2021 3100

Ανακοίνωση - κάλεσμα σε κινητοποίηση - διαμαρτυρία για την κατάσταση στο Βίδο από δημοτική παράταξη Εκκίνηση.

Αναλυτικά:

Το Βίδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια των Κερκυραίων και κυρίως της νεολαίας. Είναι χώρος ιστορικής μνήμης και μοναδικού φυσικού κάλλους. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι Δημοτικές αρχές (και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για το Βίδο) απαξιώνουν τον χαρακτήρα του νησιού και λόγω δικών τους αδυναμιών χάνονται αλλεπάλληλες κατασκηνωτικές χρονιές, ενώ η μεταφορά στο νησί γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο δύσκολη. Το βασικότερο δε, είναι ότι η εσκεμμένη απαξίωση του νησιού έχει ως απώτερο σκοπό την παραχώρηση της χρήσης του σε μεγάλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Η δημοτική αρχή, άλλωστε, μας έχει δείξει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι συντάσσεται πλήρως με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ακολουθεί με ευλάβεια και με όρους υποτέλειας τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του IKOS, αδιαφορώντας πλήρως για τους δημότες και τη νεολαία (όπως έγινε με τον Ερημίτη, το Club Med κλπ).
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους Κερκυραίους/ες σε συμβολική διαμαρτυρία την Κυριακή 04/06/2021 και ώρα 12:00 στο σημείο αναχώρησης του δημοτικού καϊκιού (στη Σπηλιά), προκειμένου να δείξουμε την αγανάκτησή μας για την απαξίωση του Βίδο και την αντίθεσή μας στους απώτερους σκοπούς της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search