• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

June 09, 2021 3012

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας  «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας»:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας συνεδρίασε την 8η Ιουνίου 2021 με θέμα την παρουσίαση, εν μέσω συνθηκών πανδημίας, του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας  «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας».  Το Δικηγορικό Σώμα, που στην πλειοψηφία του επλήγη και το ίδιο από σειρά αντιμεταρρυθμίσεων των διαδοχικών τελευταίων κυβερνήσεων, δεν μπορεί παρά να λάβει σαφή θέση στο πλευρό των εργαζομένων, δικαιώματα των οποίων περιστέλλονται μέχρι σχεδόν εξαφανίσεως και μας γυρίζει πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου χτυπούν τον πυρήνα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι το τσάκισμα σε ότι με αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει η εργατική τάξη και ο λαός στην μακρόχρονη αγωνιστική τους πορεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με τις βασικές διατάξεις που προτείνονται από την Κυβέρνηση και αιτείται την απόσυρσή τους.

Εφόσον οι ρυθμίσεις  αυτές υλοποιηθούν, καταργείται το σταθερό οκτάωρο εργασίας, επεκτείνεται η υποχρεωτική εργασία τις Κυριακές, θεσπίζεται η δυνατότητα επιβολής απλήρωτων ή ελάχιστα αποζημιούμενων  υπερωριών, καταργείται η αρχή της εύνοιας υπέρ του εργαζόμενου σε περίπτωση συρροής διαφορετικών κανονιστικών διατάξεων που ρυθμίζουν τις συνθήκες εργασίας του, καταργείται η υποχρέωση του εργοδότη να απασχολεί πραγματικά τον εργαζόμενο, ως έκφραση σεβασμού στην προσωπικότητά του,  σε περίπτωση τακτικής καταγγελίας. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τίθενται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους ενώ το δικαίωμα στην απεργία ουσιαστικά καταργείται και η συνδικαλιστική δράση ποινικοποιείται. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετατρέπεται σε  «Ανεξάρτητη Αρχή που, φοβούμαστε, θα ελέγχει την τυπική μόνο τήρηση των διαδικασιών εξέλιξης της εργασιακής σύμβασης. 

Θεσμοθετείται και εργαλειοποιείται η αδύναμη διαπραγματευτική θέση – ατομικά –  του εργαζόμενου ιδιωτικού τομέα.  Δεν πρόκειται για «προσαρμογή των όρων εργασίας στον 21ο αιώνα» αλλά για επιστροφή στο περιβάλλον  του 19ου. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις έρχονται να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση των βασικών αρχών πρόνοιας και προστασίας του εργατικού δικαίου και καθιστούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εκτεθειμένους σε κάθε μορφής αυθαιρεσία και εκμετάλλευση, στο βωμό της «βιωσιμότητας» και κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ                                                       ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search