Print this page

Επιστολή στους “Times” του Λονδίνου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξένων Ιδιοκτητών Κέρκυρας για την «πορτοκαλί» λίστα

July 04, 2021 3821

 

Επιστολή στους “Times” του Λονδίνου απέστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ιδιοκτητών Κέρκυρας Johny Cameron, αναφορικά με την επιβολή καραντίνας για τις χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε,
Έχετε αναφέρει αρκετές φορές ότι ο πρωθυπουργός μας έχει ασκήσει πιέσεις στην ΕΕ, και ειδικότερα στη Γερμανία (δημοσίευμα, 2 Ιουλίου) για να δεχτεί ότι οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους. Πώς μπορεί να πιέζει για κάτι τέτοιο, αν η βρετανική κυβέρνηση απαιτεί αυτό ακριβώς από τους ανθρώπους που επιστρέφουν από την ηπειρωτική χώρα;
Οι υπουργοί έκαναν λόγο για διοικητικές δυσκολίες όσον αφορά το να γίνουν δεκτά τα αποδεικτικά στοιχεία για τις δύο δόσεις. Όταν φτάσαμε εδώ στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές έριξαν μια γρήγορη ματιά στην εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), η οποία έδειχνε ότι είχαμε κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και μας καλωσόρισαν με πραγματικό ενθουσιασμό. Όλοι στην Κέρκυρα ανυπομονούν να δουν και πάλι τους Βρετανούς και όλες οι δυσκολίες που συναντάμε προκύπτουν από τις ενέργειες της δικής μας κυβέρνησης και όχι από τις ενέργειες της ΕΕ.
Johnny Cameron
Πρόεδρος, Ένωσης Ξένων Ιδιοκτητών Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.