• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

ΝΑΙ στον καθολικό εμβολιασμό! - ΟΧΙ στον κυβερνητικό αυταρχισμό!

August 25, 2021 4129

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Κέρκυρα 25/8/2021

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ!

ü ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ)

ü ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΕΓ του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει τους συναδέλφους υγειονομικούς και τον δίκαιο αγώνα τους, ενάντια στις περικοπές μισθών και τις αναστολές εργασίας που επιβάλλει υποκριτικά η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στο γνώριμο δρόμο της αποποίησης της κρατικής ευθύνης, στην διαχείριση της πανδημίας. Συνεχίζει να φορτώνει υποκριτικά την ευθύνη και το βάρος της προστασίας της δημόσιας υγείας, στο λαό και στους εργαζόμενους. Μετατρέπει έτσι το εμβόλιο από όπλο της επιστήμης και λαϊκό δικαίωμα, σε εργαλείο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών και επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Από την αρχή της πανδημίας αντί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση ακολούθησε τον καταστροφικό δρόμο της αποθέωσης της ατομικής ευθύνης. Οι κυβερνητικές παλινωδίες και αντιφάσεις συνοδεύονται συνεχώς από μέτρα συνεχούς καταστολής και επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα.

Oι συνδικαλιστικές οργανώσεις από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού.

Απαίτησαν να υπάρξει συνεχής, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των εργαζομένων ακόμα και σε προσωποποιημένο επίπεδο, από ειδικούς επιστήμονες και γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς.

…Τώρα η κυβέρνηση έχει και το θράσος να επικαλείται τον ανορθολογισμό, τον οποίο και η ίδια τροφοδοτεί συνεχώς με τις παλινωδίες της, τη λειψή εμβολιαστική εκστρατεία, την απουσία ολοκληρωμένης πληροφόρησης, τη μετατροπή του εμβολίου σε μέσο συναλλαγής κι εξαγοράς, την ανύπαρκτη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Με την «δια ροπάλου» υποχρεωτικότητα, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία !

Σοβαρή και ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας εξακολουθεί να είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, επάρκεια με ασφαλή εμβόλια, τεστ, φάρμακα και συγχρόνως μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού σε ΜΜΜ, σχολεία, χώρους εργασίας. Αντί αυτών επιβάλλεται η φοβέρα της υποχρεωτικότητας

στους εμβολιασμούς μέσω αυστηρών κυρώσεων, ποινών, απολύσεων, αναστολών και πληρωμών για τεστ (που παίρνουν το ρόλο προστίμου). Αυτή η πολιτική του αυταρχισμού, των απαγορεύσεων, της ατομικής ευθύνης οδηγεί στην ενεργοποίηση ενός νέου ακόμα πιο επικίνδυνου κοινωνικού αυτοματισμού, γιατί κύριος στόχος παραμένει πάντα η μετάθεση των εγκληματικών ευθυνών απ’ την κυβέρνηση στους εργαζόμενους και η εμπέδωση κλίματος αυταρχισμού και πειθάρχησης.

Λέμε ναι στον μαζικό εμβολιασμό !

Η πολιτική στάση όμως της κυβέρνησης και των δικών της «ειδικών» στην αντιμετώπιση της πανδημίας όχι μόνο δεν πείθουν για την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού, αντίθετα ενισχύουν στο έπακρο την καχυποψία, την επιφύλαξη, την άρνηση. Ο διχασμός ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους είναι πλαστός και στοχεύει στην ενεργοποίηση ενός άθλιου κοινωνικού αυτοματισμού και στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Πίσω από την υποχρεωτικότητα κρύβονται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την παραπέρα υποβάθμιση και διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με καταργήσεις - συγχωνεύσεις κλινικών, αλλά και ολόκληρων νοσοκομείων. Κρύβονται τα σχέδια για το νέο γύρο των ιδιωτικοποήσεων των δομών υγείας, για ακόμη πιο εμπορευματοποιημένη και ακριβή υγεία για το λαό.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε !

- Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Εβδομαδιαία τέστ στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτισης και παρακολούθησης.

- Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς (αναγκαίες αποστάσεις, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, ατομικά μέτρα προστασίας, καθημερινές απολυμάνσεις, διαλλείματα σε κατάλληλους χώρους κ.α.).

- Δεν θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη ειδικά των συναδέλφων υγειονομικών και εκπαιδευτικών.

- Άμεση στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ. 

Οι εργαζόμενοι και λαός αντί να είναι όμηρος της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, να μπει μπροστά και να διεκδικήσει την προστασία της ζωής του και των δικαιωμάτων του.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Ο πρόεδρος                                                  Η γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης                                  Ράπτη Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search